Notes de premsa

Fira de Barcelona bat rècords i assoleix els 210 milions d’euros d’ingressos el 2018

Fira espera tancar 2018 amb uns ingressos de 210 milions d’euros, fet que suposa un increment del 13% sobre el pressupost inicial i d’un 12% en comparació amb 2017. Pel que fa al 2016, any firalment comparable per motius de calendari, l’augment és del 25%. Per la seva banda, l’Ebitda estimat també serà de rècord en superar els 29 milions d’euros, un 44% més que el 2017 i 2016.

La Cooperativa Diomcoop guanya el reconeixement Coopcat 2018 per la seva marca de roba Diambaar

El Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Alvaro Porro, s’ha felicitat “pel reconeixement a la bona feina que han fet els socis i les sòcies de Diomcoop per desenvolupar un projecte creatiu i innovador i, a la vegada, que es premiï  l’aposta per fer polítiques municipals que intenten fer servir l’emprenedoria cooperativa com una forma de treballar la situació de col·lectius en risc d’exclusió i de vulnerabilitat,  generant en aquest col·lectiu autonomia i empoderament suficient per tenir una bona projecció de futur”.

En vigor la mesura que obliga a destinar el 30% de pisos nous de Barcelona a habitatge assequible

La mesura per destinar a habitatge assequible el 30% dels pisos nous de Barcelona ja està en vigor. Aquest divendres, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la Modificació de Pla General Metropolitana (MPGM) impulsada per l’Ajuntament que obliga que un 30% dels habitatges nous que els promotors construeixin o reformin integralment a la ciutat siguin de protecció pública. Per tant, des d’avui és d’aplicació.

Gràcia protegirà el seu teixit urbanístic tradicional i el patrimoni arquitectònic

L’Ajuntament de Barcelona elaborarà un Pla especial de preservació urbanística i protecció del patrimoni de la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. L’objectiu del document serà conservar la singularitat i el teixit tradicional d’aquests àmbits, que conformen bona part del districte de Gràcia.

Barcelona celebra els 20 anys del Pacte per la Mobilitat

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal ha assegurat que el pacte és una fita de referència arreu del món com a espai de co-creació de polítiques en aquest àmbit i ha afirmat que aquest, ha estat cabdal en la implementació de les diferents mesures de mobilitat a la ciutat

Generalitat de Catalunya, Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i AENA renoven el conveni del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), per millorar les connexions intercontinentals de l’aeroport de Barcelona – El Prat

El CDRA representa una finestreta única de presentació per tal de atreure noves companyies i segueix treballant en algunes grans destinacions que encara no estan servides: Tokio, Delhi, Bangkok i Mèxic. Són els mercat asiàtic i nord americà l’eix de treball més important.

Detinguts els responsables d’un narcopis al Casc Antic on acudien un gran flux de toxicòmans durant tot el dia

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Ciutat Vella han realitzat aquesta tarda una entrada i registre per desmantellar un narcopis detectat al carrer Flassaders, al barri Gòtic de Barcelona. En el marc del dispositiu, s’han detingut tres persones, responsables del local on hi acudia un gran flux de toxicòmans de manera permanent durant les 24 hores del dia.

La UNESCO organitza a Barcelona la primera Reunió Internacional d’experts sobre el Dret a l’educació de les Persones Refugiades

La Reunió proposarà el llançament de la Declaració per al Dret a l’Educació de les persones refugiades, sorgida del debat i l’intercanvi d’experiències entre els representants d’Estats Membres de l’organització, governs regionals i ciutats, així com acadèmics i experts internacionals en l’àmbit de l’educació, el dret de refugi i les migracions, ONGs i representants de la societat civil

Barcelona commemora el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

L’exposició Umbral es fa entre l’10 de desembre i el 6 de febrer, en 13 estacions del metro de Barcelona i compta amb la participació dels artistes internacionals Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu, Ramon Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K. També hi ha les obres dels projectes de Frontera Sud, Sueños Refugiados i Un regal per a Kushbu.