A partir de dilluns es reactiva el programa Música al Carrer a Ciutat Vella

A partir de dilluns, 8 de juny, es començarà a aplicar a alguns punts de Ciutat Vella el desconfinament progressiu del programa “Música al carrer”, un projecte integrat a Cultura Viva. L’objectiu és poder recuperar l’activitat cultural als carrers de la ciutat i donar sortida als artistes, tot i el complex marc de la desescalada.

La Guàrdia Urbana desmantella un punt de venda de droga al barri del Carmel

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desmantellar el passat dijous un punt de venda de droga al barri del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó. Fruit d’aquest dispositiu es va detenir un home de 40 anys per un presumpte delicte contra al salut pública i receptació i un més va quedar investigat per un presumpte delicte contra la salut pública.

Barcelona signa un nou acord per avançar cap un nou model de vida i usos dels temps socials més saludables i eficients

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han signat aquest matí un acord de col·laboració per a l’impuls de les  polítiques d’ús del temps en l’àmbit local i internacional. El conveni recull també l’acord amb la  Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society  per a l’organització de la International Time Use Week 2020 i 2021, on participaran més de 300 investigadors, personalitats polítiques, activistes i organitzacions sobre els usos del temps d’arreu del món.

L’Ajuntament de Barcelona organitza per primer cop activitats en línia durant la Setmana Internacional dels Arxius

Barcelona commemorarà el 9 de juny el Dia Internacional dels Arxius, una efemèride que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. L’Arxiu Municipal de Barcelona ha organitzat diverses activitats que tindran lloc durant la setmana del 8 al 14 de juny, i que enguany, per les circumstàncies excepcionals que estem vivint, seran totes en línia.

Es convoca el premi ‘Paco Camarasa’ a la millor novel·la negra de l’any

Els festivals literaris de “Semana Negra de Gijón”, “BCNegra”, “Getafe Negro”, “Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca”, “Pamplona Negra”, “Valencia Negra”, “Las Casas Ahorcadas de Cuenca”, “Aragón Negro” i “Granada Noir” han acordat convocar el premi ‘Paco Camarasa’ en homenatge a l’emblemàtic llibreter de la desapareguda Negra y Criminal, espai de referència per a tots els lectors del gènere, que va ser durant 12 anys comissari del festival BCNegra.

LA CAPELLA: Barcelona Producció 2021

Durant la segona quinzena de juny sortiran publicades les condicions de participació de Barcelona Producció 2021, el programa de La Capella que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies.

Barcelona destinarà 1 milió d’euros a reforçar els projectes d’alimentació de la mà de les entitats socials

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1 milió d’euros extraordinaris a reforçar, conjuntament amb les entitats socials que treballen a la ciutat, diferents projectes d’alimentació per a persones vulnerables. El compromís arriba en plena fase de desescalada de la Covid-19 per tal de reorganitzar i reforçar circuits d’atenció, amb la intenció d’anar més enllà del que ha estat l’atenció de l’emergència durant les primeres setmanes des de l’esclat de la crisi sanitària.

La Guàrdia Urbana deté al presumpte autor d’un apunyalament al Raval

La Guàrdia Urbana va detenir ahir al vespre a un home de 37 anys com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa. Els fets van tenir lloc dilluns 1 de juny al vespre cap a les 20:30 hores quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’una baralla a la Plaça de la Gardunya on una persona hauria resultat ferida. Quan van arribar al lloc els agents localitzen a un home de 37 anys amb ferida d’arma blanca que va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques i traslladat a l’hospital en estat greu.

Barcelona reactiva la construcció de 2.400 pisos públics

Es reprenen les obres en 15 edificis públics que suposen 625 pisos, així com els tràmits per iniciar noves construccions en 20 edificis més. En total, durant els propers mesos, Barcelona tindrà en construcció 2.357 habitatges i 42 allotjaments la majoria dels quals, el 83% seran de lloguer i per diferents col·lectius: persones grans, joves, o per afectats urbanístics. Aquestes obres suposen una inversió municipal de 310M€, que facilitaran l’accés a un habitatge digne a més de 6.000 persones i la producció generarà com a mínim 8.400 llocs de treball entre directes i indirectes

Barcelona i la seva àrea metropolitana permeten des d’avui els desplaçaments entre municipis

Tota l’àrea metropolitana de Barcelona funciona des d’avui dilluns com una única regió sanitària i per tant ja està permesa la mobilitat entre els municipis. Aquesta unificació de tots els àmbits de la regió sanitària, és a dir, la ciutat de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud, es fa d’acord amb les autoritats sanitàries que fan el seguiment de l’evolució dels indicadors de la Covid-19.  

Dimarts 2 de juny obre portes l’Oficina Ciutadana de la Cultura, un espai de suport i assessorament al teixit cultural de Barcelona

Dimarts, 2 de juny, obrirà portes l’Oficina Ciutadana de la Cultura, ubicada als baixos del Palau de la Virreina, on fins ara hi havia l’oficina Tiquet Rambles (La Rambla, 99). Es preveu enllestir completament la transformació d’aquest espai el setembre de 2021, però des d’aquest mes de juny ja s’hi oferirà atenció a les persones i entitats del teixit cultural de la ciutat.

El Bicing augmenta el nombre d’abonats i recupera usos des de la represa de l’activitat

Fa un mes que el Bicing va reprendre la seva activitat, després d’una aturada forçosa provocada per la crisi sanitària. Des de llavors, els usuaris i usuàries han anat incrementant l’ús del servei passant dels poc més de 3.000 usos diaris de la primera setmana fins a arribar a gairebé 35.000 usos diaris, el que suposa un 69% de l’activitat respecte d’un dia en període normal.

L’Ajuntament de Barcelona és la institució més valorada i la que té menys opinions crítiques en la gestió de la crisi sanitària de la COVID-19

L’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat una enquesta per monitoritzar la incidència de la COVID-19 a la ciutat i la crisi generada en quatre àmbits: salut, feina, situació de confinament i percepció de la crisi i de la gestió de les institucions de govern. L’enquesta es va fer entre el 6 d’abril i el 16 de maig amb un total de 3.600 entrevistes.