Data: Dimecres, 14 d’abril - 19.00 h

Lloc: Centre Cívic Tomasa Cuevas

Dimecres, 14 d’abril

19.00 h – 21:00h

Centre Cívic Tomasa Cuevas (Les Corts)

“La cigüeña de Burgos” (2021)

Projecció i col·loqui amb Joana Conill (directora)

Activitat presencial – Aforament complet

“Si la memòria és impossible, què és el que ens impulsa a buscar?”

Enguany es commemora el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. Des de l’EUROM i la Plataforma Futur Monument Presó de Dones de Les Corts proposem reflexionar sobre aquesta commemoració mitjançant la pel.lícula “La cigüeña de Burgos” (2020).

L’acte serà conduït per Mercè Piqueres, de la Plataforma Futur Monument, i comptarà amb amb la participació de Montserrat Torras, de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, i de la directora del documental, Joana Conill. Després de la projecció, es realitzarà un col·loqui amb la participació de l’assistència.

Organitza: Plataforma Futur Monument Presó de Dones de les Corts amb EUROM – Fundació Solidaritat UB, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, Projecte Art Públic i Memòria de la Universitat de Barcelona. Suport: Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Trailer: https://vimeo.com/107908472

Sinopsis

La directora de la pel·lícula és una adolescent quan, després del funeral del seu pare, llegeix la vida del mort als diaris. “Per què no sé res de tot això?”

Filla d’un anarquista condemnat per terrorisme durant la dictadura franquista i afiliat al partit comunista durant el seu empresonament, partit pel qual serà regidor a Barcelona durant les primeres legislatures democràtiques, Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no explicar-li la seva vida. Per què?

Mentre roda la pel·lícula, la filla aprendrà a ser directora de cinema, com quan era petita i jugaven a resoldre misteris, en un viatge al país de la memòria on les peces mai encaixen.

Comparteix aquest contingut