Més Nadal a Barcelona

Barcelona es convertirà en “La Ciutat del Nadal” durant 40 dies amb centenars d’activitats a tots els districtes i especial incidència en el centre de la ciutat i els grans eixos comercials, seguint en tot moment les indicacions que les autoritats sanitàries marquin en cada moment

Nou Barris celebra unes jornades per fomentar la reactivació econòmica del Districte

El 3 i 4 de desembre, Nou Barris celebrarà les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, plantejades com un espai participatiu en què diversos agents econòmics i socials del Districte podran compartir reflexions, debatre propostes i definir reptes assolibles, cercant vies de cooperació publicoprivada des de l’àmbit d’actuació de cadascú.

L’Ajuntament de Barcelona aprova el finançament municipal de l’ampliació de Fira de Barcelona

El Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui l’addenda al “Conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona per al finançament de l’ampliació i renovació dels espais firals de la Fira Internacional de Barcelona”. Amb aquesta aprovació s’estableix la dotació pressupostària acordada en junta general d’accionistes de Fira 2000, en compliment del Protocol Institucional signat per les parts, on es va acordar l’ampliació dels recintes firals de la ciutat de Barcelona i es va establir l’aportació municipal d’un 23’47% del cost del projecte, que es concreta en els pròxims 4 anys.

Barcelona guanya el premi ‘Tourism Innovation Awards’ pel programa Biosphere de foment del turisme sostenible

Barcelona ha estat reconeguda en els Tourism Innovation Awards per la seva aposta per la sostenibilitat en l’àmbit turístic amb el projecte Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, en què treballen coordinadament l’Ajuntament de Barcelona, el consorci Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, juntament amb l’Instituto de Turismo Responsable.

L’Ajuntament de Barcelona celebra les jornades “Francesc Layret i Lluís Companys. Un projecte contemporani”

Aquesta iniciativa és un homenatge a la memòria de Francesc Layret i Lluís Companys per la seva lluita per la igualtat i el seu compromís amb la llibertat. La jornada tindrà lloc el dia 30 de novembre a partir de les 17:00 hores i es podrà seguir per streaming a youtube.com/c/ElBornCCM. Diumenge 29, de 18:30 a 22 hores, es farà una projecció a la façana de l’Ajuntament

Llum verda a fer de l’Hotel Buenos Aires un edifici públic que aculli habitatges dotacionals i equipaments

L’antic Hotel Buenos Aires serà de titularitat pública i acollirà allotjaments dotacionals i equipaments. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment aquest divendres una Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà a l’Ajuntament adquirir aquest edifici emblemàtic de Sarrià-Sant Gervasi, canviar-li la qualificació urbanística per fer-hi allotjaments assequibles per a gent gran i joves i equipaments de barri, i catalogar-lo per protegir la seva singularitat arquitectònica.

Barcelona regula les activitats dels entorns del carrer de Girona

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres el Pla especial urbanístic d’ordenació de les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris i altres activitats als entorns del carrer de Girona, al barri de la Dreta de l’Eixample. El ple li ha donat llum verda amb els vots a favor del Govern municipal i ERC i les abstencions de Junts per Catalunya, Cs, PP.

Nou pas endavant per al futur CAP del Raval Nord

Nou pas endavant per al futur CAP del Raval Nord. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana que dota d’usos sanitari-assistencials la Capella de la Misericòrdia, l’espai que acollirà el nou CAP del Raval Nord.

Barcelona reconeix Encarna Hernández amb la Medalla d’or al Mèrit esportiu com a pionera del món del bàsquet

El Consell Plenari ha aprovat per unanimitat, l’atorgament de la Medalla d’or al Mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona a la Sra. Encarna Hernández Ruiz “com a referent d’una època en què naixia l’esport al nostre país i representant d’una generació de pioneres que van trencar amb el que era políticament establert en aquell temps i que, amb la naturalitat de les seves il·lusions, va treballar per la igualtat d’oportunitats en l’esport com a eina de construcció social”.

Barcelona encén els llums del Nadal 2020

L’espectacle “Covinal”, de la companyia Sol Picó, ha donat pas a l’Encesa, amb un espectacle centrat en les trobades familiars de les festes nadalenques que ha tingut com escenari la plaça Comercial al barri del Born. S’il·luminen més de 100 kilòmetres de vies públiques, amb més carrers al centre i eixos comercials i, per primera vegada, tots els mercats municipals

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El Nadal de Barcelona tindrà la seva pròpia cançó per primera vegada

Barcelona comptarà per primera vegada amb la seva pròpia cançó de Nadal. La cantant i compositora Paula Valls és l’autora d’”És Nadal”, una cançó fresca, plena d’esperança i esperit positiu que parla de les situacions del nostre dia a dia, del què hem viscut en els darrers mesos, de la quotidianitat a Barcelona, amb la voluntat de transmetre aquest optimisme i il·lusió que comparteix amb les cançons tradicionals de Nadal que tots hem corejat en les trobades nadalenques.

Barcelona i Londres reforcen les relacions entre els seus ecosistemes innovadors i comparteixen les millors pràctiques en matèria de ciència, innovació i educació superior

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia  Bonet ha participat al Barcelona Innovation Day – London 2020, un fòrum de debat que organitza l’associació SciTech DiploHub – Barcelona Science and Technology Diplomacy Hub.

Joyce Carol Oates guardonada amb el XVI premi Pepe Carvalho

El jurat format per Carlos Zanón, com a president, Rosa Ribas, Anna Abella, Núria Cadenes, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, com a vocals, ha decidit atorgar el Premi Pepe Carvalho 2021 a l’escriptora Joyce Carol Oates.

L’Ajuntament de Barcelona celebra les jornades “Dissentir la història. Memòries decolonials, memòries insubmises”

Les jornades tenen com a principal objectiu revisitar la memòria i posar el focus en moviments i fenòmens com les migracions passades i presents, comunitats minoritàries, la dissidència, la diversitat sexual, el colonialisme o el racisme. Personalitats de llarga trajectòria en tots aquests moviments i destacats especialistes ens donaran elements per a la reflexió. Comptarà amb taules rodones, xerrades, conferències, registres d’àudio, música, instal·lació per reconèixer i visibilitzar les memòries plurals de Barcelona. La iniciativa se celebrarà els propers dies 27 i 28 de novembre i es podrà seguir per streaming

Barcelona Digital Talent promou el talent digital amb un speed dating internacional que reunirà més de 110 professionals

Barcelona Digital Talent celebra aquest dimarts un speed dating internacional per posar en contacte el talent digital amb empreses tecnològiques que desenvolupen part de la seva activitat a Barcelona. Aquesta acció està promoguda per Mobile World Capital Barcelona, ACCIÓ i la direcció de Promoció de Ciutat de l’àrea econòmica de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de l’aliança Barcelona Digital Talent.

L’Ajuntament reforça les aliances en la lluita contra la violència masclista

L’Ajuntament de Barcelona segueix impulsant la Mesura de Govern cap a una Barcelona lliure de violències masclistes que es va presentar just fa un any. Un full de ruta que inclou 11 mesures i més de 100 accions per crear aliances per una Barcelona lliure de violència masclista, implicant a tota la ciutadania i en particular als homes en la lluita contra les violències.