Notes de premsa

El Servei de Famílies Col·laboradores va atendre 74 infants l’any passat malgrat la irrupció de la Covid-19

El Servei de Famílies Col·laboradores de l’Ajuntament de Barcelona va atendre l’any passat 74 infants en 913 estades puntuals que van fer 84 famílies voluntàries, malgrat la irrupció de la Covid-19 i el confinament domiciliari associat. Aquest servei, que es va crear de manera pionera a la ciutat fa gairebé quatre dècades, busca resoldre les dificultats temporals per les quals passen algunes famílies que veuen limitada la seva capacitat de cura i atenció dels seus fills i filles, i tot des d’una perspectiva solidària.

Aprovat el projecte del parc de l’antic recinte industrial de Can Batlló, a Sants-Montjuïc

El projecte per al futur parc de Can Batlló, al barri de la Bordeta, a Sants-Montjuïc, s’ha aprovat inicialment a la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, amb la qual cosa s’obre el període d’exposició pública perquè la ciutadania pugui consultar-lo i presentar-hi al·legacions. El projecte preveu, en la seva primera fase, naturalitzar 26.000 metres quadrats de verd.

Decomissades més de nou mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cos dels Mossos d’Esquadra de Barcelona van decomissar dijous 9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí. En el marc del dispositiu també es van detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

L’Ajuntament de Barcelona promourà activitats culturals a la Rambla per contribuir a la transformació de les dinàmiques i usos del passeig i aconseguir reconnectar-la amb el veïnat de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el desplegament de l’estratègia cultural per la Rambla -definida per kmZERO- per tal de donar el tret de sortida a la transformació d’aquesta emblemàtica via, i per aconseguir-ho promourà tot un seguit d’activitats culturals que tindran lloc al passeig. Així s’ha explicat en la reunió de la Comunitat Rambla que ha tingut lloc aquesta tarda i en la que s’ha posat al dia als participants dels avenços que s’estan duent a terme en el marc del projecte global de transformació de la via.

Barcelona fa obres de reforma, ampliació i millora en 34 centres educatius durant les vacances de Nadal, amb una inversió de 3,4 M€

L’aturada lectiva durant el Nadal ha servit per avançar en les obres dels centres educatius de la ciutat. El Consorci d’Educació ha realitzat obres RAM en 34 centres de la ciutat: 22 escoles, 1 centre d’educació especial, 2 instituts escola i 9 instituts. El cost de les obres RAM és de 3.415.312 €. L’import dels honoraris per les obres realitzades és de 280.485 €.

L’Ajuntament renova el seu Centre de Processament de Dades per impulsar la transició digital

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Informàtica, renova el seu Centre de Processament de Dades (CPD), per impulsar la transició digital i seguir avançant en el model de gestió més proper a la ciutadania i més transparent en la presa de decisions. El nou CPD, que ara s’ha adjudicat, facilitarà aquest propòsit així com la millora dels serveis a la ciutadania, gràcies a un nou model de gestió basat en la sostenibilitat del servei TIC, l’eficiència energètica i la reducció de costos operatius.

L’Ajuntament retira antenes il·legals del Turó de la Rovira, a Horta-Guinardó

L’Ajuntament de Barcelona va realitzar ahir dimarts actuacions de retirada d’antenes il·legals del Turó de la Rovira, al districte d’Horta-Guinardó. En compliment de la sentència del 7 d’abril de 2018 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que n’obligava el desmantellament, ahir es van dur a terme les tasques de desmuntatge d’un conjunt d’instal·lacions irregulars que hi ha en aquesta zona.

Turisme de Barcelona aprova les línies estratègiques per al 2021-2022

El Consell General de Turisme de Barcelona ha celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona la primera reunió anual d’aquest 2021 en la qual s’han aprovat els comptes i el Pla d’acció per els propers dos anys i s’ha donat el vist i plau a la modificació dels estatuts del Consorci que hauran d’aprovar la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona reforçarà el dispositiu per garantir el compliment de la nova normativa de patinets

El 2 de gener del 2021 va entrar en vigor el Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres, pel qual es modifiquen el Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles en matèria de mesures urbanes de trànsit. La nova normativa, d’aplicació estatal, regula les condicions de desplaçament dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i els seus requisits tècnics.

Barcelona es prepara per acollir tres esdeveniments internacionals en arquitectura

Barcelona es prepara per acollir tres esdeveniments internacionals de referència en l’àmbit de l’arquitectura. Són la Capital Mundial de l’Arquitectura i el Congrés Mundial i l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) del 2026; la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), i la Nova Bauhaus Europea.

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel

Des que es va activar l’alerta el 5 de gener, elsequips d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans – han estan activats i preparats per actuar en cas necessari. Des de l’inici de l’episodi s’han escampat 35 tones de sal als barris de muntanya de la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat per torn 87 operaris i 37 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona inclourà aquest curs 30 noves escoles al projecte Menjadors escolars més sans i sostenibles

La ciutat de Barcelona, coincidint amb l’arrencada del curs escolar després de les vacances nadalenques, té previst incorporar 30 nous centres educatius al projecte Menjadors escolars més sans i sostenibles, una iniciativa que passa principalment per la implantació d’uns menús per a l’alumnat amb més presència de proteïna vegetal (principalment llegums) i menys carn vermella i/o processada. El projecte, supervisat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que compta amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), fa un any que es va engegar com a prova pilot en sis escoles de la ciutat. Malgrat la pandèmia mundial de Covid-19, aquestes escoles han comptat durant els últims mesos amb l’assessorament personalitzat de l’ASPB per tal d’introduir millores i extreure les necessàries conclusions per a l’extensió del projecte a la resta de la ciutat.

Finalitza la restauració de la Font d’Hèrcules, la més antiga de Barcelona

La font ornamental més antiga de la ciutat llueix com nova. Es tracta de la Font d’Hércules, situada a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb el carrer de Còrsega, al districte de Gràcia. L’Ajuntament, a través de la Direcció de Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, ha finalitzat els treballs de restauració del monument, que han suposat una inversió d’uns 72.000 euros.

Barcelona reforça el dispositiu d’atenció a persones sense llar amb motiu del temporal

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat aquest dissabte el dispositiu d’atenció per a persones sense llar a la ciutat. La decisió s’ha pres davant de l’acumulació de fenòmens meteorològics adversos, amb pluja, fred i temporal de vent, tot i que hores d’ara no està previst que les temperatures baixin per sota dels 0 graus centígrads. L’operatiu el coordina el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), s’ha decidit conjuntament amb Protecció Civil i compta amb la col·laboració de la Creu Roja i la Guardia Urbana de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta

L’Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses al mobiliari.

L’Ajuntament instal·la 226 punts de recollida d’arbres als deu districtes de la ciutat

Com cada any, del 7 al 17 de gener, l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania 226 espais per a la recollida d’arbres de Nadal que se situaran repartits als deu districtes de la ciutat. L’objectiu és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona rep els Reis Mags d’Orient al Port del Fòrum

En representació de totes les nenes i nens de la ciutat, 300 filles i fills de les treballadores i treballadors dels col·lectius que han estat en primera línia contra la pandèmia dels hospitals de Barcelona, dels Mossos d’Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana, han donat la benvinguda al Reis i també els han transmès un missatge molt important: tots els infants de Barcelona els esperen a la nit a casa seva per rebre els seus regals.

Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang

Barcelona torna a participar un any més a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran l’any. L’edició d’enguany s’ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de les quatre capitals catalanes. La Marató d’aquest any començarà el proper 8 de gener i s’allargarà fins al proper dia 15 als principals hospitals de la ciutat.

Els Reis Mags d’Orient arriben demà a Barcelona

Aquest any, les circumstàncies han fet impossible que les nenes i els nens de la ciutat donin la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de la ciutat. Ses Majestats en són conscients i per això han organitzat la seva benvinguda per televisió, perquè tothom pugui gaudir-la amb proximitat,  intensitat i sense perdre detall.