Convocatòries de premsa

  

Barcelona inaugura l’espai de memòria de la Presó de Dones de les Corts, focus de la repressió política i contra les dones els primers anys del franquisme

Les Corts ha inaugurat aquest dissabte 14 de desembre l’espai de memòria de la Presó de Dones de les Corts. L’espai esdevé una realitat després d’anys de treball i reivindicació de la Plataforma Futur Monument Presó de dones de les Corts, que inclou entitats memorialistes i de familiars de les internes de recuperar aquest episodi de la història de la repressió política i de la repressió moral específica contra les dones que aquest lloc va significar.

S’inauguren la reforma del carrer Caracas i la renovació del Club de Lluita de Baró de Viver

El districte de Sant Andreu estrena un nou eix cívic que uneix els barris de Bon Pastor i Baró de Viver, fent-lo compatible amb la forta activitat industrial que acull aquesta zona del districte de Sant Andreu. Es tracta de la remodelació del carrer Caracas, que aporta més seguretat per als vianants i garanteix una millora de la qualitat urbana al llarg de tot el vial. El projecte s’ha desenvolupat seguint les aportacions fetes pels veïns i veïnes durant les sessions de participació ciutadana celebrades l’any 2016.

Laia Bonet debat a la COP25 sobre el paper de la innovació urbana i l’Agenda 2030 en la reducció d’emissions

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP25 que se celebra a Madrid, ha acollit, en el seu penúltim dia, la sessió organitzada pel projecte europeu GrowSmarter “Com la innovació urbana lluita contra la crisi climàtica i afronta els reptes socials i econòmics per assolir l’Agenda 2030”, on ha participat la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodríguez Planas.

Un 21% de la població metropolitana encara viu en risc de pobresa, malgrat l’augment de les rendes familiars en els últims dos anys

L’AMB ha presentat avui, 12 de desembre, les Estadístiques metropolitanes sobre condicions de vida 2017-2018. Aquest estudi, portat a terme per l’Institut d’estudis regionals i metropolitans de Barcelona (IERMB), té com a objectiu obtenir indicadors sobre els ingressos, les desigualtats socials i el risc d’exclusió social a la metròpoli, entre altres factors. Per fer-ho, analitza dinàmiques com l’accés a l’habitatge.

L’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i segueix creixent en serveis

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, segueix creixent. A partir d’ara, l’smou incorpora la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, facilitant-ne el seu ús als usuaris de vehicles elèctrics i permetent-ne la recàrrega directament a través del mòbil i de manera molt senzilla. Només caldrà que els usuaris de vehicles elèctrics es registrin a l’smou per començar a utilitzar el servei.

Gairebé 90.000 persones més grans de 64 anys viuen soles a Barcelona, un nou màxim històric

Al voltant d’una cinquena part de les persones que viuen a Barcelona tenen més de 64 anys. Aquesta xifra ha anat creixent des de començaments de segle i ha assolit un nou màxim històric durant l’any 2018, fins a les gairebé 350.000 persones. Així ho assenyala el nou informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que afegeix un segon indicador a l’envelliment progressiu de la societat: unes 90.000 d’aquestes persones viuen soles a casa seva. Aquesta situació afecta majoritàriament a les dones i augmenta progressivament amb l’edat.

Barcelona participa a la 4a Conferència Mundial de la UNESCO i UNWTO a Kyoto sobre Turisme i Cultura

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, participa a la 4a Conferència Mundial de la UNESCO i l’Organització mundial del Turisme de Nacions Unides (United Nations World Tourism Organization, UNWTO) sobre Turisme i Cultura, que se celebra del 12 a 13 de desembre a Kyoto, sota el títol de “Invertint en les generacions futures” (Investing in future generations).

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Can Batlló rep el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial

L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) ha rebut el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial que concedeix l’Associació Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC). La intervenció, dissenyada per l’arquitecte Josep Maria Julià i Capdevila, busca preservar i emfatitzar els trets característics de l’arquitectura industrial, mantenint valors històrics i arquitectònics i potenciant els elements originals de la façana.

Prop de 500 cantaires de seixanta anys o més partipen en el Canta Gran 2019

La regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha remarcat que “vosaltres, les persones grans heu aixecat la ciutat dia a dia. I ara que esteu en el moment de la jubilació ho seguiu fent. Gràcies pel vostre esforç quotidià per fer una Barcelona més humana”.