‘Model, batega!’, la proposta guanyadora del concurs per a la transformació de la Model

El concurs públic per a la transformació de la Model ja té guanyador. Aquest dijous s’ha fet públic que la proposta ‘Model, batega!’, de l’equip tècnic Forgas Arquitectes, S.L.P / Planas Esquius Segatti, S.C.P., ha estat escollida pel jurat com a projecte que millor reordena l’antic centre penitenciari per convertir-lo en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i AMB signen un acord per una reactivació econòmica del territori conjunta vers els efectes de la pandèmia

La pandèmia implicarà canvis en aspectes com l’ocupació, les condicions de treball, els sistemes de producció, distribució i consum i tindrà un fort impacte en el comerç, restauració, transport i hostaleria, així com una reducció de la indústria. Davant d’aquest escenari, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona signen un acord de col·laboració amb la finalitat de treballar conjuntament en l’elaboració de polítiques i la consecució d’objectius relacionats amb la reactivació econòmica del territori. En aquest sentit, les tres entitats s’han disposat a compartir una estratègia amb actuacions per a cada una de les prioritats actuals.

L’Ajuntament de Barcelona publica ‘Claudi Montañá. Estoy hablando de mi generación’, una compilació d’articles escrits pel crític musical i escriptor entre el 1972 i el 1977

L’objectiu de la publicació, amb edició i pròleg de Josep Maria Ripoll, és recuperar la memòria d’un periodista i escriptor, gairebé desconegut, que va deixar un llegat molt valuós sobre les commocions musicals, cinematogràfiques, literàries i ideològiques d’un període utòpic, textos situats a la frontera entre periodisme de divulgació i literatura de creació.

En marxa el Projecte Concilia amb sis espais de canguratge als barris de Barcelona per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal

El Projecte Concilia per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal, especialment de famílies monomarentals amb menys recursos econòmics, ja és una realitat a la ciutat de Barcelona. Des d’aquest mes d’octubre i fins al proper febrer funcionaran com a prova pilot sis espais de canguratge distribuïts en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de Barris.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris de la ciutat per abordar polítiques de talent que impulsin la reactivació econòmica

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit, de manera presencial i virtual, amb una trentena d’organismes, entre ells, agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i el teixit econòmic i universitari, per abordar els reptes de ciutat quant a la potenciació de talent per a la reactivació econòmica de la ciutat.

Barcelona proposa crear un òrgan estatal per incrementar la participació de les ciutats en la governança del turisme a l’Estat i a Europa

Barcelona ha proposat avui crear un òrgan estatal de coordinació per a la gestió turística on es doni preeminència a les ciutats en la governança del turisme. Ho ha dit el regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, en la seva participació al XX Fòrum ACAVe: “aprofitem la situació per revisar la governança del turisme a Espanya, per donar major pes a les ciutats o crear un Consell estatal de continguts turístics per afavorir la circulació del turisme”.

Ajuntament i Generalitat arriben a un acord perquè el Govern destini 52M€ a obres RAM de centres educatius públics entre 2020 i 2026

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord perquè el Govern destini 52 milions d’euros a la reforma, ampliació i millora de centres educatius de titularitat pública d’educació infantil i primària, instituts-escola, i instituts d’educació secundària i postobligatòria. La voluntat és treballar conjuntament per mantenir un bon parc públic escolar a la ciutat, especialment en el marc del Consorci d’Educació, tal i com preveu la Carta Municipal de Barcelona.

El Centre LGTBI analitza com es generen els discursos del gènere i la sexualitat

El Centre LGTBI de Barcelona dedicarà la II Jornada Anual a analitzar quins mecanismes expliquen la generació dels discursos del gènere i la sexualitat. La trobada, que tindrà lloc els dies 23 i 24 d’octubre, només es podrà seguir per streaming a través de YouTube, i aplegarà a persones expertes dels àmbits de la psicologia, l’antropologia, la comunicació i la sociologia, entre altres disciplines.

Barcelona organitza la Virtual 42/7 Zurich Marató Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports i l’empresa RPM, organitzador executiu, organitzen la Virtual 42/7 Zurich Marató de Barcelona del 8 al 15 de novembre, com l’avantsala de la Zurich Marató de Barcelona 2021.

Iniciats els tràmits per transformar les casetes del carrer Encarnació en habitatge públic dotacional

Les casetes del carrer encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat inicialment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per poder executar aquest projecte, que preveu la construcció d’un total d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals, en un dels barris amb menys habitatge públic i més gentrificació, la Vila de Gràcia. El pla ha tirat endavant amb els vots a favor del Govern municipal, ERC, Junts x Catalunya i Barcelona pel Canvi  i ara continuarà la seva tramitació de cara a l’aprovació definitiva.

Barcelona, proclamada seu del congrés internacional de transport públic més important del món el 2023

Barcelona acollirà l’any 2023 el Global Public Transport Summit, l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial dins del sector del transport públic. Es tracta d’un congrés i fira organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), l’organització de referència del sector, presidida des del 2017 pel director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet.

Cementiris de Barcelona amplia els horaris i els serveis per Tots Sants i ajusta els protocols a la situació sanitària per la Covid-19

Cementiris de Barcelona s’uneix al dol de les famílies que han perdut un ésser estimat i reforça serveis i horaris per la festivitat de Tots Sants, enguany a més ajusta també els protocols davant la situació sanitària per la Covid-19. Per això es demana a tota la ciutadania que tingui previst visitar un cementiri a la ciutat per Tots Sants ho faci de forma esglaonada a partir del 24 d’octubre, moment en que s’inicia el reforç dels serveis. A més, també es recomana minimitzar el temps d’estada al recinte.

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies avancen en la creació d’un model integral de polítiques d’ocupació a la ciutat

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han signat aquest matí un conveni entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa per reforçar la col·laboració, coordinació i treball conjunt entre les dues administracions en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació a la ciutat.

Barcelona pacifica l’entorn de 78 escoles i centres educatius entre 2020 i 2021

El desplegament del programa Protegim les Escoles avança. L’Ajuntament continua intervenint en les 25 escoles i centres educatius previstes aquest any i ja ha definit les 53 en què actuarà el 2021 per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs i saludables. Són un total de 78 equipaments que disposaran d’un espai urbà pacificat amb un aire de més qualitat, més espais de trobada i menys accidentalitat i soroll.

Barcelona busca propostes amb perspectiva de gènere en moda per a la Barcelona Design Week

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en l’impuls del Sustainable Challenge, un programa anual de MODA-FAD que parteix del compromís de l’entitat de treballar per aportar solucions a favor de la sostenibilitat de la indústria de la moda, i que culminarà a la Barcelona Design Week de novembre. Enguany, el repte és perquè 40 estudiants de diferents disciplines de el disseny d’escoles de tot el país i del Regne Unit, assessorats per expertes de les dues nacionalitats, treballin en grups mixtos i heterogenis desenvolupant dissenys i conceptes de moda que, més enllà de feminitzar els homes o masculinitzar les dones, comparteixin l’objectiu d’entendre altres perspectives fora d’allò normatiu i així poder aplicar noves metodologies dins dels processos de creació i distribució de la moda. Es tracta de convocar una marató de creació on es posi la mirada en nous enfocaments i es desenvolupin propostes en àmbits de la moda com el disseny, el patronatge, el màrqueting, premsa especialitzada, retail design, càsting, fotografia, estilisme, etc.

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona mostra la seva preocupació pels efectes de la pandèmia sobre les desigualtats educatives

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona mostra la seva preocupació pels efectes que la pandèmia de la Covid19 està tenint sobre les desigualtats educatives en la declaració aprovada  en la seva darrera sessió plenària. La declaració es va proposar des de la Taula de ciutat Escoles i Covid-19, creada per fer un seguiment acurat d’aquest inici de curs, i en la qual hi participen representants de les administracions educatives i de salut, i de tota la comunitat educativa.

Barcelona acull la “URCC 2020: Urban Resilience in a context of Climate Change Conference

El 20 i el 21 d’octubre Barcelona acull la URCC 2020: Urban Resilience of Climate Change Conference que té com a objectiu presentar les conclusions del projecte RESCCUE  (Resilience to Cope with Climate Change in Urban Areas) i alhora reunir diferents actors de l’àmbit acadèmic, administracions, empreses i comunitats locals per parlar dels múltiples aspectes de la resiliència urbana i el canvi climàtic i compartir estudis i projectes a l’entorn d’aquesta temàtica. La conferència, que s’havia de fer el passat mes de març i es va ajornar per la irrupció de la COVID-19, es realitzarà en format 100% online i compta ja amb més de 500 persones inscrites.

L’Ajuntament congela els tributs municipals i manté la rebaixa del 75% en la taxa de terrasses durant tot el 2021

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat congelar tots els tributs municipals i mantenir la rebaixa del 75% en la taxa de terrasses des de l’1 de gener de 2021 fins el 31 de desembre de 2021. La proposta de congelació i rebaixa suposa una disminució d’entre 60 i 70 milions d’euros en la previsió d’ingressos del consistori per al proper exercici, un esforç que el Govern municipal creu que s’ha de fer en un context com l’actual emergència sanitària i econòmica.

Complir les recomanacions de qualitat de l’aire de l’OMS evitaria unes 1.000 morts l’any a Barcelona

L’excés de contaminació de l’aire a la ciutat de Barcelona en relació a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) provoca al voltant del 7% de les morts naturals (unes 1.000 defuncions anuals), el 33% dels nous casos d’asma infantil (525 l’any), i l’11% dels nous casos de càncer de pulmó (110 l’any). Si Barcelona complís els llindars recomanats per l’organisme internacional s’evitaria aquest important impacte en salut, segons constata l’últim informe de qualitat de l’aire que elabora anualment l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).