[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona disposarà de sis espais de canguratge per facilitar la conciliació laboral, familiar i personal

La ciutat de Barcelona disposarà d’un nou servei de canguratge a partir del mes de setembre. L’anomenat Projecte Concilia funcionarà en un primer moment com a prova pilot durant cinc mesos, de manera ininterrompuda fins al proper 31 de gener, amb l’objectiu de facilitar la conciliació laboral, familiar i personal en zones de la ciutat amb menor renta i que formen part del Pla de Barris.

Barcelona accelerarà 14 projectes de la indústria creativa escollits pel programa CREAmedia de Barcelona Activa per iniciar el seu negoci

Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament empresarial de l’ICEC i la Fundació Catalunya Cultura han impulsat aquest 2020 una nova edició del programa CREAmedia. Una iniciativa que dona suport a projectes d’emprenedoria de les indústries creatives i culturals, oferint serveis d’acompanyament i formació a les start-ups, alhora que potencia la ciutat com a pol de talent creatiu. Donat el context actual, la nova edició s’ha reinventat per donar resposta a un dels sectors que més pateix les conseqüències de la crisi provocada per la Covid-19.

La Festa Major de Gràcia se celebra enguany de manera virtual

La Festa Major de Gràcia 2020 se celebra enguany en format digital per tal de donar compliment a les mesures de protecció i higiene que s’han establert per fer front a la Covid-19. Des del Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia s’ha dut a terme un gran esforç per poder celebrar una Festa Major adaptada a les circumstàncies actuals.

Barcelona crea un telèfon 24 hores per prevenir el suïcidi i obre un nou servei de suport per acompanyar l’entorn més proper

Un telèfon de prevenció del suïcidi i un nou punt d’atenció per oferir suport a l’entorn més proper de les persones amb ideacions o amb una conducta suïcida. Aquestes són les dues mesures concretes que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa dins de l’estratègia de prevenció del suïcidi a la ciutat, d’acord amb el Pla Director de Salut Mental i Addicions de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona impulsa una campanya per apropar al Servei de Teleassistència totes les persones grans que viuen soles

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya per apropar el Servei de Teleassistència Municipal a prop de les 20.000 persones majors de 75 que viuen soles a la ciutat i que, tot i que podrien rebre el servei, encara no l’han sol·licitat. La prescripció del servei es fa a partir de sol·licituds de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) o dels Centres de Serveis Socials.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reforça el seu lideratge en electromobilitat amb 5.000 usuaris i 500 punts de recàrrega

La xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics, Endolla Barcelona, ha sumat 7 nous punts de recàrrega enguany, assolint la xifra de 500 punts en funcionament. Amb la incorporació d’aquests punts, Barcelona continua amb un paper capdavanter en el desenvolupament de l’electromobilitat i la mobilitat sostenible, oferint un servei de qualitat i garantint cobertura a totes les zones de la ciutat. Des de l’encàrrec municipal de desenvolupar la xarxa pública de recàrrega elèctrica el 2018, BSM ha realitzat inversions a Endolla Barcelona per valor d’1.950.000 €, dels quals 950.000 € es realitzaran al llarg de 2020.

Barcelona impulsa projectes internacionals per analitzar l’impacte del coronavirus en el cicle de l’aigua

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la direcció de Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA) en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), està impulsant diversos projectes d’investigació europeus amb l’objectiu d’analitzar l’impacte del SARS-CoV-2 en el cicle de l’aigua i d’establir sistemes d’alerta i detecció del virus en les aigües residuals.

La Guàrdia Urbana deté quatre persones per robar un rellotge valorat en 60.000 euros

Les detencions es van produir quan agents de la Guàrdia Urbana que estaven prestant servei uniformat en un vehicle logotipat per la zona del Born van ser requerits per diversos ciutadans que manifestaven que una persona havia patit un robatori prop d’on es trobaven. Els agents van localitzar a la víctima que els va relatar que quatre individus l’acabaven d’agredir a ell i a un acompanyant per poder sostreure-li el rellotge valorat en 60.000 euros.