El pregó de Custodia Moreno obre la Mercè 2021

L’activista feminista i líder veïnal ha donat inici a la Mercè 2021,  que tindrà lloc fins al 26 de setembre amb més de 500 activitats entre espectacles, concerts i propostes de cultura popular

[Pregó de la Mercè 2021] Toc d’Inici

Després del Pregó, i ja a Sant Jaume, han sonat els compassos del Toc d’Inici. La Mercè 2021 aplega un programa amb més de 500 activitats i més de 1.000 artistes acreditats. Enguany, l a programació musical de la Mercè inclou 114 gups, principalment catalans, que actuaran en 12 espais diferents en el marc de les programacions del BAM, Música Mercè i el festival Acció Cultura Viva.

Dispositiu de la Mercè 2021

Demà es donarà el tret de sortida a les Festes de la Mercè que enguany commemora el 150 anys. Fins el 26 de setembre la ciutat de Barcelona gaudirà de més de 500 activitat que conformen la programació de la Mercè 2021 entre funcions del Mercè Arts de Carrer, els concerts de música i les activitats de cultura popular amb la participació de prop de 200 entitats de cultura popular de la ciutat, 110 companyies artístiques i 114 formacions musicals.

El Cibernàrium es reinstal·la a Nou Barris

Avui s’ha inaugurat el nou Cibernàrium a Nou Barris que ampliarà la formació tecnològica gratuïta, acostant els recursos i coneixements tecnològics a l’abast de tothom. L’objectiu és reduir la bretxa digital i donar més eines i recursos en un dels districtes amb indicadors socioeconòmics inferiors a la resta de la ciutat. El Cibernàrium va néixer a Nou Barris fa 21 anys i ara retorna al districte.  

Barcelona aprova un primer paquet de projectes per rebre 125M€ de fons europeus

Barcelona ha aprovat un primer paquet de projectes clau per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i fer front a l’emergència climàtica que opten a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents de fons europeus. En concret, l’Ajuntament participa en la convocatòria de 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per al Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PNRTR) que impulsa l’Estat dins les actuacions d’impuls de resiliència i transformació de la Unió Europea (UE).

Barcelona obre el quart centre d’atenció odontològica gratuïta per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Sant Pere Claver han acordat la posada en marxa d’un nou servei d’atenció odontològica gratuïta per a persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta serà el quart centre d’aquest tipus que s’obre a la ciutat de Barcelona –dues plenament municipals i dues més en col·laboració amb entitats socials–. En aquest cas, l’atenció estarà centrada en persones usuàries dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) i dels Centres d’Atenció i Seguiment a les drogodependències (CAS).

L’Ajuntament de Barcelona proposa a empreses scale-up de la ciutat noves vies per projectar-se internacionalment

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest matí amb els dos unicorns amb base a Barcelona i més d’una quinzena de scale-ups de les 86 que hi ha ara mateix a la ciutat per treballar conjuntament un seguit de propostes per a aquest tipus d’empreses, que suposen una inversió de 3.847 milions d’euros i tenen una valoració de 12.800 milions d’euros. Els unicorns són empreses que tenen més de 1.000 milions de dòlars i les scale-ups són empreses que han rebut més de 5 milions d’euros d’inversió i es troben en fase de creixement.

L’Ajuntament proposa un nou pressupost extraordinari per accelerar la recuperació econòmica i social de la ciutat

El Govern municipal proposa un projecte de pressupost de l’Ajuntament per al 2022 de 3.406 M€, xifra que el converteix novament, en el més elevat de la història de la ciutat. Es tracta d’un pressupost extraordinari, per fer front al moment actual, amb un increment de 152,9M d’euros disponibles, (+4,7%) i que té com a prioritat impulsar i accelerar la recuperació econòmica i promoure un model econòmic més competitiu i sostenible i, a la vegada, combatre la crisi social que castiga als col·lectius més vulnerables.

Adjudicades les obres del nou CAP Doctor Lluís Sayé a la capella de la Casa Misericòrdia

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han treballat conjuntament durant els darrers mesos per avançar en la construcció del nou CAP Doctor Lluís Sayé, que ampliarà els serveis de l’actual CAP Raval Nord. Aquesta setmana Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha formalitzat l’adjudicació del projecte d’obra del nou espai. L’equip guanyador del concurs, en què han participat 43 despatxos en primera volta i 5 finalistes en una segona, és el despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP. El disseny del projecte s’ha fet respectant la singularitat del barri i aprofitant els espais oberts i lluminosos que ofereix la nova ubicació, la capella de la Casa de la Misericòrdia.