Convocatòries de premsa

  

Ada Colau inaugura l’Smart City Expo World Congress 2018

L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, sota el lema ‘Cities to Live in’ posa el focus en el desenvolupament d’iniciatives per a transformar les ciutats en llocs on la vida dels ciutadans sigui millor. Aquesta edició preveu superar els 20.000 visitants de més de 120 països.

Proposta de regulació dels serveis de bici i moto de vehicle compartit

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 per promoure una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, fomentant els desplaçaments prioritàriament a peu, en bici i en transport públic i reduint l’ús del vehicle privat.

42 grans ciutats del món s’alien per fer front comú a les grans plataformes digitals

42 ciutats globals d’arreu del món, com Amsterdam, Barcelona, Lisboa, Madrid, Montreal, Nova York, París, São Paulo, Seül, , Milà o Viena, han treballat durant la cimera una la Declaració de Principis i Compromisos de les Ciutats Col·laboratives per reivindicar la sobirania de les ciutats i fer front comú alhora de negociar amb les grans plataformes digitals que generen un impacte negatiu amb la seva activitat econòmica, com s’ha fet evident amb exemples com Airbnb o Uber. D’aquestes 42 ciutats que han acordat aquests 10 principis; 31 ja l’han subscrit explícitament i la resta es troben en procés de validació interna.

L’enllumenat de Nadal s’encendrà el dia 22 de novembre

L’enllumenat de Nadal dels carrers de Barcelona es posarà en marxa el dia 22 de novembre i romandrà fins el dia 6 de gener. L’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració han arribat a un acord per tal que la il·luminació nadalenca cobreixi mitja hora més i incrementi la cobertura de l’horari dels establiments comercials L’objectiu és contribuir a la dinamització del teixit comercial, i a la vegada, que en els dies ordinaris els llums s’apaguin abans per tal que siguin més compatible amb els descans dels veïns.

Presentat el primer minibús elèctric avançat de fabricació catalana que prestarà servei a Barcelona

Barcelona, que està en ple procés de reconversió ambiental i electrificació del transport públic de superfície, necessitava un vehicle sostenible per als desplaçaments col·lectius de proximitat: en altres paraules, un minibús d’emissió zero capaç de funcionar eficaçment tota una jornada en qualsevol època de l’any en una línia regular de TMB. La solució és el nou minibús elèctric de tecnologia i prestacions avançades, que al llarg dels dos últims anys han definit, desenvolupat, dissenyat i fabricat un grup d’empreses catalanes: TMB com a operador de transport i prestador del servei, l’empresa d’enginyeria i assajos Applus Idiada, el carrosser especialitzat en minibusos Indcar, el centre tecnològic Eurecat i el fabricant de bateries Millor Battery.

La ciutat s’explica a través dels seus projectes més innovadors a la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress

L’Ajuntament de Barcelona participa, com cada any, amb un estand propi a la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress. En aquest espai exposa els seus projectes d’habitatge, mobilitat i de mercats, com l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, que centralitza, integra i analitza el màxim de dades estadístiques d’habitatge en l’àmbit metropolità per obtenir dades sobre lloguer, compravenda de pisos buits i rehabilitació d’habitatges, entre d’altres.