Notes de premsa

EN RESiDÈNCiA, el programa de creació contemporània dels instituts de la ciutat, arribarà a 400 adolescents de la mà de 27 artistes

‘EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’ arrenca en paral·lel al curs escolar 2020-2021 amb un cartell de 27 artistes, amb la col·laboració de 40 docents i la participació de 400 alumnes d’ESO de 24 instituts de la ciutat. D’aquests instituts,  2 participen per primera vegada: Vapor del Fil (Sant Andreu) i El Til·ler (el Bon Pastor).

Detingudes tres persones per tràfic de drogues al barri de la Barceloneta

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Reforç de les Emergències i Proximitat, de la Unitat Territorial de Ciutat Vella i de la Unitat d’Investigació van realitzar ahir entrades i perquisicions en dos pisos de la Barceloneta, al barri de Ciutat Vella, on van detenir tres persones per un presumpte delicte contra la salut pública.

Cap a un 22@ més inclusiu, productiu i sostenible

A tràmit el planejament urbanístic que posa al dia el 22@ per donar resposta als reptes d’avui dia i per promoure la ciutat mixta, la vida quotidiana, l’habitatge, l’activitat econòmica i la protecció del patrimoni

Jordi Valls, nou director general de Mercabarna

El Consell d’Administració de Mercabarna -format per representants dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, l’empresa pública nacional Mercasa i la Generalitat de Catalunya- ha designat avui per consens Jordi Valls Riera com a nou director general de Mercabarna substituint Josep Tejedo, que ha estat liderant la gestió de l’entitat durant els darrers 8 anys (març 2012-setembre 2020).

Iterem, ACEFAT, Voxel Group i Suara Cooperativa, reconegudes amb el Premi Barcelona Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

El Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps s’ha lliurat aquest matí en reconeixement a les organitzacions que transformen la societat i la productivitat a les empreses, permetent més eficiència i conciliació. Els premis 2019, que enguany arriben a la vuitena edició, estan promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

S’inicien els cribratges escolars als centres de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat

El primer dels centres on s’ha fet el cribratge a Barcelona és l’Escola Barrufet, amb 404 alumnes a qui s’ha fet el test PCR, i 64 persones entre docents i personal extern. A l’Hospitalet de Llobregat, les proves es fan a l’Escola Joaquim Ruyra -460 tests entre alumnat, professorat i altre personal- i a l’Institut Eduard Fontserè -340 tests en total-.

Torna el Pantalla Barcelona

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol continuar estimulant i consolidant la difusió de la cinematografia de Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania per mitjà del Pantalla Barcelona.

La 2a edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta omple Barcelona de reflexions al voltant del futur de la democràcia, la tecnologia i la ciutat

La 2a edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta vol explorar i analitzar les transformacions d’aquest canvi d’època, posar en comú projectes d’innovació, analitzar la diversitat i, en definitiva, pensar sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb especial interès en les aportacions que es poden fer en aquest debat des de l’àmbit urbà. Del 13 al 18 d’octubre, ens preguntarem com serà el futur en aquestes circumstàncies i sota les amenaces actuals, que encara s’han fet més evidents amb aquesta crisi sanitària de la COVID 19. Calen projectes de futur realistes i sostenibles com els que es plantejaran durant aquests dies, amb un debat obert i adreçat a la participació del conjunt de la ciutadania.

La Mercè 2020, tres dies de compromís amb la ciutat i la cultura

Les festes de la Mercè d’enguany tanquen tres dies d’activitat cultural a la ciutat amb un clar compromís cap a la cultura. Malgrat proposar un programa allunyat del concepte de festa major per causa de la situació sanitària, l’aposta de l’Ajuntament ha estat la de mantenir i reforçar els seus valors col·lectius i simbòlics i promoure l’escenari de proximitat, en el marc d’una celebració sanitàriament segura, descentralitzada, i amb una aposta clara pel talent local.

El Banc d’Espanya premia l’Ajuntament de Barcelona pel seu Programa d’Educació Econòmica

El Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) han reconegut l’Ajuntament de Barcelona amb el premi Finances per a Tothom 2020 pel seu Programa d’Educació Econòmica (EdEc). Les dues institucions reconeixen que la iniciativa municipal té una “especial rellevància” en el context actual, atès que està pensada principalment per arribar als col·lectius més vulnerables.

L’edició de tardor de Barcelona Districte Cultural aixeca el teló afegint 8 nous equipaments i més de 170 funcions al circuit

Barcelona Districte Cultural continua creixent a la seva vuitena edició per a la qual incorpora 8 nous escenaris i incrementa el nombre de funcions fins a arribar a les 173. Aquest nou circuit, que coincidirà amb algunes funcions de l’edició anterior que es van ajornar a causa de la covid-19 i que han estat reprogramades, respectarà les mesures de prevenció i seguretat que determinin les autoritats competents en cada moment.