Convocatòries de premsa

  

Sessió de control a l’alcaldessa

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l’alcaldessa, Ada Colau, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Llum verda als plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família

El Plenari del Consell Municipal ha donat llum verda avui als dos plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família. En concret, s’ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic Integral (PEUI), i provisionalment la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) de l’àmbit del temple –aquest últim s’aprovarà definitivament en la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona–. Tots dos han tirat endavant amb els vots del Govern municipal, el GMDemòcrata, Cs, PP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juan Josep Puigcorbé, i l’abstenció d’ERC.

Les persones que van ser represaliades a Barcelona durant el tardofranquisme podran ser reconegudes oficialment

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat el reglament que fixa els criteris perquè les persones que van patir violacions dels drets a la vida i a la integritat física, moral o sexual durant la seva llutia per la defensa i la recuperació de les llibertats democràtiques, sindicals, dels drets nacionals o de l’autogovern de Catalunya, o per la igualtat entre homes i dones entre 1960 i 1978, puguin ser declarades persones represaliades pel tardofranquisme.

El Plenari aprova noves bonificacions culturals i en matèria d’IBI

El Consell Plenari ha aprovat definitivament noves bonificacions en l’Impost de Béns Immobles (IBI)  i en taxes vinculades a serveis culturals. La modificació d’aquests dos epígrafs de les Ordenances Fiscals ha comptat amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PP.

El Plenari del Consell Municipal aprova la iniciativa ciutadana que reclama el trasllat del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

Per primer cop en la història de l’Ajuntament de Barcelona, la ciutadania ha pogut incloure directament un punt a l’ordre del dia del Plenari del Consell Municipal. En concret, una proposició d’iniciativa ciutadana que insta el Govern municipal a iniciar els tràmits pertinents per extingir la concessió de l’espai de la Capella de la Misericòrdia, atorgada en el seu dia a favor del MACBA, amb la finalitat de destinar aquest espai a la construcció del nou CAP Raval Nord.