Reconeixement a l´alumnat de la ciutat participant en el 8è Camp de la Pau – Barcelona´11 : Servei de Premsa

Reconeixement a l´alumnat de la ciutat participant en el 8è Camp de la Pau – Barcelona´11

07/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 10 d´octubre, a les 12.00 h, a la Seu del Districte de Gràcia (plaça de la Vila de Gràcia, 2), tindrà lloc l´acte de reconeixement als 8 nois i noies de Barcelona de l´Institut La Sedeta que participaran aquest any, des del 17 i fins al 27 d´octubre, com a ambaixadors de la ciutat en la 8a edició del Camp de la Pau – Barcelona 2011.

L´acte comptarà amb la participació del regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; de la regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandos; de la directora de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures, Mireia Belil, i, entre d´altres, de les directores dels instituts La Sedeta i Príncep de Viana (centre educatiu de la ciutat amb l´alumnat que va participar al Camp de la Pau 2010 a Valparaíso -Xile-).

A partir del 17 d´octubre, un total de 69 nois i noies, inclòs l´alumnat de l´Institut La Sedeta (districte de Gràcia), es trobaran a Barcelona amb nois i noies de ciutats de diversos continents: Amman (Jordània); Dakar (Senegal); Dhaka (Bangladesh); Ho Chi Minh (Vietnam); Maputo (Moçambic); Monterrey (Mèxic); Nàpols (Itàlia); Rosario (Argentina) i Salvador de Bahia (Brasil). Tot l´alumnat participant té entre 13 i 14 anys i conviurà a l´alberg InOut de Barcelona.

Durant la 8a edició del Camp de la Pau, els nois i noies participants intercanviaran experiències, coneixements i opinions a partir de projectes treballats prèviament als seus centres educatius. A més, participaran en debats, tallers, jocs i activitats lúdiques on treballaran aspectes relacionats amb: Drets Humans; Objectius de Desenvolupament del Mil?leni; diversitat cultural; eradicació de la pobresa; lluita contra la SIDA; accés al coneixement i la informació; immigració; sostenibilitat, gestió de recursos i desenvolupament sostenible; igualtat d´oportunitats per a tothom; cultura de la pau i participació i aliances i col?laboració per a un món millor.

Més de 2.000 joves de 60 ciutats de tots els continents

Al projecte del Camp de la Pau s´han vinculat fins ara més de 2.000 joves, de 60 ciutats de tots els continents, amb un objectiu comú: construir un món més just, més equitatiu i més pacífic des de les seves experiències i anhels i sempre dins la cultura de la pau.

El projecte Camp de la Pau és una iniciativa de la Fundació Fòrum que juntament amb l´Institut Municipal d´Educació de Barcelona, gestionen la participació i implicació dels escolars de Barcelona en aquest projecte. En les diferents edicions del Camp de la Pau, han participat un total de 30 centres educatius i 552 joves de la ciutat.

El primer Camp de la Pau va tenir lloc durant la celebració del Fòrum Universal de les Cultures a Barcelona el 2004 i, des de llavors, s´ha celebrat a Barcelona (2005), Montevideo (2006), Monterrey (2007), Nàpols (2008), Barcelona (2009), Valparaíso (2010) i Barcelona (2011).





Paraules clau