Notes de premsa

[Pregó de la Mercè 2021] Toc d’Inici

Després del Pregó, i ja a Sant Jaume, han sonat els compassos del Toc d’Inici. La Mercè 2021 aplega un programa amb més de 500 activitats i més de 1.000 artistes acreditats. Enguany, l a programació musical de la Mercè inclou 114 gups, principalment catalans, que actuaran en 12 espais diferents en el marc de les programacions del BAM, Música Mercè i el festival Acció Cultura Viva.

El pregó de Custodia Moreno obre la Mercè 2021

L’activista feminista i líder veïnal ha donat inici a la Mercè 2021,  que tindrà lloc fins al 26 de setembre amb més de 500 activitats entre espectacles, concerts i propostes de cultura popular

Dispositiu de la Mercè 2021

Demà es donarà el tret de sortida a les Festes de la Mercè que enguany commemora el 150 anys. Fins el 26 de setembre la ciutat de Barcelona gaudirà de més de 500 activitat que conformen la programació de la Mercè 2021 entre funcions del Mercè Arts de Carrer, els concerts de música i les activitats de cultura popular amb la participació de prop de 200 entitats de cultura popular de la ciutat, 110 companyies artístiques i 114 formacions musicals.

El Cibernàrium es reinstal·la a Nou Barris

Avui s’ha inaugurat el nou Cibernàrium a Nou Barris que ampliarà la formació tecnològica gratuïta, acostant els recursos i coneixements tecnològics a l’abast de tothom. L’objectiu és reduir la bretxa digital i donar més eines i recursos en un dels districtes amb indicadors socioeconòmics inferiors a la resta de la ciutat. El Cibernàrium va néixer a Nou Barris fa 21 anys i ara retorna al districte.  

L’Ajuntament de Barcelona proposa a empreses scale-up de la ciutat noves vies per projectar-se internacionalment

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest matí amb els dos unicorns amb base a Barcelona i més d’una quinzena de scale-ups de les 86 que hi ha ara mateix a la ciutat per treballar conjuntament un seguit de propostes per a aquest tipus d’empreses, que suposen una inversió de 3.847 milions d’euros i tenen una valoració de 12.800 milions d’euros. Els unicorns són empreses que tenen més de 1.000 milions de dòlars i les scale-ups són empreses que han rebut més de 5 milions d’euros d’inversió i es troben en fase de creixement.

Barcelona obre el quart centre d’atenció odontològica gratuïta per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Sant Pere Claver han acordat la posada en marxa d’un nou servei d’atenció odontològica gratuïta per a persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta serà el quart centre d’aquest tipus que s’obre a la ciutat de Barcelona –dues plenament municipals i dues més en col·laboració amb entitats socials–. En aquest cas, l’atenció estarà centrada en persones usuàries dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) i dels Centres d’Atenció i Seguiment a les drogodependències (CAS).

Barcelona aprova un primer paquet de projectes per rebre 125M€ de fons europeus

Barcelona ha aprovat un primer paquet de projectes clau per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i fer front a l’emergència climàtica que opten a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents de fons europeus. En concret, l’Ajuntament participa en la convocatòria de 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per al Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PNRTR) que impulsa l’Estat dins les actuacions d’impuls de resiliència i transformació de la Unió Europea (UE).

Adjudicades les obres del nou CAP Doctor Lluís Sayé a la capella de la Casa Misericòrdia

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han treballat conjuntament durant els darrers mesos per avançar en la construcció del nou CAP Doctor Lluís Sayé, que ampliarà els serveis de l’actual CAP Raval Nord. Aquesta setmana Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha formalitzat l’adjudicació del projecte d’obra del nou espai. L’equip guanyador del concurs, en què han participat 43 despatxos en primera volta i 5 finalistes en una segona, és el despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP. El disseny del projecte s’ha fet respectant la singularitat del barri i aprofitant els espais oberts i lluminosos que ofereix la nova ubicació, la capella de la Casa de la Misericòrdia.

L’Ajuntament proposa un nou pressupost extraordinari per accelerar la recuperació econòmica i social de la ciutat

El Govern municipal proposa un projecte de pressupost de l’Ajuntament per al 2022 de 3.406 M€, xifra que el converteix novament, en el més elevat de la història de la ciutat. Es tracta d’un pressupost extraordinari, per fer front al moment actual, amb un increment de 152,9M d’euros disponibles, (+4,7%) i que té com a prioritat impulsar i accelerar la recuperació econòmica i promoure un model econòmic més competitiu i sostenible i, a la vegada, combatre la crisi social que castiga als col·lectius més vulnerables.

La 43a Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers de Barcelona d’esport, inclusió i solidaritat

Alejandro Rodriguez Pritchard (00:30:32) i Cristina Silva Feliu (00:34:48) han s’han imposat aquest diumenge, 19 de setembre, en la categoria absoluta de la 43a edició de la Cursa de la Mercè. Amb sortida i arribada a l’Avinguda Maria Cristina i un recorregut de 10 quilòmetres, la cursa ha passat per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. Els han acompanyat respectivament, als podis masculí i femení, Miguel Risco Bermejo i Marc Cunyat Carballal, Berta Cabanas Tirapu i Rebeca Súarez González.

Barcelona acollirà el proper mes de maig el fòrum social de la xarxa Eurocities

La ciutat de Barcelona té previst acollir entre el 18 i el 20 de maig de 2022 el fòrum social de la xarxa Eurocities. Barcelona ha estat designada entre les diferents ciutats que s’hi han presentat amb un programa molt centrat en la defensa dels drets socials i, més concretament, en l’ús de la innovació social per aconseguir la reducció de les diferents desigualtats en un context molt marcat per la irrupció de la pandèmia de Covid-19 i com se surt de la crisi social que ha generat. La xarxa Eurocities engloba més de 200 ciutats de 38 països europeus diferents en què viuen uns 130 milions de persones.

Destapen una placa en homenatge a la nedadora Aurora Chamorro al Passeig de la Memòria del Poblenou

El Districte de Sant Martí ha homenatjat avui la nedadora Aurora Chamorro i Gual amb l’acte en el qual s’ha destapat una nova placa del Passeig de la Memòria del Poblenou. Es tracta de la 15a placa que llueix aquest passeig, la 4a dedicada a una dona. Acte al qual han assistit el regidor del Districte, David Escudé; la presidenta, Marilén Barceló així com representants del món esportiu i cultural del barri del Poblenou, que no s’han volgut perdre aquest sentit homenatge.

Un nou curs escolar al Zoo de Barcelona

L’educació és, juntament amb la conservació i la recerca, un dels tres pilars fonamentals en els que es sustenta el Nou Model de Zoo, i el nou Pla Educatiu presentat aquest matí  representa un pas més en el projecte de transformació cap al Zoo del futur. En aquest sentit, el Zoo contribueix de manera decisiva a conscienciar sobre la necessitat de protegir la natura, i aborda els actuals reptes mediambientals i de crisi de la biodiversitat per educar en valors de respecte cap al medi ambient.

Laura Pérez participa al ‘Fòrum Budapest- construint democràcies sostenibles’

La tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha participat aquest matí en el Budapest Forum-Building sustainable democracies, un espai per impulsar el debat i mostrar els nous enfocaments polítics per fer front a alguns dels majors reptes que afronten les ciutats en l’actualitat. En la seva primera edició, s’ha centrat en el paper de les ciutats i les iniciatives locals a l’hora de construir democràcies habitables i sostenibles, debaten entorn de la construcció de democràcies sostenibles, les smarts cities i la sostenibilitat social.

Canvis de competències en el govern municipal

Laia Bonet assumeix la cartera de Mobilitat i Rosa Alarcón s’incorpora a la Junta de Portaveus com a nova portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament. Pau Solanilla s’incorpora com a Comissionat de Promoció de Ciutat per potenciar la promoció internacional de Barcelona i la captació de talent

L’Ajuntament subvenciona el projecte Barcelona Revolta’t que gestiona la matèria orgànica en quatre escoles i el restaurant Cocina Hermano Torres

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet ha visitat avui el projecte Barcelona Revolta’t, un dels projectes subvencionats per la convocatòria d’ajuts a la innovació de La Ciutat Proactiva 2020. L’escola Nou Patufet i el restaurant Cocina Hermanos Torres son dos dels equipaments que participen d’aquest projecte que és fruit de la col·laboració entre la cooperativa TARPUNA i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, i que permet reciclar la matèria orgànica que generen diversos equipaments i convertir-la en adob.

Més de 30 experts de reconegut prestigi debatran sobre el futur de les ciutats a les jornades Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid

El proper mes d’octubre Barcelona organitza les jornades internacionals Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid, un esdeveniment que pretén ser un punt d’intercanvi per pensar com han de ser i com es volen construir les ciutats després de la pandèmia. En aquest marc, persones de tot el món tindran l’oportunitat de compartir visions, experiències i pensar de manera conjunta com es vol que siguin les ciutats post-pandèmiques. L’esdeveniment tindrà lloc del 5 al 7 d’octubre i comptarà amb sessions on-line i presencials que tindran lloc a l’espai Fossat del Mercat de Sant Antoni.