Nou Barris inaugura la nova plaça de Luisa Alba al Verdun

21 de març de 2023

Districte Nou Barris

El districte reconeix aquesta treballadora social i educadora de carrer i una de les ànimes de la Fundació Pare Manel

El districte reconeix aquesta treballadora social i educadora de carrer i una de les ànimes de la Fundació Pare Manel

Nou Barris va inaugurar el dissabte 18 de març la nova plaça de Luisa Alba, al Verdun, en un acte popular en què hi van prendre part entitats i veïnat, i que també va comptar amb la presència de representants del Districte, encapçalats pel regidor, Xavier Marcé, i la presidenta del Consell del Districte, Gemma Sendra.

La nova plaça està situada a un espai fins ara sense nom, ubicat dins del que es coneix com les “viviendas del Gobernador”, entre la Via Favència i el carrer de Luz Casanova.

La proposta va sorgir de l’Associació de veïns i veïnes de Verdum, i reconeix la tasca d’aquesta treballadora social i educadora de carrer i una de les ànimes de la Fundació Pare Manel. El seu activisme social i cultural va ser fonamental en el desenvolupament i millora d’un barri que durant els anys vuitanta i noranta va patir una gran transformació.

En aquest enllaç trobareu un ampli reportatge gràfic de l’acte.

Barcelona, Ciutat de Dones

La inauguració de la plaça Luisa Alba arriba també en el marc de la campanya Ciutat de Dones, que vol corregir la infrarepresentació de les dones a l’espai públic, i que pretén també reconèixer l’empremta que han deixat les dones a la ciutat, en àmbits tan diversos com la ciència, la literatura, l’esport, la política o l’activisme veïnal.

Actualment, només el 8,3% dels carrers, les places i els espais públics porten nom de dona, enfront del 35% que duen nom d’home.

 

Comparteix aquest contingut