S’inicien les obres de reforma de la via de Bàrcino a la Trinitat Vella

S'inicien els treballs de millora urbanística de la Via de Bàrcino, al barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Es tracta d’una obra per actualitzar el vial per convertir-lo, en un futur, en una gran zona verda, amb àrees esportives i jocs infantils amb nous espais d’usos ciutadans. Les obres comportaran diverses afectacions a la mobilitat.

..
11/03/2024 - 10:42 h

La Via de Bàrcino és l’eix principal d’accés al barri i per això es mantindrà la secció de carrer segregat per tal de garantir la connectivitat del transport públic amb la ciutat. En aquesta primera fase es renovarà el tram des del carrer de Madriguera fins al Centre Esportiu Municipal Trinitat Vella. Tindrà un cost de gairebé 1,5 M d’euros i es preveu que les obres s’allarguin fins passat l’estiu.

La nova Via disposarà d’un únic carril de circulació per sentit i d’aparcaments puntuals. L’estació de Bicing, que actualment està situada a la banda dels edificis d’habitatges, es reubicarà a l’altra vorera, just davant l’Institut Escola Rec Comtal. Aquest moviment permetrà reubicar la parada i marquesina del bus Via Bàrcino-Ausona per apropar-la al CAP Trinitat Vella i millorar la seva accessibilitat. La proposta es vertebra en paral·lel a la recuperació de l’antic traçat del Rec Comtal.

Afectacions a la mobilitat a causa de les obres

Durant les obres el trànsit de vehicles s’haurà de desviar en aquest àmbit. El carrer d’Ausona romandrà tallat, per tant, per tal d’accedir a la via de Bàrcino, els vehicles s’hauran de desviar pels carrers de Tossal, Mare de Déu de Lorda, Foradada i Vicenç Montal. Així, la circulació per la via de Bàrcino estarà només habilitada en sentit mar.