Barcelona tanca l’exercici del 2020 amb un dèficit a l’entorn dels 50 M€

L’Ajuntament de Barcelona tanca l’exercici 2020, marcat per la pandèmia i la creació d’un Fons Covid per fer front a les necessitats socials i de reactivació econòmica de la ciutat, amb un dèficit de 49,2 M€, xifra que previsiblement augmentarà a nivell consolidat amb el tancament dels comptes de les empreses municipals. L’estalvi brut (diferència entre ingressos i despesa corrent) ha caigut i ha estat del 10,3% del pressupost, amb una inversió final de 268,5 milions d’euros.

Precintada la botiga “Ladridos”

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat el cessament immediat cautelar i ha procedit a precintar la botiga de cadells ”Ladridos”, al Districte de Nou Barris, després que una primera inspecció la setmana passada detectés importants incompliments. Fruit d’això s’ha promogut per la via d’urgència l’expedient per al cessament de l’activitat. Aquesta mesura cautelar se suma a l’expedient sancionador que està en curs en aplicació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals.

L’Eixample rehabilitarà els Jardins de la Reina Victòria Eugènia, un espai pacificat a la calçada central de la Gran Via

El Districte de l’Eixample durà a terme un projecte de millora i rehabilitació dels Jardins de la Reina Victòria Eugènia, situats a la calçada central de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre la Rambla de Catalunya i el Passeig de Gràcia. Anomenat també Jardí de les Quatre Copes, s’inscriu en la planificació que es va fer ara fa tot just un segle d’un conjunt de quatre espais urbans, conceptualitzats des de Parcs i Jardins com jardins de proximitats, distribuïts homogèniament a l’Eixample.

La Superilla Barcelona pren forma

Es fan públics els guanyadors seleccionats pel jurat dels dos concursos per al disseny del nou model d’eix verd a l’Eixample i dels primers quatre carrers i quatre places que es transformaran aquest mandat per avançar cap a una ciutat més pròxima, saludable i humana

Barcelona és la primera ciutat que signa un acord d’adhesió a l’Aliança País Pobresa Infantil Zero

Barcelona signa avui la seva adhesió a l’Aliança País Pobresa Infantil Zero, presentada tot just fa un mes a la Moncloa pel president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i que en l’actualitat compta amb més de 75 aliances. Totes les adhesions han estat fins ara d’empreses, d’organitzacions, d’entitats i fundacions. Barcelona és la primera ciutat que s’adhereix a aquesta aliança.  

L’Arxiu Històric posa en xarxa el testimoni de les protagonistes de les Primeres Jornades catalanes de la Dona

Per primera vegada, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, posa en xarxa les entrevistes realitzades a vint dones que van participar a les Primeres Jornades catalanes de la Dona, el maig de 1976. Pocs mesos després de la mort de Franco, gairebé 4.000 dones, de diferents orígens, formació, procedència i experiència vital, es van trobar al paranimf de la Universitat de Barcelona.

Afectacions a la mobilitat pel canvi de fase de les obres d’adaptació de l’intercanviador de Maragall

Les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5) que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat, inicien una nova fase, que comportarà afectacions en la mobilitat a partir de demà i fins al desembre vinent. En concret, els treballs per a executar l’obra civil del nou vestíbul previst a l’L4 requeriran el tall de la ronda del Guinardó entre els carrers de la Torre dels Pardals i del Segle XX i el desviament dels vehicles.

L’Ajuntament elabora un pla per combatre l’escletxa digital de gènere de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui una nova Mesura de govern per l’equitat de gènere als entorns tecnològics. El document contempla gairebé 50 actuacions, dotades amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, que s’aplicaran en els propers tres anys amb l’objectiu de promoure l’equitat de gènere a les indústries TIC de la ciutat i potenciar el feminisme com a eix central en la construcció de la societat digital.

L’Ajuntament destina 600.000 euros a l’adquisició d’obres d’art contemporani

L’impuls d’aquesta mesura, presentada el passat mes d’octubre, en el marc del tercer pla de suport al teixit cultural de la ciutat, compleix amb el doble objectiu de reconèixer i patrimonialitzar generacions que no estan plenament representades als fons públics i de fer arribar recursos al conjunt del teixit vinculat a l’art a Barcelona.

L’Escola Anglesola de les Corts estrena edifici

L’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han inaugurat aquest matí el nou equipament de l’Escola Anglesola (C/Numància, 153), que està en funcionament des de la tornada de les classes després de Nadal. Un edifici que disposa d’una superfície de 4.123,70 m2 ; amb una planta baixa i quatre plantes més, i dos patis i un gimnàs. Les obres, que es van iniciar en el mes d’abril de l’any 2019, les ha dut a terme l’empresa constructora Rehac SA, i la inversió total ha estat de 6.391.503,57 €, un 80% a càrrec de la Generalitat de Catalunya i un 20% de l’Ajuntament de Barcelona.

Els Mercats Municipals de Barcelona aposten per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic dels seus comerciants amb Barcelona Energia

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) juntament amb l’Institut Municipal de Mercats, ha signat un conveni de col·laboració amb Barcelona Energia amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels mercats de la ciutat i generar un estalvi econòmic als seus comerciants. Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB que subministra el 100% de la seva energia de fonts renovables, ja està entre les 10 primeres empreses subministradores en quota de mercat a ciutadania i empresa a l’Àrea Metropolitana.

Els pressupostos participatius arriben a la fase decisòria amb 825 projectes presentats per la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona reprèn aquest mes de març els pressupostos participatius del mandat, és a dir, la tria per part de la ciutadania a què destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal per als pròxims dos anys. Un cop finalitzada la fase de valoració tècnica de totes les propostes presentades per la ciutadania, ara 825 projectes que compleixen els criteris preestablerts i són viables tècnicament de manera total o parcial entraran a la fase de priorització que començarà el 22 de març.

Barcelona es dota d’un sistema de radars a l’interior de la ciutat per reduir la velocitat i la sinistralitat

L’Ajuntament de Barcelona té entre les seves prioritats la reducció de l’accidentalitat i dels sinistres viaris a la capital catalana i, en aquest sentit, treballa de manera transversal per aplicar polítiques i mesures concretes que permetin reduir els sinistres de trànsit a la ciutat. Aquesta problemàtica s’aborda, per una banda, des de la conscienciació i la sensibilització de la ciutadania, i per l’altra, amb mesures concretes que permetin incidir i disminuir les conductes de risc.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Oficina per la No Discriminació atén 219 casos durant el 2020

L’Oficina per la No Discriminació (OND) ha atès, durant tot el 2020, 219 casos de discriminació a la ciutat i que han acabat amb l’obertura d’un expedient de vulneració de drets, una dada similar a la dels anys anteriors tot i les restriccions de mobilitat i presencialitat provocades per la pandèmia. El racisme i la xenofòbia, amb el 42% dels casos, i la LGTBIfòbia, amb el 28%, han estat un any més les principals causes d’aquests 219 casos de discriminació.

Barcelona analitza el moviment migratori en temps de pandèmia

L’Oficina Municipal de Dades (OMD) de l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat l’informe El moviment migratori de Barcelona en temps de COVID-19, que permet fer una primera lectura provisional i aproximada a través del padró municipal d’habitants de les persones que han deixat d’estar empadronades a la ciutat durant els primers nou mesos de 2020 i la tipologia de municipis  que han triat com a destinació per anar a viure.

490 empreses s’han adherit al “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació”

Turisme de Barcelona té en marxa en aquests moments 2 segells al servei de les empreses per excel·lir en les bones pràctiques i marcar un punt diferencial respecte altres destinacions: el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, i el segell de seguretat de la WTTC per establir protocols per a un viatge segur.  Del distintiu del compromís Biosphere ja son 490 les empreses adherides a ciutat i comarques de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per PM10 però es manté l’avís preventiu

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per l’augment dels nivells de partícules en suspensió (PM10) de més de 50 µg/m³ en diferents estacions de mesurament integrada de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA). El protocol es va activar dimarts 23 de febrer i tot i la desactivació d’avui es manté l’avís preventiu a causa de la intrusió de pols africana i l’estabilitat atmosfèrica prevista.

Una inspecció a la botiga de cadells ”Ladridos” detecta importants incompliments

L’Ajuntament de Barcelona ha efectuat una inspecció en una  botiga de cadells a Via Júlia, 77, al districte de Nou Barris. El Departament de Gestió i Protecció dels Animals juntament amb la Guàrdia Urbana han efectuat l’entrada a la botiga “Ladridos” per verificar les denúncies rebudes, segons les quals, presumptament estarien portant animals de manera irregular del centre i sud d’Espanya.