Premsa clandestina i de l’exili disponible a l’Hemeroteca digital de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

15 de novembre de 2021

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Amb motiu de l’exposició Quan plovien octavetes, hem digitalitzat i ja podeu consultar a l’Hemeroteca digital uns 180 títols de premsa clandestina i de l’exili

El portal Hemeroteca digital de l’AHCB dóna accés a la consulta i descàrrega a través d’internet dels diaris i revistes de la nostra Hemeroteca que tenim digitalitzats i que, en alguns casos, fins ara només es podien consultar presencialment a la Casa de l’Ardiaca.

Amb modiu de l’exposició Quan plovien octavetes: clandestinitat, premsa i propaganda antifranquista, hem digitalitzat i teniu disponibles a l’Hemeroteca digital de l’AHCB uns 180 del títols més representatius de premsa clandestina i de l’exili.

En procés de digitalització i publicació, la nostra col·lecció de premsa clandestina i de l’exili està formada per més d’un miler de títols que es van publicar durant la dictadura franquista i fins a la legalització dels partits polítics (1939-1977), i també per publicacions impreses a l’exili per part de refugiats de guerra i per les diferents agrupacions que es van reconstituir a l’exterior.

Són una font històrica de primer ordre per a l’estudi de la història del període franquista i dels grups clandestins que s’hi van oposar, i per a l’estudi de la pròpia premsa clandestina sota la dictadura franquista.

Desitgem que esdevingui una eina útil que faciliti el coneixement del nostre ric patrimoni hemerogràfic i de la història de la Ciutat.

http://ahcbdigital.bcn.cat/hemeroteca

 

Comparteix aquest contingut