Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

Barcelona Energia creix i s’estén a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Consell Metropolità ha aprovat avui, en un ple extraordinari, l’adhesió de l’AMB a Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, que ja abasteix l’Ajuntament de Barcelona des del passat mes de juliol. A partir de gener del 2019 podrà subministrar l’electricitat dels consums propis de l’AMB i oferir els seus serveis a la ciutadania de l’AMB.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar

Davant la millora de les condicions meteorològiques, l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest matí, el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat en la seva fase d’alerta. Durant l’episodi, la freqüència i la força de les onades va provocar moviment de sorra a totes les platges, amb terbolesa de l’aigua i acumulació de brossa vegetal, troncs i branques, que els serveis municipals van retirar per recuperar la normalitat.

El districte de Ciutat Vella impulsa el cicle de xerrades i debats “1918-2018: un segle de vagues de dones”

El districte de Ciutat Vella i la Taula de Memòria Històrica i Democràtica del districte han organitzat el cicle de xerrades i debats “1918-2018: un segle de vagues de dones”, que tindrà lloc entre els dies 17 d’octubre i 12 de desembre a la seu del districte de Ciutat Vella (carrer del Bonsuccés, 3). En total, seran cinc activitats que tindran lloc els dies 17 i 31 d’octubre, 14 i 28 de novembre i 12 de desembre, que aniran acompanyades de la instal·lació de diversos elements de senyalística en l’espai públic que recordaran i explicaran la Casa de la Maternitat (carrer Ramalleres), el bar i les edicions LaSal (carrer Riereta) i la presència de Teresa Claramunt a la ciutat (carrer Aurora).

L’Ajuntament encarrega a Turisme de Barcelona potenciar les polítiques municipals en sostenibilitat i màrqueting

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en Comissió de Govern una encomana de gestió al Consorci de Turisme de Barcelona per potenciar les accions de planificació estratègica del turisme a la ciutat de forma coordinada amb les polítiques municipals, principalment en els àmbits del desenvolupament i implementació de l’Estratègia de Màrqueting Turístic de la Destinació Barcelona; i el desenvolupament del projecte d’implantació de l’adhesió al Compromís de Sostenibilitat Turística per a empreses, Biosphere.

La Comissió Europea concedeix 4M€ a Barcelona en el marc de les iniciatives innovadores urbanes per impulsar refugis climàtics a les escoles

Barcelona ha estat reconeguda per l”Urban Innovation Action” (UIA) de la Comissió Europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa”. La UIA és una iniciativa que té com a objectiu trobar i provar noves solucions per a reptes del desenvolupament urbà sostenible que resultin rellevants per al conjunt dels membres de la Unió Europea. El projecte de Barcelona ha rebut una subvenció FEDER de 4M€ i el compromís és dur-lo a terme durant el període 2019 i el 2022.

Bon Pastor crea una Taula de Mobilitat per millorar el transport rodat al polígon

El districte de Sant Andreu ha creat la Taula de Mobilitat de Bon Pastor/Torrent de l’Estadella, que actuarà com una fòrum de trobada entre els representants de les empreses, de les entitats del polígon i del districte de Sant Andreu. El fet de ser una de les principals zones de Barcelona amb polígon industrial en una trama urbana que es conjuga amb usos residencials i comercials comporta més complexitat a l’hora de gestionar la mobilitat de la zona.

La primera campanya de matchfunding impulsada per l’Ajuntament de Barcelona recapta més de 230.000 euros per a nous projectes socials

La primera campanya de ‘matchfunding’ impulsada amb l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i la plataforma Goteo, ha recaptat 231.336 euros de finançament destinat a projectes innovadors i socials. Avui es tanca el projecte en un acte on es lliuraran els xecs als 22 projectes que s’han finançat gràcies a aquesta primera convocatòria, que ha estat tot un èxit.

Les alcaldesses de Barcelona i Mèxic signen un acord per afrontar juntes reptes de present i de futur

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum s’han compromès avui a treballar juntes per afrontar els reptes més importants de les seves ciutats, sobretot en els àmbits cultural, la participació i seguretat ciutadana, la gestió d’espai públic, el transport i el canvi climàtic, entre d’altres. Avui han formalitzat aquest acord amb la signatura, d’una declaració d’intencions, que s’ha celebrat al Saló Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona inaugura un nou dispositiu d’atenció precoç a la infància al districte de Nou Barris

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa a Nou Barris un nou dispositiu per atendre la infància amb alteracions en el seu desenvolupament o amb el risc de tenir-ne. Es tracta de l’ampliació de l’actual Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) que ja funciona al districte, i que a partir d’ara comptarà amb un segon punt de prestació del servei a la Zona Nord per millorar la cobertura de les famílies i dels infants que viuen als barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona.

L’alcaldessa agraeix la dedicació i vocació dels agents de la Guàrdia Urbana que es jubilen

Durant la cerimònia, en que s’han entregat 191 guardons, l’alcaldessa ha expressat l’agraïment de tota la ciutat a la vocació, professionalitat i dedicació dels agents que ara es retiren, i ha encoratjat els agents que ja han complert més de 25 anys per seguir treballant per una ciutat “complexa, amb mil i un problemes” tan propis com els derivats de la globalització.

Barcelona continua les millores del sistema de drenatge de l’avinguda Paral·lel entre Ronda Sant Pau i Vilà-Vilà

L’Ajuntament de Barcelona continua treballant en la millora del sistema de drenatge als entorns de l’Avinguda del Paral·lel, la Ronda de Sant Pau i el carrer Vilà-Vilà, amb l’objectiu d’incrementar la capacitat hidràulica de la xarxa drenant davant d’episodis de pluja significatius, mitigant els problemes d’inundacions que es produeixen a la part baixa de la Ciutat Vella i el Poble Sec i preservant la seguretat dels ciutadans i del trànsit. A banda, també s’amplia i optimitza la xarxa freàtica de la zona.