Barcelona adjudica la construcció i el projecte de dos nous edificis d’APROP amb una vuitantena d’allotjaments a Sant Martí i a Sants-Montjuïc

El segon edifici d’allotjaments de proximitat provisionals (APROP), al districte de Sant Martí, serà una realitat abans que acabi l’any, després de l’adjudicació de projecte i s’inicien també els treballs previs per a la construcció del tercer, a Sants-Montjuïc, amb la resolució avui mateix del concurs d’arquitectura. Després de la posada en marxa ara fa un any del primer APROP com a prova pilot, amb un edifici de 12 allotjaments al Barri Gòtic (Ciutat Vella), amb aquests dos nous edificis en conjunt sumen 82 allotjaments nous amb una capacitat per a unes 200 persones.

L’Ajuntament de Barcelona i Adif AV signen un protocol per a la transformació de l’estació de Sants i el seu entorn

L’Ajuntament de Barcelona i Adif Alta Velocitat (Adif AV) han signat un protocol general d’actuació per regular la nova ordenació de l’entorn urbà i ferroviari de l’estació de Barcelona-Sants. L’objectiu d’aquest protocol és establir les bases de col·laboració entre ambdues entitats per a la transformació integral de la terminal ferroviària i el seu entorn, de manera que el creixement de l’estació, a més de resoldre les necessitats d’explotació, serveixi com a detonant del procés transformador de la ciutat.

Barcelona commemora el 25è aniversari de l’inici de la cooperació internacional amb la ciutat de Sarajevo

La ciutat de Barcelona acull durant aquest mes de gener diverses iniciatives culturals, de memòria històrica, de cooperació i de drets humans per recordar el 25è aniversari dels acords de pau de Dayton que van posar fi a la guerra dels Balcans. La data suposa igualment l’assoliment d’un quart de segle d’història de la cooperació internacional feta des de Barcelona, que va iniciar-se amb la designació de Sarajevo com a Districte XI de la ciutat i que any rere any s’ha anat consolidant fins al punt que la capital catalana destina actualment el 0,7% del seu PIB a projectes de cooperació internacional i justícia global.

La 13a edició de l’In-forma’t ofereix més de 50 activitats per orientar als joves en el seu futur acadèmic

La campanya In-forma’t comptarà en aquesta 13a edició amb més de 50 activitats destinades a informar els adolescents, joves, famílies i professionals sobre les opcions formatives que es poden trobar als centres educatius de Barcelona, i per orientar als i les joves sobre els itineraris acadèmics i professionals que millor s’adapten als seu perfils i interessos. En l’edició anterior, hi van participar 5.970 joves que van valorar la campanya amb una puntuació de 9 sobre 10.

Entra en funcionament el nou contracte de neteja de pintades de Barcelona

El nou contracte del servei de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes i altres elements similars de la via pública a la ciutat de Barcelona 2021-2023 entra en funcionament demà diumenge 24 de gener. L’objectiu principal és la millora del paisatge urbà i la percepció de l’espai públic.

Nova iniciativa de promoció de Barcelona en clau nacional a través de la moda catalana

La nova temporada del popular programa “Maestros de la Costura” començarà dilluns vinent dia 25 de gener amb un programa dedicat a la moda catalana i al talent dels dissenyadors de moda catalans en un escenari iconogràfic del Modernisme català, el recinte de sant Pau. Una iniciativa, en la línia de ‘MasterChef’ que Turisme de Barcelona va impulsar, per promocionar Barcelona a través dels seus atributs com a destinació turística i adreçar-se al públic nacional.

S’obre el concurs per a la direcció artística de La Capella

L’Institut de Cultura de Barcelona obre per primera vegada a concurs públic la direcció artística de La Capella, que Oriol Gual va dirigir des del 1990 fins a la seva jubilació, el passat mes de maig. L’espai expositiu, ubicat en el conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de la Convalescència, ha esdevingut un referent per a la creació d’art emergent a través del programa Barcelona Producció, que des del 2006 ha incentivat la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies tot promovent la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.