L’Ajuntament amplia la moratòria i no cobrarà les quotes del parc públic d’habitatges fins al mes d’agost

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat la moratòria en el pagament de les quotes dels habitatges i locals comercials que gestiona a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) que va aprovar mitjançant el Decret d’Alcaldia de 28 de març. Aquesta ampliació fa referència tant al termini de suspensió del pagament inicial, que s’allarga un mes, com pel que fa al període de prorrateig posterior que passa dels 18 mesos previstos inicialment als 36 del nou decret que es publica avui.

La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona, adaptats per fer front a l’emergència de la COVID-19

Des de l’entrada en vigor del Decret d’Estat d’Alarma el passat 14 de març tant la Guàrdia Urbana com el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de Barcelona s’han reorganitzat per fer front a la situació d’emergència. Els diferents plans de contingència dels dos cossos han permès mantenir els seus estàndards de qualitat i la adaptació dels seus serveis a les noves necessitats que han anat sorgint.

L’Ajuntament reforça el servei d’enterraments a la ciutat i fixa el preu bàsic dels serveis funeraris

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat el servei d’enterraments a la ciutat per fer front l’augment de defuncions. Per aquest motiu, tenint en compte la pujada de la demanda de serveis que s’han produït les últimes setmanes, l’Ajuntament podria limitar, durant el temps concret que duri l’emergència sanitària, el nombre de sol·licituds d’incineració per garantir el servei.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona reforça els serveis d’atenció a les dones davant l’emergència provocada per la COVID-19

L’emergència sanitària provocada pel COVID19 i la situació de confinament que se’n deriva pot produir un augment de casos de violència masclista, tant pel període de convivència intensiva de 24 hores diàries que suposa, com per la restricció de la mobilitat de les dones i l’angoixa per la incertesa econòmica i social de moltes famílies.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona suma dos Pavellons Salut per atendre pacients amb la COVID-19

Aquest cap de setmana s’han enllestit les tasques d’adequació de dos Pavellons de Salut més. D’una banda, demà mateix es podrà començar a atendre pacients al Pavelló Salut habilitat al Centre Esportiu Municipal Guinardó, que servirà per ampliar la capacitat d’hospitalizació de l’Hospital de Sant Pau. L’espai acollirà fins a un centenar de pacients estables, que porten ja 5 o més dies hospitalitzats.

La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats municipals reconeixent el servei essencial que fan per a garantir l’abastament alimentari a la població

La Guàrdia Urbana ha volgut retre homenatge aquest matí als treballadors dels mercats municipals, en reconeixement a la tasca essencial que fan per al bon funcionament de la ciutat i per a l’abastament de la població. Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona continuen treballant des del primer dia que es va decretar el confinament juntament amb Mercabarna com a mercat majorista, en tant són servei públic i essencial i com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició adequada dels barcelonins i barcelonines.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona demana autoritzacions de residència i treball per a les persones immigrades per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB), format per més de 50 entitats i associacions d’immigrants, d’acollida i a favor dels drets humans, ha emès un comunicat per denunciar la vulnerabilitat afegida que pateixen les persones immigrades i refugiades en el context de crisi i d’estat d’alarma causat per la Covid-19, en situació administrativa irregular abocades a l’economia submergida, amb problemes en l’accés a l’habitatge i als serveis públics i moltes vegades soles i sense xarxa.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Els autobusos solidaris comencen a transportar pacients d’hospitals als espais de confinament

Aquesta setmana han començat els trasllats de pacients de COVID-19 amb autobusos de TMB conduïts per treballadors voluntaris. En els tres primers dies, des de dimecres fins avui divendres, s’han fet sis serveis de transport amb sis conductors i conductores diferents, gràcies als quals s’han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat. Avui han sortit tres autobusos amb tres conductores voluntàries a fer les rutes programades.

L’Ajuntament de Barcelona demana que aquesta Setmana Santa no hi hagi “operació sortida”

Davant l’arribada de la Setmana Santa, l’Ajuntament de Barcelona demana a tota la ciutadania no desplaçar-se si no és per motius d’estricta necessitat o per serveis essencials. Atesa l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i en aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma (RD 463/2020) el Govern municipal recorda als barcelonins i a les barcelonines l’obligació de quedar-se a casa i demana que aquest any no es produeixi cap “operació sortida”.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Arriben a Barcelona les 12 tones de material de protecció que l’Ajuntament ha adquirit per a protegir serveis essencials

Barcelona ha rebut 12 tones de material sanitari procedent de la ciutat xinesa de Xangai, adquirides pel consistori per a protegir serveis essencials. L’Ajuntament ha comprat aquest material directament al fabricant xinès de Xangai gràcies a la col·laboració de la comunitat xinesa de la ciutat i als seus contactes al país asiàtic. En total, l’enviament inclou 600.000 mascaretes quirúrgiques IIR, 5.000 granotes, 12.000 ulleres i 9.600 gorros.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reforça la neteja i desinfecció dels contenidors de recollida de residus

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat la neteja i desinfecció dels contenidors de recollida de residus amb vuit camions d’hidroneteja amb equips mixtes de succionadors i impulsors. La neteja es fa amb una solució d’hipoclorit sòdic amb les dosis recomanades per les autoritats sanitàries que s’aplica a pressió i de forma nuvolitzada als contenidors de la ciutat.

Els Centres Cívics segueixen oberts #desdecasa

Els Centres Cívics segueixen oberts #desdecasaLa Xarxa de Centres Cívics de Barcelona va tancar les seves portes el passat 13 de març fins que l’emergència sanitària ho requereixi, però ha seguit treballant amb diversos tipus d’activitats. A través de les seves xarxes socials, s’han recomanat diverses propostes: per als infants, per a desenvolupar una afició, per fer una mica d’exercici, per veure un espectacle, per posar-se a la cuina, per escoltar un concert…

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Finalitzades les tasques d’adequació del Pavelló Salut Vall d’Hebron per atendre 132 pacients amb la COVID-19

Aquest matí han acabat les tasques d’adequació del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’espai ja es va obrir diumenge passat en una primera fase que va permetre atendre 22 pacients, i amb la finalització de l’operatiu durant el dia d’avui permetrà acollir un total de 132 pacients.

L’AMB posa ajuts especials per a PIME, autònoms i ciutadania per al pagament del rebut de l’aigua

Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, també permet ajornar el pagament dels rebuts. Es dona la possiblitats a tots els usuaris a ajornar les factures del segon trimestre de l’any a les persones que ho sol·licitin i l’import diferit es carregarà en sis quotes iguals de juliol a desembre de 2020, sense interessos, amb un càrrec independent a la factura ordinària mensual.