El Zoo inicia el seu pla de restauració saludable inaugurant el restaurant de La Dama

El Zoo de Barcelona ha inaugurat el nou restaurant La Dama, el primer centre del parc que aplica el Pla de Restauració Saludable elaborat en el marc del Nou Model de Zoo. En aquesta línia, La Dama, vincula la restauració a la sostenibilitat i la proximitat, potenciant el coneixement i la sensibilització de la conservació dels ecosistemes, en especial el del Mediterrani. Aquest Pla de Restauració Saludable, una eina cabdal per a millorar i ampliar l’experiència dels visitants del Zoo, s’anirà aplicant a la resta de centres durant els pròxims mesos.

Alliberats dos germans menors d’edat que estaven sent explotats sexualment per part de la seva pròpia família i obligats a exercir la mendicitat

Agents de Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la U.C.R.I.F. de la Policia Nacional han alliberat a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat a dos germans de nacionalitat romanesa menors d’edat, de 14 i 16 anys respectivament, que presumptament estarien sent explotats sexualment i per a la mendicitat per part de tres familiars, d’entre ells, la seva mare i la seva germana.

Bombers de Barcelona participen en el calendari solidari Bombers amb Causa 2022

Els Bombers de Barcelona participaran aquesta tarda en una sessió de fotos pel calendari solidari Bombers amb Causa del 2022. La sessió tindrà lloc al Parc de Montjuïc i els protagonistes seran el Biel, de sis anys i tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i el seu germà petit, en Bernat de tres.

Barcelona se suma a la xarxa de ciutats de l’economia del dònut per avançar en la lluita contra la crisi climàtica

Barcelona inicia els estudis per adoptar la visió de l’economia del dònut per avançar cap un model de ciutat d’acord amb una transició ecològica justa, tant per a les persones que hi viuen com per al planeta. La ciutat se suma així a una visió que analitza uns indicadors per permetre prosperar, sense tocar els límits planetaris: el canvi climàtic, la crisi de la biodiversitat, la contaminació de l’aire i de l’aigua i, alhora, que no fomentin el creixement de les desigualtats socials.

Barcelona i la Fundació Catalunya Europa s’alien per reflexionar sobre el futur de les ciutats i la governança metropolitana

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Catalunya Europa han acordat tirar endavant el projecte “La transformació de la ciutat”, que inclou una vintena de sessions per reflexionar sobre els canvis que necessiten impulsar les ciutats – com la Barcelona metropolitana – a fi d’adaptar-se a les múltiples crisis que han d’afrontar i de debat sobre governança metropolitana, abordada des de l’àmbit de la Regió metropolitana que agrupa 5,1 milions d’habitants de 164 municipis de set comarques.

S’inicien les obres de connexió del carrer de la Madriguera per facilitar la circulació en la zona sud de la Trinitat Vella

L’Ajuntament ha iniciat les obres de connexió del carrer de la Madriguera amb la Via de Bàrcino, a més de l’adequació de l’espai lliure que queda a l’entorn – des de la banda oest de la Ronda de Dalt, a l’altura de l’Institut Josep Comas i Solà, fins al carrer del Tossal- un àmbit inacabat de la punta sud del barri de La Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona acollirà el Congrés de la UIA i serà Capital Mundial de l’Arquitectura el 2026

Barcelona acollirà el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) i serà Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco l’any 2026. Així s’ha decidit durant l’Assemblea General de la UIA, a Rio de Janeiro (Brasil), on la candidatura de la ciutat catalana s’ha imposat a la de Pequín (Xina). La nominació de Barcelona ha estat promoguda per l’Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, ​​el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

L’Ajuntament compra quatre edificis a l’Eixample i ja suma prop de 1.000 habitatges adquirits a tota la ciutat des del 2016

L’Ajuntament de Barcelona segueix treballant en l’ampliació del parc públic d’habitatge, essencialment de lloguer social i assequible. Mentre que en aquests moments la ciutat es troba en un màxim històric de construcció amb més de 2.300 pisos en obres o prop d’iniciar-les, en aquelles zones de la ciutat on la disponibilitat de sòl públic és menor, l’exercici del dret de tanteig i retracte esdevé clau per garantir habitatge públic a tota la ciutat, evitar l’expulsió de veïns i veïnes i també de processos especulatius que encareixin i dificultin l’accés a l’habitatge.

Barcelona busca aliances amb València Capital Mundial del Disseny 2022

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, la directora del Disseny Hub Barcelona, Mireia Escobar, i el responsable d’Indústries Creatives, Joan Torrella, es van reunir ahir amb el cap del servei d’Innovació de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo, el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, i la responsable d’engagement, Silvia Flórez.

Ciutat Vella tindrà un equipament pioner que conjuga un casal de gent gran amb allotjaments amb serveis col·lectius

El districte de Ciutat Vella ha iniciat les obres d’un nou equipament, pioner a Barcelona, que combinarà un casal de gent gran i allotjaments amb serveis col·lectius en un mateix edifici. L’equipament estarà situat al carrer Mestres Casals i Martorell, 2-16, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera i la seva construcció compta amb un pressupost de 3,2 milions d’euros.

Barcelona Activa signa un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida per maximitzar l’activitat dels locals en plantes baixes

Barcelona Activa ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Barcelona i Lleida (CAFBL) per impulsar l’Estratègia de Dinamització de Locals en Planta Baixa “Amunt Persianes”, llançada enguany per l’Ajuntament de Barcelona amb una dotació pressupostària de 17 milions d’euros i que va dirigida a promoure la reactivació, diversificació i equilibri dels locals de plantes baixes buides a la ciutat segons els usos comercials i les necessitats i particularitats de cada barri.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona aprova el Pla de Subvencions 2021-2023, que preveu la convocatòria de 288 milions d’euros per a iniciatives d’interès públic o social

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, el full de ruta de les convocatòries de subvencions que s’atorgaran durant aquests tres anys. De fet, el document ja recull la quantitat prevista per aquests ajuts, que és d’un total de 288 milions d’euros, uns 96 milions anuals.

L’estació d’Ernest Lluch de la línia 5 de metro obre portes

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei avui diumenge, 25 de juliol, de l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, situada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació està intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, i serà la número 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

El CEM Guineueta estrena nova pista poliesportiva

El CEM Guineueta estrena nou equipament amb pista poliesportiva semicoberta, vestidors i grades per espectadors des d’aquesta primavera. El pavelló es posa en marxa després de dos anys d’obres, inclosa l’aturada a causa de la situació sanitària, i ha suposat una inversió de 3,1M €.