Afectacions a la mobilitat a la Gran Via i el carrer de Mèxic per les obres de perllongament de l'L8

Les obres de perllongament de la línia L8 Llobregat - Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que impulsa el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, comportaran diverses afectacions a la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Mèxic durant els propers dos mesos, a causa de l’execució de la canalització elèctrica i l’estesa de cablejat.

..
14/03/2024 - 09:26 h

Afectacions al carrer de Mèxic

Entre els dies 16 i 27 de març s’ocuparà el carril de baixada (sentit Gran Via) del carrer de Mèxic, deixant habilitat només el carril pujada (sentit Montjuïc). També s’ocuparà part de la vorera del costat Besòs. El desviament de vehicles es farà pels carrers de Sant Fructuós i Sant Germà i el lateral mar de la Gran Via de les Corts Catalanes, en sentit Besòs.

Afectacions a la Gran Via

Entre el 3 i el 16 d’abril s’ocuparà totalment la vorera del lateral mar de la Gran Via, entre el carrer de Mèxic i la plaça d’Espanya. Els vianants es desviaran el carril bici existent a la calçada i els ciclistes hauran de fer aquest tram baixant del vehicle i compartint l’espai amb els vianants.

Entre el 17 i el 29 d’abril s’ocuparà la vorera del costat Llobregat a la banda mar de la plaça d’Espanya en el seu tram inicial, afectant les escales que connecten amb la Fira de Montjuïc i la vorera mar de la Gran Via en aquest tram. Els vianants es desviaran per la mitjana central de la Gran Via. Entre el 30 d’abril i el 6 de maig quedarà restablert l’itinerari de vianants a la vorera costat mar de la Gran Via, tot i que continuarà ocupat el tram de vorera costat Llobregat de la banda mar de la plaça d’Espanya. Per últim, del 6 al 14 de maig s’ocuparà la part just sota la torre veneciana, deixant pas de vianants pels laterals de les ocupacions.