Barcelona reconeix el Club Natació Kallípolis amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat com a “història d’èxit” la trajectòria del CN Kallípolis, “no només pel vostre caràcter pioner i els molts trofeus que heu guanyat, sinó també perquè heu fet que durant molts anys milers de nenes i joves gaudeixin i es formin practicant esport, i perquè heu contribuït a fer de l’esport femení un element de normalització a la nostra societat.”

Barcelona dona un impuls definitiu al 22@

El Govern municipal dona compliment al pacte de novembre de 2018 signat amb els actors econòmics i socials, el món acadèmic i el veïnat per actualitzar el full de ruta d’aquesta gran àrea de la ciutat en desenvolupament

Detinguts a Barcelona cinc homes en el marc d’un dispositiu conjunt per desmantellar quatre punts de venda de drogues al barri del Raval

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella conjuntament amb agents del Grup de Delinqüència Urbana de la Unitat Territorial Ciutat Vella de laGuàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat aquesta tarda tres pisos i una associació cannàbica que actuaven com a punts de venda de drogues i han detingut cinc homes, tres de nacionalitat senegalesa i dos de nacionalitat dominicana.

L’Ajuntament estableix un canal permanent amb els consulats perquè traslladin a les empreses i visitants l’oferta alternativa per als dies del MWC

L’Ajuntament de Barcelona crearà un canal permanent d’informació amb el cos consular acreditat a la ciutat per tal que aquest faci arribar a les empreses i visitants dels seus països l’oferta alternativa que la ciutat està preparant per als dies en què s’havia de celebrar el Mobile World Congress. El compromís s’ha adoptat durant la reunió que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Espors i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, han mantingut amb cònsults acreditats a Barcelona.

En marxa les obres de transformació de l’entorn del Camp Nou

En marxa la transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona. Aquest dilluns han començat les primeres obres d’urbanització dels carrers i espais públics del voltant de l’estadi, que donen continuïtat a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) aprovada en el mandat passat per obrir el recinte al veïnat i dotar tota la zona de més qualitat.

L’Ajuntament recupera el Grup de Treball d’establiments emblemàtics per treballar en la seva protecció i promoció

L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat el grup de treball sobre comerços emblemàtics en el qual hi participen a més dels representats de la regidoria de Comerç, representants de tots els grups municipals del consistori i representants de l’Associació d’Establiments Emblemàtics. L’objectiu és treballar conjuntament en el desenvolupament de mesures per protegir, preservar i promocionar els comerços emblemàtics de la ciutat.

Neix una cria de girafa al Zoo de Barcelona

La girafa Thembi va néixer el passat 10 de febrer i és filla de la Nuru, totes dues es troben en perfecte estat i sumen una girafa més de la subespècie Rothschild. Aquest nou naixement reafirma el compromís del Zoo de Barcelona per la conservació i preservació de la biodiversitat i de les espècies vulnerables o en perill d’extinció

La Guàrdia Urbana reforça la seva estructura organitzativa i destinarà tots els seus agents a tasques policials

La Guàrdia Urbana de Barcelona alliberarà als agents de tasques administratives per tal que es dediquin només a tasques policials i actualitza i millora la seva estructura organitzativa. Aquestes són les principals actuacions que es portaran a terme en el marc del Nou Model de servei i de gestió de la Guàrdia Urbana de Barcelona que entrarà en vigor a mitjans de març.

L’Ajuntament i els principals agents econòmics de la ciutat acorden impulsar la Barcelona Opportunity Week per reduir els efectes de la cancel·lació del MWC

L’alcaldessa ha traslladat als assistents a la reunió que, tot i tenir un sentiment d’injustícia perquè la ciutat “estava més preparada que mai”, cal mirar endavant, i que s’ha de treballar perquè l’edició del 2021 i les següents siguin les millors. Colau ha explicat que els ha convocat per escoltar i acompanyar les necessitats dels sectors implicats amb la cancel·lació del MWC, però també per fer front a la situació actual, i ser propositius.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posen en marxa un dispositiu Ubiq a Nou Barris en zones poc transitades on es detecta activitat delinqüencial

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van dur a terme ahir dijous un dispositiu Ubiq de seguretat ciutadana al districte de Nou Barris consistent en el patrullatge de paisà i uniformat en zones poc transitades per la seva difícil accessibilitat i configuració urbanística (zones entre blocs comunitaris, parcs i jardins, espais esportius al aire lliure),  on es detecta certa activitat delinqüencial i en inspeccions administratives en diversos establiments comercials.

Més espai per al vianant, més verd i una mobilitat més sostenible per a la Via Laietana

La transformació de la Via Laietana ja té proposta i calendari definits. Aquest dijous, el Govern municipal ha presentat al veïnat, comerciants i entitats de l’entorn la proposta definitiva de reforma de la via, que permetrà fer-la més amable, amb més espai per al vianant, més verd, una mobilitat més sostenible i una millor connexió dels barris del Gòtic i de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Barcelona assumeix la vicepresidència de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

La candidatura ha estat escollida per unanimitat per tots els representants dels consistoris participants, qui també han nomenat la resta de la junta directiva que estarà formada per l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, com a vicepresidenta primera; per l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura, com a vicepresident segon; i per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a vicepresidenta tercera.

Barcelona impulsa una enquesta per conèixer el grau de participació cultural de la ciutadania

L’institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha impulsat en aquest mandat l’enquesta sobre “Participació i necessitats culturals a Barcelona” una eina pionera a la ciutat, per la metodologia emprada, que vol aportar coneixement rellevant per a la presa de decisions públiques i conèixer les necessitats, el grau i tipus de participació culturals, així com les inquietuds de la població de Barcelona.

Barcelona explica a Nàpols les mesures aplicades en gestió de turisme

Barcelona ha explicat avui la seva estratègia de gestió de turisme a Nàpols, en una trobada entre aquestes dues ciutats i Florència, una jornada destinada a exposar les mesures que s’han dut a terme  per tal de gestionar l’impacte del turisme. La trobada ha estat convocada pel consistori napolità davant el fort increment de turisme que la ciutat ha registrat en els darrers anys.