Barcelona llança la iniciativa Code.org a les escoles perquè l’alumnat aprengui ciència computacional, clau en el futur professional

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, portarà a les escoles la iniciativa Code.org, procedent dels Estats Units, perquè nens i nenes de la ciutat incorporin coneixements de ciència computacional. L’acord entre ambdues parts se signa a través d’un Memorandum (MoU) que, a partir dels objectius comuns, vol impactar a les generacions més joves perquè és un coneixement clau pel seu futur professional.

Mercabarna i el Consorci de la Zona Franca acorden la compra-venda del 22AL per a l’ampliació del mercat majorista

Mercabarna i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona han acordat les condicions per a la compra-venda de la parcel·la 22AL, de 173.194 m2 adjunta al mercat, amb què Mercabarna incrementarà un 22% la seva superfície. L’acord de compra-venda l’han explicat avui l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del Consorci de la Zona Franca, Ada Colau; el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín.

Barcelona posa en marxa la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura 2026

La Capitalitat Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco de Barcelona 2026 ja està en marxa. Les cinc institucions impulsores estan treballant conjuntament amb el compromís que la ciutat aprofiti el potencial de l’esdeveniment per convertir-se en l’epicentre mundial de l’arquitectura des d’avui i en el futur.

Més de 40.000 persones visiten durant tres dies l’edició més sostenible de Mercat de Mercats

Més de 40.000 persones han passat entre divendres 22 d’octubre i diumenge 24 d’octubre per la nova edició de la fira Mercat de Mercats, que ha tornat després de dos anys d’aturada amb una nova ubicació: la plaça de les Glòries Catalanes, al costat del Disseny Hub. Mercat de Mercats, la festa dels mercats de Barcelona i de la gastronomia de proximitat i sostenible s’apropa així a la ciutadania de Barcelona, els veritables clients dels mercats municipals.

Barcelona tanca una primera inversió de 12,5M€ per instal·lar plaques solars gratuïtes en grans edificis industrials

El Comissionat de l’Agenda 2030, depenent de la Tercera Tinença d’alcaldia, està treballant amb les empreses homologades del MESBarcelona per constituir diferents vehicles d’inversió per la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis de la ciutat. El primer paquet d’inversions previstes tenen un valor total de 12,5 milions d’euros i una potència instal•lada d’aproximadament 17,6MWp, que equival al 21% de l’objectiu marcat pel MESBarcelona de produir 83MWp.

Comencen les obres d’un nou edifici de 105 pisos a Horta-Guinardó per seguir ampliant el parc d’habitatge assequible en sòl públic

Arrenca la construcció d’un nou edifici d’habitatge assequible a Barcelona, en un moment de màxim històric de producció d’habitatges socials a la ciutat, fins a més de 2.300 en obres o prop d’iniciar-les. La majoria de les promocions estan impulsades de manera directa per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), però també a través de la promoció delegada i la col·laboració amb el sector sense ànim de lucre de l’habitatge social i cooperatiu.

Tret de sortida a Trinitat Nova al projecte Connectem Barcelona amb l’entrega de 400 ordinadors a les famílies participants

Aquesta setmana ha tingut lloc a Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, el tret de sortida del projecte pilot Connectem Barcelona d’inclusió digital als barris, impulsat  per l’Ajuntament de Barcelona i una trentena d’organitzacions, entre entitats i empreses. Aquesta prova busca reduir la bretxa digital i lluitar contra la nova font de desigualtat social que suposa la digitalització en un dels barris que concentra algunes de les rendes més baixes de la ciutat, així com un dels nuclis més grans de persones en situació de bretxa digital registrada.

Descobreixen la placa que distingeix la rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs amb el Premi Europa Nostra 2021

El conjunt històric de la Torre de les Aigües del Besòs llueix des d’avui la placa que el distingeix amb el Premi Europa Nostra 2021. Avui ha tingut lloc l’acte de descoberta d’aquesta placa, un acte al qual hi ha assistit el tinent d’Alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni; el regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé; el president d’Agbar, Àngel Simon; l’arquitecte Antoni Vilanova i representantsde la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears i d’Europa Nostra.

Intervinguts 14 cadells en una botiga de Sant Andreu per greus irregularitats documentals

L’Ajuntament de Barcelona ha inspeccionat l’establiment de venda d’animals BCN Animals, situat al carrer Garcilaso 34, al districte de Sant Andreu i ha intervingut 14 cadells, 6 de gat i 8 de gos, arran de les gravíssimes irregularitats documentals trobades a l’establiment i dels incompliments a l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals.

L’Ajuntament publica i lliura als grups municipals la proposta de Pressupost per al 2022

El govern municipal ha compartit avui amb la resta de grups municipals els documents que acompanyen el projecte de Pressupost per l’Ajuntament per al 2022. Després que ara fa un mes es fessin públiques les línies bàsiques dels comptes per l’any vinent, i després dels primers contactes, el govern ha publicat i ha lliurat a tots els grups de l’oposició la Memòria explicativa del Pressupost 2022 i El Llibre Verd, amb el conjunt d’ingressos, despeses i inversions previstos, i ha publicat tota la informació al web municipal: barcelona.cat/pressupostos2022

El sector de la restauració clou el Gastronomic Forum Barcelona amb una crida a transformar el sistema per promoure una alimentació saludable

El Gastronomic Forum Barcelona, que ha reunit durant tres dies més de 300 empreses i 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin, s’ha clausurat avui amb la lectura del Manifest Barcelona per a una Alimentació Sostenible, que reclama “reconduir els sistemes alimentaris i redirigir les estratègies” amb “visió sistèmica” i “una governança pràctica i efectiva basada en l’ètica”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat en l’acte de cloenda que “Barcelona ja és referent d’una gastronomia professional de primer nivell però també volem ser-ho de gastronomia sostenible perquè estem convençudes que és el futur i que estem molt ben posicionades”.