Convocatòries de premsa

  

Mil persones que treballen a La Marina reben un talonari per reactivar l’economia local

Els barris de La Marina de Port i La Marina de Prat Vermell, en transformació especialment en els darrers anys amb la recent arribada del metro i de grans empreses a la zona industrial, són barris prioritaris en l’activació de polítiques públiques socials i socioeconòmiques, per tenir una renda familiar disponible per sota la mitjana de la ciutat.

Llum verda als plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família

El Plenari del Consell Municipal ha donat llum verda avui als dos plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família. En concret, s’ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic Integral (PEUI), i provisionalment la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) de l’àmbit del temple –aquest últim s’aprovarà definitivament en la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona–. Tots dos han tirat endavant amb els vots del Govern municipal, el GMDemòcrata, Cs, PP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juan Josep Puigcorbé, i l’abstenció d’ERC.

Les persones que van ser represaliades a Barcelona durant el tardofranquisme podran ser reconegudes oficialment

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat el reglament que fixa els criteris perquè les persones que van patir violacions dels drets a la vida i a la integritat física, moral o sexual durant la seva llutia per la defensa i la recuperació de les llibertats democràtiques, sindicals, dels drets nacionals o de l’autogovern de Catalunya, o per la igualtat entre homes i dones entre 1960 i 1978, puguin ser declarades persones represaliades pel tardofranquisme.