Notes de premsa

L’Ajuntament de Barcelona celebra la nova instrucció sobre els vehicles de mobilitat personal publicada per la DGT

A causa de l’augment de vehicles de mobilitat personal (VMP), que en els últims anys han proliferat de manera notable a les zones urbanes, fins al punt de convertir-se en un mitjà alternatiu de desplaçament per als ciutadans, la Direcció General de Trànsit ha publicat una instrucció transitòria en la qual estableix una sèrie de criteris adreçats als usuaris d’aquests vehicles, als ajuntaments i als agents de l’autoritat.

El fòrum internacional de moda sostenible Re-Barcelona tanca amb èxit la seva primera edició

El Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event, que va celebrar la seva primera edició el 29 i 30 de novembre al Disseny Hub Barcelona, va tancar les seves portes amb una gran assistència de públic. L’esdeveniment pioner, organitzat per Moda Sostenible Barcelona i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ha superat les expectatives i ha resultat tot un èxit que augura una segona edició.

El Nadal arriba al Tibidabo

El Parc obrirà les seves portes durant les festes de Nadal amb un horari especial i ple de nous espectacles i animacions nadalenques. El cap de setmana del 21 i 22 de desembre se celebrarà el Cap de setmana dels Avis i les Àvies, i el 27 se celebrarà la 23a edició de la ja tradicional Cançó de Pau

Les persones amb discapacitat assumeixen un greuge econòmic d’entre 17.700 i 41.200 euros anuals

Les persones amb discapacitat pateixen un greuge econòmic que se situa, de mitjana, entre els 17.700 i els 41.200 euros anuals. Aquetes quantitats poden incrementar-se notablement en funció de la necessitat de suport de la persona i amb la consideració dels costos indirectes o costos d’oportunitat d’aquesta situació. La xifra varia enormement en funció de l’edat o el tipus de discapacitat, però en tot cas posa sobre la taula la necessitat que les administracions públiques prenguin mesures específiques per pal·liar aquest greuge, atès que pot arribar a ser una causa d’exclusió social.

El projecte de l’Ajuntament de Barcelona i la DGT Autonomous Ready Spain prediu el 80% dels possibles errors del conductor

A partir del projecte Autonomous Ready Spain, cada dia, prop de 300 vehicles de repartiment i transports equipats amb les tecnologies d’assistència a la conducció i recull de dades recorren uns 45.000 km pels carrers de Barcelona, contribuint a incrementar la seguretat viària a partir de la detecció de la presència dels usuaris més vulnerables de la piràmide de la mobilitat (vianants, ciclistes i motoristes).

L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels

Una setmana després de la presentació de l’acord per ampliar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) en una edificació nova adjacent al Convent dels Àngels, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’inici de l’expedient per a la modificació del Pla General Metropolità i el corresponent pla especial urbanístic que permeti la nova construcció.

S’inauguren les noves escales mecàniques dels Canadencs, al barri de la Teixonera

L’actuació ha consistit en la implantació d’unes escales mecàniques en aquest àmbit amb l’objectiu de connectar el desnivell de 14,50m entre el c/Samaniego i el c/Arenys, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen amb les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, la sortida d’emergència de la pista esportiva i l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera. En total s’ha actuat sobre 740m2.

El Tibidabo inaugura Creatibi Robotics, un nou espai de robòtica educativa

El regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi i president del Tibidabo, Albert Batlle, ha inaugurat avui al Parc d’Atraccions Tibidabo l’espai Creatibi Robotics, que complementarà l’actual sala Creatibi by LEGO® Education i que permetrà apropar la robòtica educativa als visitants. D’aquesta manera s’amplia el ventall d’activitats educatives i el públic a qui van dirigides, amb l’objectiu d’aportar un valor afegit a les famílies i consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.