La prohibició i limitació de nous allotjaments turístics a Barcelona segueix vigent

La prohibició i limitació de nous allotjaments turístics a Barcelona es mantenen. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès a tràmit el recurs de cassació de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) declarada el 2019 pel mateix tribunal, fonamentada en la no incorporació d’un estudi econòmic.

La màgia torna a Barcelona

Barcelona torna a omplir-se de màgia amb la reobertura del Parc d’Atraccions Tibidabo, que obrirà les seves portes el proper dissabte 15 de maig.

Barcelona es prepara per a rellançar la connectivitat aèria

El CDRA presenta el seu Pla estratègic 2021-2024, el qual té com a objectiu recuperar els vols que s’han perdut a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat durant la pandèmia de la Covid-19. Com a mesures de contingència estableix garantir la connectivitat amb 19 grans hubs mundials i europeus i el monitoratge constant de noves oportunitats de mercat. Per la reactivació de l’activitat dels vols intercontinentals defineix 14 destinacions prioritàries, 6 de connectivitat addicional i 3 noves destinacions. L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ja ha recuperat connexions amb Amèrica, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia

Eufònic i el Museu Etnològic i de Cultures del Món creen la 1a edició d’Etnoscòpic, el festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia, la ciència que estudia les cultures del món

El productor i músic de Nairobi KMRU, un dels principals exponents de l’escena musical experimental d’Àfrica Oriental i un dels més nous i màxims representants de la música ambient, serà l’encarregat d’obrir el festival amb un concert exclusiu a la majestuosa basílica gòtica de Santa Maria del Mar el dijous 27 de maig a les 20:30 hores

El Pla de Barris de Sant Andreu i Sant Martí impulsarà el museu de les cases barates del Bon Pastor, l’institut escola Rec Comtal i la transformació en equipament de l’antic cinema Pere IV

Els Plans de Barris dels districtes de Sant Andreu i Sant Martí desenvoluparan tres projectes emblemàtics. Es tracta del projecte museístic de les Cases Barates del Bon Pastor, de l’Institut Escola Rec Comtal a la Trinitat Vella i de la reconversió de l’antic cinema Pere IV, del barri del Besòs i el Maresme, en equipament multidisciplinar.

Barcelona posa en marxa una prova pilot per personalitzar la digitalització dels comerços presencials

Barcelona posa en marxa el projecte pilot BCNRetailLab per personalitzar la digitalització dels comerços presencials. La prova s’està implantant en quatre comerços de CorEixample: Flors Navarro, Barrabés, Crearte Styling i Crois Croissant Gourment. En els quatre casos, s’han estudiat les necessitats concretes de cada un i s’ha fet un projecte dels dispositius i tecnologies que calen per tal de donar resposta a les seves necessitats.

Nou Barris reconverteix la seva Festa Major en una celebració de la primavera

“Celebrem la primavera a Nou Barris” és una proposta gratuïta de diverses activitats culturals per a tots els públics i edats que, a més, inclourà un mercat artesanal. Nou Barris es torna a vestir de festa per celebrar la primavera i ho farà el cap de setmana del 14, 15 i 16 de maig amb una programació d’activitats ben diversa i adreçada a tots els públics. A causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, la Festa Major de Nou Barris no es va poder celebrar l’any 2020, però enguany, el districte ha fet un esforç per poder oferir als veïns i veïnes uns dies de celebracions i de germanor per celebrar l’arribada de la primavera.

La Nit dels Museus amplia el seu horari fins les 22 hores

L’aixecament de l’estat d’alarma ha permès ampliar l’horari previst de la Nit dels Museus. Des de les 18 i fins les 22 hores hi haurà entrada gratuïta als equipaments participants i desenes d’activitats creades especialment per l’ocasió com ara visites guiades a tallers, concerts o espectacles de poesia, dansa i teatre, que requeriran de reserva prèvia

Pla de millora del servei d’autobús a Barcelona

El servei de transport públic amb autobús a Barcelona, que el 2020 va assolir un màxim històric en la satisfacció dels usuaris (amb una nota global de 8,17), experimentarà un nou impuls de modernització i digitalització per fer-lo més competitiu en la línia de prioritzar els modes més sostenibles i de menys impacte ambiental també en els desplaçaments en superfície dins la ciutat i en les connexions amb els altres municipis de la conurbació.

Una nova App millorarà la gestió fluxos de visita als diferents espais turístics

Turisme de Barcelona i Ajuntament de Barcelona, amb EureCat com a partner tecnològic, ha presentat avui a l’espai Valkiria Hub de Poblenou,  una nova App que pretén evitar la congestió dels diferents espais turístics oferint altres alternatives de visita. Check Barcelona és el nom de la nova aplicació, una guia de la ciutat i dels seus entorns metropolitans i provincials amb informació en temps real sobre ocupació i disponibilitat dels equipaments, espais públics, platges, disponibilitat de pàrquings, i altres espais d’interès turístic.

Comença el període per sol·licitar els nous ajuts de fins a 6.000 euros per a la contractació de persones en atur

L’Ajuntament de Barcelona destina 2,75 milions per a aquelles empreses de la ciutat i àrea metropolitana que tenen capacitat de generar llocs de treball i contractin persones empadronades a la ciutat. Aquests ajuts incentiven l’ocupació de qualitat, amb contractes a jornada completa i d’un mínim de sis mesos, i arribarà a crear uns 500 llocs nous de feina. Els nous ajuts Crea Feina Plus tindran un import superior si els contractes es fan a joves menors de 30 anys, persones de més de 45, o si es contracten dones. La sol·licitud dels ajuts (per contractes formalitzats des de l’1 de gener de 2021) es pot fer a través del web barcelonactiva.cat/creafeinaplus

L’Ajuntament de Barcelona torna a rebre un premi per la seva transparència informativa

L’Ajuntament de Barcelona ha estat reconegut un any més per la seva transparència amb el Segell Infoparticipa 2020. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament ha assolit la puntuació màxima que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

L’Ajuntament incoa una trentena d’expedients sancionadors amb un import total d’uns 100.000 euros per incomplir la llei de regulació de preus del lloguer

L’Ajuntament treballa per fer complir la llei catalana de contenció de rendes d’arrendaments d’habitatge amb la finalitat d’evitar increments de preus desmesurats en una zona fortament tensionada com és la ciutat de Barcelona. En els darrers mesos, la Unitat de Disciplina i Antiassetjament de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB) ha incoat 32 expedients sancionadors per incompliment per part d’anunciants i immobiliàries de fer constar l’índex del preu de referència. En total, aquests expedients poden sumar un import de 96.000 euros.

Barcelona participa en una hackathó per millorar les hospitalitzacions d’adolescents

“Hack the Hospital – 5G Transatlantic Lab 2021” és la primera hackathó organitzada entre Barcelona i Boston per dissenyar noves solucions innovadores que millorin l’estada dels adolescents a l’hospital. Per a això, Mobile World Capital Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories reuniran 50 equips multidisciplinaris internacionals entre el 21 i el 23 de maig.

25.000 persones s’han format a través d’aules virtuals de Barcelona Activa en el context de pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha arribat a 25.000 persones mitjançant les formacions digitals des de l’inici de la pandèmia. Des del març de 2020 fins a l’actualitat, aquestes persones han optat per realitzar alguna –o més d’una- formació per millorar les seves competències i habilitats, bé per cercar una nova feina, emprendre, canviar de sector laboral o d’ocupació (reskilling) o adquirir més coneixements tecnològics. Per fer-ho possible, l’agència municipal de desenvolupament econòmic ha habilitat 6.000 aules virtuals.

La Guàrdia Urbana augmentarà els seus efectius de cara a la finalització del toc de queda

Amb la finalització del toc de queda es preveu un major ús de l’espai públic en horari nocturn, per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el número d’efectius en un dispositiu nocturn que, en coordinació amb el Cos dels Mossos d’Esquadra, té l’objectiu de garantir el bon ús de l’espai públic i garantir el civisme i seguretat dins dels paràmetres preventius marcats per les autoritats sanitàries.

Obre a Barcelona el Projecte Llar d’Oportunitats, un nou servei d’alta intensitat socioeducativa per a joves en situació de sensellarisme

La ciutat de Barcelona compta des del passat mes d’abril amb un nou equipament d’alta intensitat socioeducativa per allotjar joves en situació de sensellarisme. Es tracta del Projecte Llar d’Oportunitats, que funcionarà ininterrompudament durant 24 hores al dia i 365 dies l’any com un dispositiu d’atenció integral per donar una resposta completa a 40 joves d’entre 18 i 23 anys que, per la seva situació prèvia, es trobin en una situació d’alta vulnerabilitat social i desemparament sense referents familiars.