Documents de la Barcelona històrica, la nova exposició semipermanent de l’Arxiu Històric de la Ciutat

7 d'abril de 2021

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Es podrà visitar del 19 de novembre de 2020 fins al 5 de juny de 2021

L’exposició “Documents de la Barcelona històrica” presenta una selecció de documents  conservats a l’Arxiu Històric de la Ciutat en forma d’originals, còpies o facsímils, que il·lustren segles d’història de la ciutat, des de la creació del Govern municipal l’any 1249 fins al restabliment de l’Ajuntament democràtic el 1979. Els fons documentals de l’Arxiu s­ón fonamentals per conèixer la trajectòria centenària de la capital catalana, amb testimonis des del segle IX fins a l’actualitat.

A partir del segle XIII també es comença a configurar l’arxiu de la ciutat, que des de llavors conserva tota la documentació generada pel Govern local. Al llarg dels segles, aquest patrimoni s’ha nodrit no només amb documentació administrativa sinó també amb fons particulars d’una naturalesa ben diversa, a més d’un ric patrimoni hemerogràfic i bibliogràfic sobre Barcelona.

Amb aquesta nova exposició, l’Arxiu reivindica el patrimoni documental en la construcció del relat sobre la història de la ciutat. La mostra s’estructura en cinc grans àmbits dedicats al govern de la ciutat, la demografia, l’arquitectura i l’urbanisme, el món del treball i el serveis urbans. L’Arxiu proposa als visitants un recorregut lliure a través dels diversos àmbits expositius per copsar, mitjançant els documents històrics, l’evolució de la ciutat de Barcelona a través dels segles.

Aquesta exposició es pot visitar al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca.

Veure vídeo explicatiu de l’exposició

Carrer de Santa Llúcia, 1, 08002 Barcelona

Entrada Lliure

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 19.30 hores i dissabtes de 10 a 19.30 h.

Equipament accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Comparteix aquest contingut