Placa en record de l’artista gracienca Pepita Pardell i Terrade

16 de març de 2023

Alexandra Serret Delgado

Una de les primeres dones que es va dedicar al món de l'animació a Catalunya i tot l'Estat

La placa de la Pepita Pardell està al carrer de Rabassa 47, on hi va viure durant 50 anys. Va ser una de les primeres dones que es va dedicar al món de l'animació a Catalunya i tot l'Estat.

 

Aquest dijous Gràcia ha dedicat una placa en record de l’artista Pepita Pardell i Terrade. A l’acte han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, la consellera de Memòria del Districte de Gràcia, Àngels Tomàs, així com familiars i amics.  La placa s’ha instal·lat a la finca del barri del Coll situada al carrer de Rabassa 47, on va viure durant 50 anys i on va crear algunes de les seves obres més destacades.

Filla d’un mecànic aficionat a la pintura i neta d’un forjador, Pepita Pardell (1928 – 2019) va néixer al barri del Coll i fou dibuixant, il·lustradora i pintora. Des de petita va sentir la vocació artística i es va acabar convertint en una de les primeres dones que es va dedicar al món de l’animació a Catalunya i a tot l’Estat.

Entre els seus reconeixements destaquen:

  • La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ANIMAC, li va atorgar el premi Trajectòria en reconeixement al seu treball.
  • L’Acadèmia del Cinema Català la va nomenar Membre d’Honor.
  • Va rebre la Creu de Sant Jordi “per la singularitat del seu treball en el món de l’animació, com a integrant de l’equip que va dur a terme el primer llargmetratge a l’Estat espanyol en aquest camp i la primera pel·lícula de dibuixos animats en color d’Europa”.
  • Va rebre el Premi Vila de Gràcia 2018 en la categoria Premi d’honor a títol individual “per la seva trajectòria en el món de l’animació”.

Es tracta d’un acte de memòria i emmarcat en la celebració del Dia Internacional de les Dones en què 16 carrers, places i jardins de Barcelona passaran a portar el nom de dones que han deixat empremta a la ciutat.

 

Comparteix aquest contingut