Ada Colau reelegida alcaldessa de Barcelona

Ada Colau ha tornat a ser escollida alcaldessa de Barcelona per segona vegada consecutiva. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. L’elecció s’ha produït gràcies als vots de 21 dels 41 regidors, la majoria absoluta del Consell Plenari.

Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal a Sara Berbel, fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament ha estat un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada ahir alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el perfil altament qualificat de Sara Berbel per liderar l’estructura executiva municipal, amb una trajectòria reconeguda dins i fora de l’Ajuntament, i també especialment la seva clara aposta en l’impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat.

Signats els primers decrets del Govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona ha signat els primers decrets del mandat per donar continuïtat a l’estructura organitzativa del Govern municipal, a l’espera que properament s’acabin de tancar els acords de govern.

La reforma del Mercat de Sant Antoni guanya el Premi a la Millor Infraestructura 2018

La reforma del Mercat de Sant Antoni ha rebut el Premi a la Millor Infraestructura 2018, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. El jurat ha valorat l’aposta dels governs de la ciutat per millorar els mercats municipals i “convertir-los en veritables peces d’art, funcionals, que han revaloritzat molts barris de Barcelona com el de Sant Antoni”.

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà la Setmana de l’Energia amb activitats, xerrades i visites per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Barcelona s’acollirà, a partir de dilluns, 15 de juny, i fins a dissabte 22, a la Setmana de l’Energia 2019, a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week), amb l’organització de visites i activitats a diversos equipaments de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la transició energètica i posar l’èmfasi en la implicació activa de les persones.

Arriba la Barcelona Design Week més internacional, nodrida per més d’un centenar de propostes, amb l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania

El dimecres 12 de juny, va començar la 14a edició de la Barcelona Desing Week, l’esdeveniment de disseny més important de l’Estat organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD), que compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Renau. El Combat per una nova cultura

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.