Canvis en el sentit de circulació d’alguns trams dels carrers de Campoamor i d’Eduard Toda

En els propers dies quedarà enllestida la licitació del projecte mitjançant el qual s’introduirà algunes modificacions al sentit del trànsit de dos carrers del nucli d’Horta, Campoamor i Eduard Toda, amb l’objectiu de millorar la mobilitat en aquest entorn amb un teixit més sensible dins del barri.

..
28/08/2024 - 16:40 h - Urbanisme i infraestructures Districte Horta-Guinardó

Es tracta d’una actuació amb la qual es volen corregir algunes disfuncions produïdes per la implementació de l’espai pacificat d’Horta, com l’increment del trànsit de vehicles en carrers secundaris d’aquest entorn que no estaven preparats per augments considerables de la circulació. Es dona solució també a les reclamacions formulades pel veïnat d’aquests carrers sobre els problemes que s’havien generat.

Així doncs, la intervenció que prepara el Districte d’Horta-Guinardó, i que s’executarà aquesta tardor, es durà a terme en el tram del carrer Campoamor entre els carrers Lloret de Mar i avinguda de l’Estatut, per una banda, i en el tram del carrer Eduard Toda des del carrer Lloret de Mar fins al passeig Valldaura. En tots dos casos, el sentit del trànsit s’invertirà respecte al que hi ha actualment. És a dir, al carrer Campoamor els vehicles circularan en direcció a l’avinguda de l’Estatut, mentre que al carrer Eduard Toda els vehicles passaran a circular des de passeig de Valldaura cap a Lloret de Mar.

Aquesta intervenció, que té un pressupost de prop de 80.000€, anirà acompanyada d’altres petits canvis que completaran la transformació. En primer lloc s’instaurarà un gir a l’esquerra a l’avinguda de l’Estatut amb Campoamor. En segon lloc, el carril de circulació de vehicles es desplaçarà al costat est del carrer, de manera que el carril bici (que serà en sentit ascendent) canviarà també de costat, passant del costat Besós de la via (és a dir, del costat amb els números parells), al costat Llobregat de la via (és a dir, al costat dels números senars). Així mateix, el cordó de serveis se situarà al costat més proper a la vorera est, i es retiraran els elements urbans situats davant de l’escola FEDAC (la tanca d’escola), que ja no tenen sentit un cop el carril bici s’ubica en aquest costat, apostant així per la mobilitat en bicicleta i allunyant els vehicles de l’entrada al centre educatiu. Així doncs, al carrer Campoamor, la calçada tindrà un espai de 3,5 metres d’amplada per a vehicles, un espai d’1,5 metres d’amplada per a bicicletes amb una franja de separació amb els vehicles de 0,3 metres i finalment un cordó de serveis, al costat oposat, d’1,9 metres d’amplada.

Pel que fa al carrer Eduard Toda, la intervenció només implica el canvi de sentit dels vehicles i la modificació de la parada de bus de la línia 185, actualment situada en aquest carrer, i que passarà a situar-se al carrer Campoamor. Aquest trasllat de parada farà guanyar cinc places d’estacionament de vehicles en aquest punt. Per altra banda, el recorregut del bus 185 en sentit nord es desplaçarà des de la cruïlla amb el carrer Lloret de Mar fins a Campoamor per continuar per l’avinguda de l’Estatut i el passeig Valldaura. La plataforma d’embarcament de la parada també canviarà de lloc. Pel que fa a la secció de la calçada: 3,5 metres d’amplada per la circulació de vehicles, i 1,9 metres d’amplada del cordó de serveis.

L’actuació també implicarà la instal·lació de nova senyalització horitzontal i vertical, amb l’adaptació dels semàfors, a l’avinguda de l’Estatut amb el carrer Campoamor, i al passeig de Valldaura amb el carrer Eduard Toda.

L’execució d’aquests canvis està prevista a la tardor, un cop acabi el procediment de licitació del projecte que s’està enllestint aquests dies, i amb una durada prevista dels treballs d’unes cinc setmanes.