Convocatòries de premsa

  

La Font de la Guatlla mantindrà l’essència del barri i garantirà la continuïtat del veïnat

El barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc, mantindrà la seva essència i singularitat. L’Ajuntament ha aprovat inicialment una Modificació del Pla general metropolità (MPGM) que protegeix el teixit urbà del barri i desafecta un conjunt de 51 habitatges situats en un àmbit de la muntanya de Montjuïc previstos com a zona verda i vial pel planejament urbanístic vigent i que, per tant, fins ara no tenien garantida la continuïtat.

L’Eixample dedica uns jardins a la soprano Montserrat Figueras

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat avui la placa amb la denominació Jardins de Montserrat Figueras, a l’interior d’illa amb accés pel carrer Còrsega 195, delimitat pels carrers de Casanova, Villarroel i Paris, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

La democràcia directa es construeix des de les ciutats

La democràcia directa està actualment al centre del debat sobre la participació de la ciutadania. Davant la crisi de les institucions polítiques actual, la iniciativa ciutadana es presenta com una oportunitat per tal d’enfortir la connexió entre la ciutadania i les institucions que la representen. És en aquest context que les ciutats juguen un paper clau en el desenvolupament de la democràcia directa.

Ciutat Vella subvencionarà fins a un 90% del canvi de finestres i tancaments d’habitatges al Raval sud i el Gòtic sud per lluitar contra la contaminació acústica

El districte de Ciutat Vella destinarà un total de 500.000 euros per a subvencionar la renovació de finestres i tancaments als barris del Raval sud i al Gòtic sud per tal de millorar les condicions de vida del veïnat. El programa en qüestió porta per títol “Programa d’arranjaments de finestres a Ciutat Vella” i es basa en l’acompanyament tècnic i d’ajuts pel canvi de finestres i tancaments a les zones que els estudis determinen com a àrees de major afectació pel soroll ambiental.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona obre un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per manca de transparència

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha signat l’obertura d’un expedient sancionador a Aigües de Barcelona, empresa que gestiona el cicle integral de l’Aigua- El motiu és el reiterat incompliment de la Llei 19/2014 de transparència accés a la informació pública i bon govern, que l’obliga a donar tota la informació d’un servei públic com és la gestió de l’aigua.