Data: 16/02/2017 - 09/03/2017

Lloc: El Born CCM

Ciutat, espais i arquitectura de la memòria és un curs sobre la ciutat i les diverses capes de memòria que la componen. Conduït per Kathrin Golda-Pongratz, ofereix l’oportunitat de veure la ciutat amb una mirada diferent per impulsar una més gran implicació en les memòries presents a l’espai urbà.

Sessions:

Memòria urbana: conceptes centrals, idees i aproximacions teòriques i d’acció
Dijous 16 de febrer, 19.00 hores
La sessió ofereix un ampli panorama sobre polítiques, debats i conceptes artístics i civils de memòria a Europa i Amèrica. Familiaritza els participants amb teories contemporànies i obre el debat sobre conflictes que poden sorgir a l’espai on la memòria col·lectiva no és sempre harmònicament compartida.

Art de la memòria a l’espai públic?
Dijous 23 de febrer, 19.00 hores
L’artista xilè Fernando Prats i l’artista català Antoni Muntadas s’aproximen a la memòria en l’espai de maneres molt diverses i amb conceptes i tècniques molt potents. Partirem d’alguns dels seus projectes i mètodes de treball per discutir sobre el potencial de l’art a l’hora de plasmar la memòria en l’espai públic.

“Fissures a l’espai”: memòria urbana a les megaciutats llatinoamericanes. Una mirada des d’Alemanya
Dijous 2 de març, 19.00 hores
La doctora Anne Huffschmid, investigadora i periodista, és la nostra convidada per parlar d’una realitat punyent a Llatinoamèrica: el desenvolupament de polítiques i espais de memòria sobre els seus conflictes violents recents i actuals i la manca de reconeixement de la memòria vernacla dels barris marginals.

Cap a un nou urbanisme de memòria
Dijous 9 de març, 19.00 hores
La sessió consisteix en una visita urbana i un debat de conclusió del seminari dedicats a la memòria urbana a Barcelona. Proposa estratègies i possibles línies cap a un “urbanisme de memòria” que contextualitza espais commemoratius en l’àmbit més ampli de la ciutat.

Comparteix aquest contingut