Barcelona ha destinat 35M€ al Pla de Xoc Social per fer front els efectes de la Covid-19

Un total de 18M€ han servit per crear un fons d’emergència social per a les famílies en situació econòmica més difícil i també s’han duplicat les ajudes atorgades pels Centres de Serveis Socials, entre d’altres mesures. L’Ajuntament insisteix a reclamar la implicació de la resta d’administracions per fer front la crisi social amb els pressupostos de l’any 2021. El Pla de Xoc ha prioritzat la lluita contra l’emergència habitacional i la cobertura de necessitats bàsiques

Barcelona i el CERN obren la convocatòria internacional de la nova edició del premi de residència artística Collide

L’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i el CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules ubicat a Ginebra, tornen a ajuntar forces per a la segona edició de la convocatòria internacional del concurs Collide Residency Award, consistent en una residència artística a les instal·lacions de la institució de recerca en física de partícules i a la ciutat de Barcelona. El Collide és el programa principal d’Arts at CERN, el programa de residència artística de l’organització, i forma part d’un dels principals eixos de les polítiques públiques municipals en matèria de ciència i recerca.

El Centre de Recursos en Drets Humans de Barcelona neix com a espai de referència en formació i assessorament

L’Ajuntament de Barcelona treballa activament per un model de ciutat on els drets humans estiguin al centre de les polítiques públiques i consolidar-ne la projecció tant endins com cap a fora d’una ciutat de drets. Sota aquesta premissa, aquest 2020 s’ha consolidat la iniciativa del Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH) com un servei per a la ciutadania, el teixit social i associatiu i la pròpia administració per contribuir a treballar conjuntament per la prevenció, respecte i protecció dels drets humans de la ciutat, tot vetllant per la igualtat i la no discriminació.

Quatre empreses passen a la segona fase de selecció d’un soci privat per entrar a formar part de la societat mixta públic-privada Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB)

El projecte de creació de la primera societat d’aquestes característiques de l’Estat genera molt d’interès i fa aflorar un sector en creixement. La primera fase de selecció es va iniciar el passat mes de juliol del 2020, en què les empreses havien d’acreditar la seva solvència econòmica. Durant la primavera del 2021 hi haurà l’adjudicació final després d’un període de negociació amb les empreses

Gràcia inicia el procés participatiu per definir un nou planejament per a la millora urbanística i ambiental

El Districte de Gràcia inicia dilluns vinent el procés participatiu per definir un nou planejament als barris del districte amb l’objectiu de fer una millora urbanística i ambiental al territori. El procés de participació es desenvolupa en el marc dels treballs de revisió del planejament urbanístic per garantir la conservació i el caràcter, la identitat, la singularitat i les especificitats del casc antic de Gràcia.

L’Ajuntament recupera la façana i l’estructura de l’església de Sant Rafael, al districte de Nou Barris

Les obres de rehabilitació de l’església de Sant Rafael, també coneguda com a església del Mental, al barri de la Guineueta, han arribat a la fi de la primera fase, que ha consistit en consolidació estructural de l’edifici i la rehabilitació de les seves façanes i coberta. Amb aquesta primera intervenció, el districte dóna resposta a unes de les reivindicacions més demanades pel veïnat i recupera un edifici emblemàtic del barri.

El Taller Masriera deixa veure el seu interior durant el 48h Open House Barcelona

El Taller Masriera, una de les joies amagades del barri de la Dreta de l’Eixample, i ara propietat de l’Ajuntament de Barcelona, ha obert portes en el marc del 48h Open House Barcelona, festival d’arquitectura que celebra la seva onzena edició. L’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample ha aprofitat la jornada de portes obertes per celebrar la recuperació d’aquest edifici.

Els 43 mercats municipals tindran un marketplace comú per vendre els seus productes a partir de la primavera

L’Ajuntament invertirà 2.810.800 euros fins a finals de 2022 per a implantar un Pla de Digitalització del Sistema de Mercats que posi al dia tant la gestió com el sistema de venda dels 43 mercats municipals de Barcelona. L’Institut Municipal de Mercats i la Federació de Mercats Municipals (FEMM) han arribat a un acord per col·laborar en la creació del nou marketplace, el nou aparador digital dels mercats de Barcelona.

La Guàrdia Urbana reforça les Unitats Operatives Nocturnes

A partir de febrer de l’any vinent la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà amb dos noves unitats les Unitats Operatives Nocturnes (UNO) del cos amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania. Les UNO són les unitats que donen cobertura a demandes nocturnes de serveis policials dels diferents territoris.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per PM10 però es manté el preavís

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per l’augment dels nivells de partícules en suspensió (PM10) de més de 50 µg/m³ en diferents estacions de mesurament integrada de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA). El protocol es va activar ahir dijous 22 d’octubre i tot i la desactivació d’avui es manté en fase de preavís a causa de la intrusió de pols africana.

8 centres educatius de la ciutat participen en el 48h Open House BCN

El Centre d’Art i Disseny Escola Massana, l’Institut Escola del Treball, l’Escola Timbaler del Bruc, l’Escola Llotja (Sant Andreu) l’Institut Martí i Pous, la nova escola modular Escola Auditori, el Lycée Français Maternelle (i els pavellons d’accés al Lycée Français) i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona són els 8 centres de la ciutat que participen en el festival 48h Open House BCN d’aquest any.

Barcelona acull la Copa d’Europa de Triatló

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló 2020 en la modalitat d’esprint el proper diumenge 25 d’octubre. Barcelona torna a ser capdavantera en el món de l’esport oferint una prova d’alt nivell amb la participació de triatletes d’àmbit nacional i internacional. La prova està organitzada per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), la Federació Catalana de Triatló i la European Triathlon Union (ETU) en col•laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

L’Ajuntament i el Port de Barcelona es reuneixen amb les principals navilieres de creuers per analitzar la situació del sector davant la crisi COVID

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta del Port, Mercè Conesa, s’han reunit avui amb els dirigents de les principals navilieres que operen al Port de Barcelona per analitzar la situació del sector en l’actual context de pandèmia. La reunió, que ha tingut lloc de manera presencial a l’Ajuntament de Barcelona i virtualment, ha comptat amb la participació del regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, el director general del Port, José Alberto Carbonell; i per part de les navilieres, el director general de CLIA Europe (Cruise Line International Association), Ukko Metsola; el director de CLIA Espanya, Alfredo Serrano; representants de navilieres membres del Comitè Executiu de CLIA; el director i el. director general de Costa Group i Carnival Asia, Costa Crociere S.p.A, Michael Tamm i Luigi Stefanelli; el director executiu de MSC Cruises S.A, Pierfrancesco Vago; i el director de MASC Espanya, Fernando Pacheco.

‘Model, batega!’, la proposta guanyadora del concurs per a la transformació de la Model

El concurs públic per a la transformació de la Model ja té guanyador. Aquest dijous s’ha fet públic que la proposta ‘Model, batega!’, de l’equip tècnic Forgas Arquitectes, S.L.P / Planas Esquius Segatti, S.C.P., ha estat escollida pel jurat com a projecte que millor reordena l’antic centre penitenciari per convertir-lo en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i AMB signen un acord per una reactivació econòmica del territori conjunta vers els efectes de la pandèmia

La pandèmia implicarà canvis en aspectes com l’ocupació, les condicions de treball, els sistemes de producció, distribució i consum i tindrà un fort impacte en el comerç, restauració, transport i hostaleria, així com una reducció de la indústria. Davant d’aquest escenari, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona signen un acord de col·laboració amb la finalitat de treballar conjuntament en l’elaboració de polítiques i la consecució d’objectius relacionats amb la reactivació econòmica del territori. En aquest sentit, les tres entitats s’han disposat a compartir una estratègia amb actuacions per a cada una de les prioritats actuals.

L’Ajuntament de Barcelona publica ‘Claudi Montañá. Estoy hablando de mi generación’, una compilació d’articles escrits pel crític musical i escriptor entre el 1972 i el 1977

L’objectiu de la publicació, amb edició i pròleg de Josep Maria Ripoll, és recuperar la memòria d’un periodista i escriptor, gairebé desconegut, que va deixar un llegat molt valuós sobre les commocions musicals, cinematogràfiques, literàries i ideològiques d’un període utòpic, textos situats a la frontera entre periodisme de divulgació i literatura de creació.

En marxa el Projecte Concilia amb sis espais de canguratge als barris de Barcelona per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal

El Projecte Concilia per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal, especialment de famílies monomarentals amb menys recursos econòmics, ja és una realitat a la ciutat de Barcelona. Des d’aquest mes d’octubre i fins al proper febrer funcionaran com a prova pilot sis espais de canguratge distribuïts en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de Barris.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona reuneix agents econòmics, socials i universitaris de la ciutat per abordar polítiques de talent que impulsin la reactivació econòmica

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit, de manera presencial i virtual, amb una trentena d’organismes, entre ells, agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i el teixit econòmic i universitari, per abordar els reptes de ciutat quant a la potenciació de talent per a la reactivació econòmica de la ciutat.