L’Ajuntament elabora un pla per combatre l’escletxa digital de gènere de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui una nova Mesura de govern per l’equitat de gènere als entorns tecnològics. El document contempla gairebé 50 actuacions, dotades amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, que s’aplicaran en els propers tres anys amb l’objectiu de promoure l’equitat de gènere a les indústries TIC de la ciutat i potenciar el feminisme com a eix central en la construcció de la societat digital.

L’Ajuntament destina 600.000 euros a l’adquisició d’obres d’art contemporani

L’impuls d’aquesta mesura, presentada el passat mes d’octubre, en el marc del tercer pla de suport al teixit cultural de la ciutat, compleix amb el doble objectiu de reconèixer i patrimonialitzar generacions que no estan plenament representades als fons públics i de fer arribar recursos al conjunt del teixit vinculat a l’art a Barcelona.

L’Escola Anglesola de les Corts estrena edifici

L’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han inaugurat aquest matí el nou equipament de l’Escola Anglesola (C/Numància, 153), que està en funcionament des de la tornada de les classes després de Nadal. Un edifici que disposa d’una superfície de 4.123,70 m2 ; amb una planta baixa i quatre plantes més, i dos patis i un gimnàs. Les obres, que es van iniciar en el mes d’abril de l’any 2019, les ha dut a terme l’empresa constructora Rehac SA, i la inversió total ha estat de 6.391.503,57 €, un 80% a càrrec de la Generalitat de Catalunya i un 20% de l’Ajuntament de Barcelona.

S’inicia el procés per seleccionar una nova direcció per a El Born CCM

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per seleccionar una nova direcció per a El Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) per tal de consolidar aquest equipament com a espai de memòria de referència de la ciutat de Barcelona. Actualment s’estan acabant de redactar les bases d’aquest nou concurs i la voluntat és poder-lo convocar a la primavera.

Els Mercats Municipals de Barcelona aposten per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic dels seus comerciants amb Barcelona Energia

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) juntament amb l’Institut Municipal de Mercats, ha signat un conveni de col·laboració amb Barcelona Energia amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels mercats de la ciutat i generar un estalvi econòmic als seus comerciants. Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB que subministra el 100% de la seva energia de fonts renovables, ja està entre les 10 primeres empreses subministradores en quota de mercat a ciutadania i empresa a l’Àrea Metropolitana.

Els pressupostos participatius arriben a la fase decisòria amb 825 projectes presentats per la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona reprèn aquest mes de març els pressupostos participatius del mandat, és a dir, la tria per part de la ciutadania a què destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal per als pròxims dos anys. Un cop finalitzada la fase de valoració tècnica de totes les propostes presentades per la ciutadania, ara 825 projectes que compleixen els criteris preestablerts i són viables tècnicament de manera total o parcial entraran a la fase de priorització que començarà el 22 de març.

Barcelona es dota d’un sistema de radars a l’interior de la ciutat per reduir la velocitat i la sinistralitat

L’Ajuntament de Barcelona té entre les seves prioritats la reducció de l’accidentalitat i dels sinistres viaris a la capital catalana i, en aquest sentit, treballa de manera transversal per aplicar polítiques i mesures concretes que permetin reduir els sinistres de trànsit a la ciutat. Aquesta problemàtica s’aborda, per una banda, des de la conscienciació i la sensibilització de la ciutadania, i per l’altra, amb mesures concretes que permetin incidir i disminuir les conductes de risc.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Oficina per la No Discriminació atén 219 casos durant el 2020

L’Oficina per la No Discriminació (OND) ha atès, durant tot el 2020, 219 casos de discriminació a la ciutat i que han acabat amb l’obertura d’un expedient de vulneració de drets, una dada similar a la dels anys anteriors tot i les restriccions de mobilitat i presencialitat provocades per la pandèmia. El racisme i la xenofòbia, amb el 42% dels casos, i la LGTBIfòbia, amb el 28%, han estat un any més les principals causes d’aquests 219 casos de discriminació.

Barcelona analitza el moviment migratori en temps de pandèmia

L’Oficina Municipal de Dades (OMD) de l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat l’informe El moviment migratori de Barcelona en temps de COVID-19, que permet fer una primera lectura provisional i aproximada a través del padró municipal d’habitants de les persones que han deixat d’estar empadronades a la ciutat durant els primers nou mesos de 2020 i la tipologia de municipis  que han triat com a destinació per anar a viure.

490 empreses s’han adherit al “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació”

Turisme de Barcelona té en marxa en aquests moments 2 segells al servei de les empreses per excel·lir en les bones pràctiques i marcar un punt diferencial respecte altres destinacions: el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, i el segell de seguretat de la WTTC per establir protocols per a un viatge segur.  Del distintiu del compromís Biosphere ja son 490 les empreses adherides a ciutat i comarques de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per PM10 però es manté l’avís preventiu

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per l’augment dels nivells de partícules en suspensió (PM10) de més de 50 µg/m³ en diferents estacions de mesurament integrada de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA). El protocol es va activar dimarts 23 de febrer i tot i la desactivació d’avui es manté l’avís preventiu a causa de la intrusió de pols africana i l’estabilitat atmosfèrica prevista.

Una inspecció a la botiga de cadells ”Ladridos” detecta importants incompliments

L’Ajuntament de Barcelona ha efectuat una inspecció en una  botiga de cadells a Via Júlia, 77, al districte de Nou Barris. El Departament de Gestió i Protecció dels Animals juntament amb la Guàrdia Urbana han efectuat l’entrada a la botiga “Ladridos” per verificar les denúncies rebudes, segons les quals, presumptament estarien portant animals de manera irregular del centre i sud d’Espanya.

[DOCUMENTACIÓ] Seguiment del Plenari del Consell Municipal

Us fem arribar la part d’Impuls i Control, amb les proposicions, precs i preguntes dels grups municipals. Pel que fa a les proposicions, s’adjunta també el text transaccionat de la proposta de Barcelona en Comú i de la proposta del Partit Popular.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona innova i posa en marxa un nou servei d’atenció ciutadana que permet fer tràmits per videoconferència

L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un nou servei per atendre a la ciutadania de forma personalitzada per mitjà d’una trucada o videoconferència. El nou servei “L’OAC et truca” s’ha estrenat amb èxit com a nou canal de relació virtual entre l’administració i la ciutadania. Se suma a l’atenció presencial que ofereixen les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC), que s’han vist obligades a reduir aforament en aplicació dels protocols sanitaris, i a la tramitació telemàtica, que l’Ajuntament ha ampliat i millorat amb noves gestions online disponibles des de la irrupció de la pandèmia.

L’Ajuntament recupera la totalitat dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic

L’Ajuntament de Barcelona ja ha recuperat la possessió de la totalitat dels locals situats al Moll de Mestral del Port Olímpic. Avui s’han executat les autoritzacions judicials que han permès recuperar els 4 últims locals que encara quedaven pendents. Des de la finalització de les concessions dels locals, el passat mes d’abril, fins avui s’han recuperat en total 44 locals, 26 d’ells recuperats de manera forçosa i 18 d’ells a través de la fórmula de lliurament voluntari que l’Ajuntament va facilitar a tots els ocupants.

Mercabarna acollirà l’Institut dels Aliments de Barcelona, que establirà sinèrgies amb les empreses situades al recinte

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la regidora de Comerç i Mercats de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín,  han presentat aquest matí les instal·lacions del recinte de Mercabarna, on s’ubicarà l’Institut dels Aliments de Barcelona que obrirà les seves portes el curs 2021-2022. Un nou centre d’àmbit vocacional centrat en la indústria alimentària i situat en el principal mercat majorista del sud d’Europa.

Disminueixen un 38% els sinistres de trànsit a la ciutat durant l’any 2020

L’any passat la Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir en 5.715 sinistres amb víctimes a la ciutat, el 38,26% menys que l’any passat, una disminució deguda a l’afectació a la mobilitat de vehicles i persones fruit de l’aplicació del Decret d’Alarma fins el 21 de juny i a les diferents restriccions que afecten a la mobilitat de persones i vehicles marcades pel PROCICAT.

Barcelona publica la Memòria del Pla de xoc per a la inclusió digital

L’Ajuntament de Barcelona ha fet balanç del Pla de xoc d’inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19, el conjunt de mesures urgents que la ciutat va impulsar durant el segon semestre del 2020 per assegurar la inclusió digital i garantir la igualtat d’oportunitats en un context de crisi social i econòmica on la bretxa digital ha esdevingut una barrera educativa i social per als col·lectius més vulnerables.