Dispositiu per a la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament de Barcelona activarà un dispositiu específic per a la celebració de la revetlla de Sant Joan per tal de garantir que la celebració es duguin a terme d’una manera lúdica i festiva, però comptant amb les màximes garanties de seguretat. El dispositiu  suposa  la coordinació de tots els serveis implicats en aquesta festivitat per donar resposta a les diferents necessitats que puguin sorgir durant la nit i que se centrarà, sobretot, en aquells espais que tenen un ús més intensiu i massiu com són les platges de la ciutat que romandran obertes durant la nit.

Barcelona, primera ciutat de l’Estat que regula la implantació d’electrolineres

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament la regulació de la implantació d’instal·lacions de subministrament elèctric, que vol activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per afavorir la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi l’ús del vehicle elèctric. Barcelona es converteix així en la primera ciutat de l’Estat que tira endavant una normativa d’aquestes característiques per donar un gran impuls a la mobilitat sostenible i al desplegament del vehicle elèctric.

Llum verda a la transformació de les casetes del carrer de l’Encarnació en habitatge públic dotacional

Les casetes del carrer de l’Encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per poder executar aquest projecte, que preveu la construcció d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals, en un dels barris amb menys habitatge públic i més gentrificació, la Vila de Gràcia.

El Plenari del Consell Municipal atorga les Medalles d’Or al Mèrit Cívic a la Federació ECOM i, a títol pòstum, a l’empresari Mariano Puig Planas

El plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha decidit atorgar per unanimitat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Federació ECOM en reconeixement de la seva trajectòria en la lluita per aconseguir una ciutat més accessible i inclusiva per al col·lectiu de persones amb discapacitat física o orgànica. En el mateix plenari també s’ha acordat atorgar la mateixa medalla, a títol pòstum, a l’empresari Mariano Puig Planas en reconeixement de la seva visió empresarial i la seva capacitat de lideratge que el van convertir en una peça clau del món empresarial barceloní a nivell internacional.

Barcelona liderarà la xarxa Innpulso de ciutats innovadores

Barcelona entra a formar part del Consell Rector de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació-Xarxa Innpulso, formada per 63 ciutats de tot l’Estat. La candidatura de Barcelona, juntament amb la de Valladolid, han estat escollides en representació de les ciutats grans, de més de 100.000 habitants, per liderar aquesta xarxa de municipis pels propers tres anys. El Consell Rector, el màxim òrgan executiu de l’associació, té les funcions de representació, direcció i administració de la xarxa de ciutats impulsada pel Ministeri de Ciència i Innovació.

El BEI dona suport a l’Ajuntament de Barcelona per a la construcció de prop de 490 nous habitatges de lloguer

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha formalitzat el suport a l’Ajuntament de Barcelona en el seu esforç per millorar l’actual oferta d’habitatges públics a la ciutat. El BEI proporcionarà 36,2 milions d’euros a l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) per finançar la construcció d’11 promocions i 489 habitatges públics de lloguer a preus assequibles en diverses ubicacions de la ciutat. L’acord entre el BEI i l’IMHAB preveu, a més, que el finançament podria ampliar-se, en cas que fos necessari, fins als 65 milions d’euros. El projecte contribuirà a crear més de 570 llocs de treball anuals durant la fase de construcció.

Afectacions al servei per les obres de millora i modernització de l’estació de metro de Trinitat Nova (L4 i L11)

A partir de l’1 de juliol i fins al setembre, l’estació de metro de Trinitat Nova de l’L4 i l’11 quedarà fora de servei per l’execució de les obres de modernització i millora que el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori té en marxa, amb una inversió de 10 MEUR. En conseqüència, quedarà interromput el servei l’L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost i de tota l’L11 entre Trinitat Nova i Can Cuiàs fins al 12 de setembre. Mentre duri aquesta afectació, s’habilitarà un servei d’autobús especial.

L’adaptació a la virtualitat amplia l’impacte de la campanya In-forma’t 2021

La 13ena edició de la campanya In-forma’t ha ofert 220 activitats destinades a informar els adolescents i joves sobre les diferents opcions formatives que els apropen al seu futur acadèmic i professional. Aquestes activitats han arribat als 11.669 usos, als que cal sumar 7.270 consultes més a la guia i els audiovisuals d’orientació acadèmica.

La Zurich Marató Barcelona torna el 7 de novembre

La Zurich Marató Barcelona 2021 encara els últims 5 mesos previs a la seva celebració amb optimisme i ganes de recuperar el caràcter esportiu i festiu que la caracteritza. Per assolir-ho, avui s’han obert les inscripcions per aquells corredors i corredores que vulguin participar el pròxim 7 de novembre.

“Comerç de Barcelona. Sempre a prop”, el llibre que reconeix i homenatja els i les comerciants de la ciutat després d’un any de pandèmia

L’Ajuntament ha publicat el llibre “Comerç de Barcelona. Sempre a prop”, la crònica del que ha estat l’any llarg de pandèmia en el sector del comerç i la restauració. El volum, escrit per Rafael Pradas, fa un repàs de les vivències per les quals han passat els professionals del sector i recorda els diferents moments, des del mes de març de 2020 quan la prioritat era garantir l’abastiment de la població assegurant les mesures de protecció sanitàries fins al moment de retorn lent i progressiu al que havia estat el dia a dia habitual del comerç.

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ”la Caixa” destinen 2 M€ a les convocatòries de subvencions per a projectes de recerca científica dels anys 2021 i 2022

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ”la Caixa” publicaran en els propers dies una nova convocatòria de subvencions extraordinàries adreçades al finançament de projectes de recerca científica. L’anunci de la convocatòria, les bases de la qual estaran disponibles al web www.barcelona.cat/barcelonaciencia/ca, es fa pels programes d’ajuts previstos per als anys 2021 i 2022, i té un pressupost assignat total de 2 M€ dels quals 1,2 M€ els aportarà l’Ajuntament de Barcelona i els altres 800.000€ els aportarà la Fundació ”la Caixa”. El repartiment entre les dues convocatòries és d’1 M€ per al 2021 i 1 M€ per al 2022.

Barcelona introdueix criteris sostenibles en el manteniment dels monuments i el patrimoni històric

L’Ajuntament ha adjudicat el nou contracte dels serveis de conservació i manteniment dels edificis, parcs i monuments històrics i artístics de propietat municipal que hi ha a la ciutat. Amb un pressupost de 10,6 milions d’euros, inclou les actuacions dels propers quatre anys –fins al 2025– dividides en quatre lots diferents: el Park Güell, els monuments, els edificis i el Monestir de Pedralbes.

Barcelona serà la seu del Congrés Mundial de Recerca en Usos del Temps

En el marc de la Time Use Week, hi participaran els principals investigadors en polítiques del temps, com la directora d’Eurostat, la bestseller danesa Camilla Kring, Oriel Sullivan, professora de sociologia de gènere de la University College London i Carla Estivill, professora i membre de la Societat Espanyola de la Son

Barcelona ret homenatge al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet

Durant l’homenatge, conduït pel director teatral Toni Casares, s’han projectat vídeos relacionats amb la vida de Benet i Jornet, s’han fet lectures dramatitzades a càrrec de Jordi Boixaderas, Emma Vilarasau i Lluís Soler, i actuacions musicals dels pianistes Albert Guinovart i Andreu Gallén.

Nou èxit de la Roquetes Fashion & Wood & Food Week

Aquesta tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, han assistit, en la plaça Les Roquetes, a la desfilada de moda més exitosa de Nou Barris: la Roquetes Fashion & Wood & Food Week. En aquesta nova edició es consolida com un projecte social de referència en professionalitzar les participants en l’àmbit de la costura.

Barcelona destinarà 1.800 milions d’euros a inversions en els propers cinc anys

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha anunciat avui que Barcelona destinarà 1.800 milions d’euros a inversions en els propers cinc anys. D’aquesta quantitat, 672 milions aniran destinats a promoció econòmica, en el marc de la nova agenda econòmica de la ciutat, el Barcelona Green Deal.

Acte d’homenatge i record a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor

Aquest matí, en el Monument a les víctimes del terrorisme (Parc de Can Dragó / Avinguda Rio de Janeiro), els tinents d’Alcaldia Jaume Collboni i Albert Batlle, i el regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí, han assistit a l’acte en memòria de les víctimes de l’atemptat a Hipercor.

Ciutat Meridiana estrena un nou parc amb zona esportiva

El districte de Nou Barris celebra aquesta tarda la inauguració del futur Parc de l’Aqüeducte tot coincidint amb el primer dia d’activitats de la Festa Major de Ciutat Meridiana. Situat a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana, esdevé un espai verd de 12.260 m2 que aplega diferents zones d’estada i espais lúdics per als veïns i veïnes del barri.

Barcelona acollirà el Congrés Internacional d’Arxius l’octubre del 2025

La ciutat de Barcelona ha estat escollida seu del Congrés Internacional d’Arxius de l’ICA (International Council on Archives), previst l’octubre del 2025. El Consell Internacional dels Arxius és l’organisme internacional creat el 1948 sota la tutela de la UNESCO, que té com a objectiu garantir una gestió documental eficaç, preservar i posar a disposició el patrimoni arxivístic mundial mitjançant els arxius i professionals de tot el món.  L’ICA promou cada quatre anys la celebració d’un congrés mundial per reunir professionals del sector i debatre sobre les inquietuds i els projectes dels arxius a escala mundial.

La Guàrdia Urbana intervé més de 2 milions de llavors i 15 quilograms de marihuana

Agents de la Divisió Territorial, de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Suport Diürn de la Guàrdia Urbana de Barcelona van portar a terme dimecres passat un operatiu amb l’objectiu d’inspeccionar locals de tota la ciutat especialitzats en la venda de productes i altres activitats relacionades amb el cànnabis (growshops) en el marc de l’Operació Cànem.