Ciutat Vella inicia diverses accions informatives per sensibilitzar sobre la prioritat dels vianants a la via pública

La primera de les actuacions contempla ampliar la campanya informativa “Atenció Skater!” a 8 emplaçaments del districte on existeixen problemes de convivència amb els patinadors. La segona de les iniciatives es dirigeix a usuaris de bicicleta i patinets i a visitants que lloguen aquests vehicles per circular pel districte. El principal objectiu d’aquestes dues accions és fer que l’espai públic del districte sigui segur per als desplaçaments a peu  

L’Ajuntament presenta un pla d’acció per reforçar la internacionalització de la ciutat en l’actual context de crisi generada per la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui la Mesura de Govern “Barcelona Ciutat Global”, que recull el primer Pla Director de Relacions Internacionals del consistori amb la voluntat de reforçar l’acció internacional de Barcelona en l’actual context de crisi econòmica generada per la Covid-19. L’Ajuntament aposta per promoure a nivell europeu i global un model de ciutat justa, verda, sostenible i digital.

Barcelona condemna el feminicidi d’una dona per violència masclista i mostra el seu ferm rebuig

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament el feminicidi d’una dona, veïna del districte de Ciutat Vella, per causa de violència masclista. Els fets han tingut lloc aquest dimarts 14 de juliol. Davant d’aquest fet el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

L’antic Hotel Buenos Aires serà públic i acollirà habitatges dotacionals i equipaments

L’antic Hotel Buenos Aires serà de titularitat pública i acollirà habitatges dotacionals i equipaments. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat inicialment aquest dimarts una Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà a l’Ajuntament adquirir aquest edifici emblemàtic de Sarrià-Sant Gervasi, canviar-li la qualificació urbanística per fer-hi allotjaments assequibles per a gent gran i joves i equipaments de barri, i catalogar-lo per protegir la seva singularitat arquitectònica. El pla ha tirat endavant amb els vots del Govern municipal, ERC, JxCat i Barcelona pel canvi i l’abstenció de Cs, i ara continuarà la seva tramitació de cara a l’aprovació definitiva.

El bitllet senzill es podrà pagar amb targeta bancària en tots els autobusos de TMB el 2021

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), operador de gestió directa de l’AMB, està desenvolupant el projecte tecnològic per implantar el pagament del bitllet senzill amb targeta bancària a bord dels autobusos. Aquest nou projecte complementa el pagament mitjançant el mòbil, que ja és possible en tots els autobusos de TMB des del 17 de juny passat. D’aquesta manera es reforça l’objectiu d’eliminar el pagament en metàl·lic a bord dels vehicles, una mesura que contribueix a garantir la seguretat sanitària.

Actualització dels casos de Covid-19 positius detectats a la ciutat de Barcelona

La ciutat de Barcelona ha experimentat durant l’última setmana un repunt de casos de Covid-19 positius, en passar de 164 a 458, segons les dades mostrades al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Aquest és el nombre de nous casos confirmats amb PCR positiva provinents del Registre Covid-19 del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que fan referència a la població resident a Barcelona entre el 6 i el 12 de juliol, i representen gairebé el triple que la setmana immediatament prèvia que va del 29 de juny al 5 de juliol. La majoria dels nous positius fan referència al passat divendres, tot i que també hi ha casos de dies anteriors. Tanmateix, les xifres encara són provisionals i poden patir variacions a mesura que es vagin coneixent els resultats d’altres proves que s’hagin fet i encara no estiguin notificades.

L’Ajuntament requereix 14 grans tenidors propietaris de 194 pisos buits perquè els lloguin, amb l’advertiment de l’expropiació si no ho fan en un mes

L’Ajuntament de Barcelona ha enviat un total de 194 requeriments per carta a les propietàries de 194 habitatges que d’acord amb el Registre d’habitatges buits i ocupats de l’Agència de l’habitatge de Catalunya, del total de 426 que en aquests moments apareixen inscrits com a buits i sense l’ús social que els correspon d’acord amb la legislació.

S’inicien les obres per fer accessible l’intercanviador de Plaça Espanya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui, acompanyat de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, els primers treballs de les obres per a millorar l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya de Barcelona, on tenen parada de les línies L1 i L3 de metro i diverses línies d’FGC. A la visita també hi han assistit el president d’FGC, Ricard Font, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

El Zoo de Barcelona celebra el Dia Mundial del Ximpanzé

El 14 de juliol es celebra el Dia Mundial del Ximpanzé, i el Zoo de Barcelona ha preparat una jornada per conscienciar sobre les necessitats que tothom s’impliqui en la protecció d’aquesta espècie, que es troba en perill d’extinció segons la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). La jornada està organitzada conjuntament amb l’Institut Goodall Espanya i SOS Primates, amb la col·laboració de la Fundació Mona i del Santuari de Ximpanzés del Tacugama, a Sierra Leona.

El Zoo rep la certificació Global Safe Site i el Safe Tourism Certified

El Zoo de Barcelona ha assolit la certificació Global Safe Site Excellence, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia del Coronavirus. La certificació s’ha obtingut en la seva qualificació Excellence, el que implica no només l’acompliment de les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen les desinfecció i neteja de l’espai.

L’Ajuntament posa en marxa Norma, el web que recull tota la normativa municipal i la documentació jurídica rellevant

En el moment de la seva posada en marxa, el portal compta amb més de 1.600 documents que s’aniran incrementant a mesura que es vagin produint nous documents jurídics. Així, actualment compta amb 475 normes, de les quals el volum més gran són les 127 instruccions, els 78 decrets municipals, els 45 reglaments, i les 25 ordenances fiscals. El portal inclou també 950 documents de jurisprudència i 185 dictàmens.

Barcelona Panoràmica, la nova ruta per redescobrir la ciutat des del pis superior d’un bus turístic

El bus turístic de Barcelona es posa en marxa amb una ruta panoràmica diürna adreçada al públic local i a preus reduïts. Amb el nom de Barcelona Panoràmica, els busos faran un itinerari de prop de dues hores per diversos barris de la ciutat durant els caps de setmana de l’estiu, perquè la ciutadania de Barcelona en gaudeixi després de la inactivitat forçada de l’etapa de confinament.

Barcelona acollirà la Conferència europea sobre Cicloturisme la tardor de 2021

Barcelona ha estat escollida per acollir la tardor de 2021 la cinquena edició de la Conferència europea sobre cicloturisme i la xarxa EuroVelo. La Federació Europea de Ciclistes (ECF, per les sigles en anglès) ha triat la candidatura de Barcelona, presentada pel Govern de la Generalitat, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (FEMBICI). La decisió s’ha pres d’entre més de 10 candidatures presentades de la resta d’Europa.

El patronat de Mobile World Capital Barcelona ratifica l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins a 2024

La novetat més destacada de la reunió ha estat la ratificació de l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins el 2024, un fet que consolida el posicionament de la ciutat com a capital mundial del mòbil. Un altre dels punts destacats de la trobada ha estat la inclusió dins del patronat de Nadia Calviño, vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya, i Carme Artigas, secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

“MasterChef Celebrity” rueda en Barcelona en una acción de promoción de Turismo de Barcelona

Una de les primeras acciones que Turisme de Barcelona ha presentado, en el marco del plan de actuación para la  promoción de turismo de proximidad, para realizar en Barcelona el rodaje de una de las pruebas exteriores de MasterChef Celebrity el talent culinario producido por RTVE en colaboración con Shine Iberia que emite La 1. De este modo, hoy se ha dado a conocer la realización de una de las acciones de promoción más singulares: la grabación de una de las pruebas exteriores de la quinta temporada de MasterChef Celebrity .