Conferència ‘La vaga de lloguers de 1931’

14 de maig de 2021

Memòria democràtica

Memòria. La Casa de la Barceloneta 1761 acull dijous 20 de maig a les 19 hores una conferència per commemorar el 90 aniversari de la Vaga de Lloguers de 1931 en un moment de precarietat al voltant del lloguer.

La conferència també es podrà seguir en directe a través de la plataforma ZOOM.

L’any 2021 es commemora el 90 aniversari de la Vaga de Lloguers de 1931 en un moment de precarietat al voltant del lloguer. La Casa de la Barceloneta 1761 acull dijous 20 de maig a les 19 hores la conferència “La vaga de lloguers de 1931: connectant el passat amb el futur” a càrrec de Manel Aisa, president de l’Ateneu Enciclopèdic Popular i Luís Sanmartín, exportaveu de la Llei per al Dret a l’Habitatge de la PAH.

La Vaga de Lloguers de 1931 s’emmarca en un període de profunda crisi que havia deixat als obrers de Barcelona pràcticament sense cap possibilitat econòmica i va enviar a bona part dels treballadors, sobretot de la construcció, a les cues de la indigència. Així, el Sindicat de la Construcció de la CNT de Barcelona va promoure l’aturada forçosa per intentar canviar la situació.

Els veïns i veïnes de la Barceloneta van participar activament en les protestes que ràpidament es van estendre des de Barcelona cap a barris perifèrics com Sants, el Clot, Poblenou i també l’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet. A la vaga van participar famílies que no podien assumir els preus dels lloguers, en un moment d’especulació i inflació desorbitada a la ciutat de Barcelona i al seu entorn.

Aquesta experiència històrica de lluita social va inspirar a moviments actuals com la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) per ampliar les seves demandes i lluites com la recuperació dels Sindicats de Llogaters i l’inici de vagues de lloguers. Els factors eren encara els mateixos: la precarietat emergent al voltant del lloguer.

L’entrada a la conferència és gratuïta però l’aforament és limitat i per tant cal inscripció prèvia enviant un correu a info@casabarceloneta1761.cat. També es podrà seguir en directe a través de la plataforma ZOOM.

Comparteix aquest contingut