Cap de setmana antifeixista a Barcelona

21 d'octubre de 2021

Redacció

Es commemora el comiat de les Brigades Internacionals i el 70è aniversari de la fundació de la Federació Internacional de Resistents FIR.

Organitzat per l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, l’Amical de Mauthausen i altres camps, i l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, dissabte 23 i diumenge 24 d’octubre tindrà lloc un cap de setmana amb diversos actes antifeixistes. El motiu de fer-lo el tercer cap de setmana d’octubre és perquè es recorda el comiat de les Brigades Internacionals de Barcelona l’octubre de l’any 1938. Aquest cap de setmana també es commemorarà el 70è aniversari de la fundació de la Federació Internacional de Resistents FIR, i hi haurà l’acte fundacional d’una secció de l’ANPI, Associazione Nazionale Partigiani d’Italia, a Barcelona.

En els diferents actes previstos hi participaran una delegació de familiars de Brigadistes Internacionals, i hi ha diverses personalitats i delegacions internacionals convidades, entre les quals Filippo Giuffrida, de la Federació Internacional de Residents (FIR); Italo Poma, de l’Associazione Italiana Combattenti Volontari Antifascisti di Spagna (AICVAS); Alberto Bonora, d’AICVAS Parma; William Gambetta, del Centro Studi Movimenti Parma; i Alessandro Tassi Carboni, del Consiglio Comunale Parma. El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, intervindrà en els actes de diumenge que es faran al Fossar de la Pedrera i al MUHBA Oliva Artés, actes que tenen el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El programa previst és el següent:

Dissabte, 23 d’octubre

9.00 h: Cursa i caminada Lluís Companys, des de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Homenatge a l’Olimpíada Popular de Barcelona 1936.

11.00 h: Commemoració del 83è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals. A la rambla del Carmel, a la sortida del túnel de la Rovira, on hi ha un monument erigit en honor seu.

16.30 h: Acte fundacional ANPI Barcelona. A la sala d’actes de CCOO (Via Laietana, 16).

Diumenge, 24 d’octubre

9.15 h: Trobada a l’avinguda del Paral·lel, 2, on hi haurà autocars preparats per fer els trasllats al llarg de la jornada.

10.00 h: Inauguració de la remodelació del Fossar de la Pedrera i del trasllat del memorial Guido Picelli, Antonio Cieri.

12.00 h: Acte commemoratiu del 70è aniversari de la FIR. Al MUHBA Oliva Artés. Es distribuirà als assistents el llibre La Federación Internacional de Resistentes, un combate permanente.

14.00 h: Dinar al restaurant La Deliciosa, situat a l’Antiga Carretera de Mataró, 74, Sant Adrià del Besòs.

16.30 h: Visita al Camp de la Bota.

19.00 h: Espectacle teatral Una nova primavera. La història de les Brigades Internacionals, de la companyia La Voz Ahogada Projecte Escènic. Al Casinet d’Hostafrancs (C/ Rector Triadó, 53). L’entrada, al preu de 10 €, cal reservar-la a expresospolitics2018@gmail.com.

Comparteix aquest contingut