L’Ajuntament de Barcelona torna a rebre un premi per la seva transparència informativa

L’Ajuntament de Barcelona ha estat reconegut un any més per la seva transparència amb el Segell Infoparticipa 2020. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament ha assolit la puntuació màxima que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

L’Ajuntament incoa una trentena d’expedients sancionadors amb un import total d’uns 100.000 euros per incomplir la llei de regulació de preus del lloguer

L’Ajuntament treballa per fer complir la llei catalana de contenció de rendes d’arrendaments d’habitatge amb la finalitat d’evitar increments de preus desmesurats en una zona fortament tensionada com és la ciutat de Barcelona. En els darrers mesos, la Unitat de Disciplina i Antiassetjament de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB) ha incoat 32 expedients sancionadors per incompliment per part d’anunciants i immobiliàries de fer constar l’índex del preu de referència. En total, aquests expedients poden sumar un import de 96.000 euros.

Barcelona participa en una hackathó per millorar les hospitalitzacions d’adolescents

“Hack the Hospital – 5G Transatlantic Lab 2021” és la primera hackathó organitzada entre Barcelona i Boston per dissenyar noves solucions innovadores que millorin l’estada dels adolescents a l’hospital. Per a això, Mobile World Capital Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories reuniran 50 equips multidisciplinaris internacionals entre el 21 i el 23 de maig.

25.000 persones s’han format a través d’aules virtuals de Barcelona Activa en el context de pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha arribat a 25.000 persones mitjançant les formacions digitals des de l’inici de la pandèmia. Des del març de 2020 fins a l’actualitat, aquestes persones han optat per realitzar alguna –o més d’una- formació per millorar les seves competències i habilitats, bé per cercar una nova feina, emprendre, canviar de sector laboral o d’ocupació (reskilling) o adquirir més coneixements tecnològics. Per fer-ho possible, l’agència municipal de desenvolupament econòmic ha habilitat 6.000 aules virtuals.

La Guàrdia Urbana augmentarà els seus efectius de cara a la finalització del toc de queda

Amb la finalització del toc de queda es preveu un major ús de l’espai públic en horari nocturn, per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el número d’efectius en un dispositiu nocturn que, en coordinació amb el Cos dels Mossos d’Esquadra, té l’objectiu de garantir el bon ús de l’espai públic i garantir el civisme i seguretat dins dels paràmetres preventius marcats per les autoritats sanitàries.

Obre a Barcelona el Projecte Llar d’Oportunitats, un nou servei d’alta intensitat socioeducativa per a joves en situació de sensellarisme

La ciutat de Barcelona compta des del passat mes d’abril amb un nou equipament d’alta intensitat socioeducativa per allotjar joves en situació de sensellarisme. Es tracta del Projecte Llar d’Oportunitats, que funcionarà ininterrompudament durant 24 hores al dia i 365 dies l’any com un dispositiu d’atenció integral per donar una resposta completa a 40 joves d’entre 18 i 23 anys que, per la seva situació prèvia, es trobin en una situació d’alta vulnerabilitat social i desemparament sense referents familiars.

Barcelona activa la regulació d’aforament de les platges

A partir d’aquesta setmana, el servei d’informació i sensibilització de les platges està integrat per un equip de 8 informadors, 24 controladors d’accessos i 2 coordinadors repartits en dos torns, que treballen de dilluns a diumenge en temporada mitjana de les 10 del matí a les 19 hores.

Impuls a 10 marques innovadores de disseny i moda en la segona edició del Barcelona Fashion Forward

El 6 de maig començarà la mentoria a les 10 marques emprenedores de disseny i moda seleccionades a la segona edició del Barcelona Fashion Forward, un programa de l’Ajuntament de Barcelona que neix de la Direcció de Promoció de Disseny i les Indústries Creatives de Barcelona Activa. L’objectiu és donar impuls i suport a dissenyadors i dissenyadores, i marques emergents especialitzades en confecció i disseny de productes tèxtils de dona, home, infantil, calçat, accessoris i complements.

El diagnòstic del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona ha estat premiat pel CERMI

El diagnòstic del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona ha estat reconegut com a millor acció local pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la màxima plataforma de representació, defensa i acció de la ciutadania amb discapacitat en l’àmbit de l’Estat Espanyol. Aquest premi ratifica el compromís de Barcelona amb l’accessibilitat universal i amb la garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

Barcelona celebra el 21è Concurs Internacional de Roses Noves del 7 al 9 de maig

El Parc de Cervantes acull el 21è Concurs Internacional de Roses Noves, que se celebra enguany entre el 7 i el 9 de maig, coincidint amb la primera floració de les roses i que assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional de prestigi, les millors noves creacions de la mà de cultivadors de roses d’arreu del món.

La Nit dels Museus torna a Barcelona amb la participació de 74 equipaments i 8 ciutats de l’àrea metropolitana

El proper dissabte, 15 de maig, des de mitja tarda i fins al capvespre, entre les 18 i les 21 hores principalment, tindrà lloc de nou la Nit dels Museus 2021. Després d’un any d’aturada, en aquesta nova edició hi prendran part 74 equipaments i espais de fins a 8 ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma.

Neix VilaVeïna, un projecte per cuidar en comunitat i proximitat

‘VilaVeïna. Posant la vida al centre’. Aquest és el nom amb el qual l’Ajuntament de Barcelona ha batejat un dels projectes més ambiciosos en relació a les cures que s’ha fet mai abans a la ciutat. La iniciativa passa per desplegar aquest mateix mandat 16 unitats territorials que disposaran d’un espai físic des del qual donar resposta a les necessitats vinculades a la cura que tingui el veïnat.

La 5a Setmana d’Arquitectura de Barcelona recupera les activitats presencials

Torna la Setmana d’Arquitectura a Barcelona, que celebrarà del 6 al 16 de maig la seva cinquena edició. L’esdeveniment oferirà de nou un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana. Com a novetat, enguany algunes de les activitats tornaran a ser presencials, de manera que la ciutadania podrà tornar a gaudir de la Setmana en primera persona.

Ajuntament i UOC posen en marxa el programa MatchImpulsa per avançar en la digitalització de l’Economia Social i Solidària

L’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya posen en marxa el programa “MatchImpulsa” per fomentar la digitalització de l’Economia social i solidària, i l’economia col·laborativa. L’objectiu és que les entitats i empreses d’aquest àmbit econòmic entrin de ple en l’economia digital en un moment de canvi de model de negoci i de consum que s’ha accelerat des de l’inici de la pandèmia.

Comença la preinscripció a les 103 escoles bressol municipals per al curs 2021-2022, i creix la xarxa amb una bressol nova

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme de l’Ajuntament que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre demà el període de preinscripció per al curs 2021-22 a les 103 escoles bressol municipals que tindrà la xarxa el curs que ve, amb la incorporació d’un nou centre, l’escola Els Gats, del carrer Roger al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc. Aquest nou centre obre amb 7 grups i un total de 104 places de bressol, i també ofereix el servei d’espai familiar de criança municipal (EFCM).

Barcelona revisa i amplia el Pla de Ciència 2020-2023 introduint mesures orientades a la recuperació de la ciutat post-pandèmia

Barcelona ha revistat i ampliat el Pla de Ciència 2020-2030, que es va posar en marxa fa poc més d’un any, per adaptar-lo al context de pandèmia generat per la Covid-19. Hi ha incorporat mesures per reforçar la ciència com a motor de recuperació econòmica de la ciutat, i també ha afegit dos nous projectes que ha anat madurant al llarg d’aquests mesos. Un d’ells aborda la igualtat de gènere en el camp de la ciència, amb la proposta d’elaboració d’una diagnosi de la situació de la dona en el teixit científic, i l’altre és el projecte que està impulsant per convertir els edificis del llegat de Julio Muñoz Ramonet en un centre de cultura, art i ciència.

El programa EN RESiDÈNCiA obre nova convocatòria i engega les seves presentacions públiques

Del 4 al 27 de maig, els instituts públics de Barcelona interessats en participar a la 13a edició d’EN RESiDÈNCIA (curs 2021-2022) podran presentar les seves propostes. Les bases de la convocatòria descriuen el programa i els elements a incloure al projecte. La proposta haurà d’incloure una carta de motivació, que faci explícit el sentit de la participació de cada institut a EN RESiDÈNCiA, i el seu encaix en el projecte educatiu de centre. Així mateix el projecte haurà d’expressar la disponibilitat del centre educatiu i l’explicitació dels seus interessos i expectatives respecte als llenguatges artístics que es vulguin prioritzar.

El Pacte Industrial aposta per la indústria de la mobilitat sostenible com a motor de la recuperació econòmica de la Regió Metropolitana de Barcelona

El president del Consell General del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat la creació del Fòrum Indústria de la Mobilitat Sostenible en el si del Pacte Industrial, del qual forma part l’Ajuntament de Barcelona, per impulsar la transformació de sectors industrials tan rellevants per al país com els de l’automoció, la motocicleta o el de la indústria ferroviària cap a un model sostenible (descarbonitzat), digital, compartit, connectat i autònom.

Laia Bonet reclama que els fons europeus serveixin per finançar projectes d’innovació urbana necessaris per transformar les ciutats

Aquesta tarda s’ha presentat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’agenda de recerca del Programa Ciutats Globals del CIDOB per a l’any 2021, en un acte presidit per la tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030 i Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona i responsable de l’àrea internacional, Laia Bonet, i el director del CIDOB, Pol Morillas.

L’Institut Barcelona Esports premiat per l’Athletic Club de Bilbao per les polítiques de protecció i bon tracte a la infància en l’esport

L’Ajuntament de Barcelona, través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), ha rebut el Reconocimiento ATERPE de l’Athletic Club, a la categoria de Millor pràctica a Espanya, pel seu “Protocol per a la prevenció, detecció i acció dels maltractaments i dels abusos sexuals a infants i adolescents als equipaments esportius municipals de la ciutat de Barcelona”.

Festival de Barcelona Estiu GREC 2021

Després d’una edició que va estar marcada per la covid, el Festival d’Estiu de Barcelona vol ser una explosió de llum i d’optimisme i guanyar terreny per a la cultura. I ho fa amb una edició més llarga que, mantenint la centralitat del Grec Montjuïc, fa créixer l’oferta del Grec Ciutat per tal de donar suport a les sales, les companyies, el talent i la creació locals, l’autoria, les dramatúrgies contemporànies i els nous llenguatges i amb especial atenció a les propostes liderades per dones.