Notes de premsa

Gràcia reforça els serveis a les places per compatibilitzar-hi els usos durant la desescalada

Els serveis a les places del barri de la Vila de Gràcia s’han començat a reforçar per acompanyar les fases de desescalada. Des del passat 15 de maig s’ha coordinat un dispositiu a les places de Gràcia amb la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que estan presents a les places, de forma fixa o itinerant, de dilluns a dijous de 19 a 22 hores i de divendres a diumenge de 19 a 24 hores. Aquest dispositiu es mantindrà actiu a les places de Sol, Virreina, Nord, Vila, Rovira i Tries, Dones del 36, Revolució, Sedeta, Diamant, Joanic, John Lennon i Gal·la Placídia.

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis signen un conveni per facilitar la càrrega i la descàrrega a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme han signat un conveni de col·laboració dirigit a cobrir les necessitats actuals dels gremis associats a aquesta entitat en relació amb l’estacionament a la ciutat, tant de curta com de llarga durada. A l’acte de signatura hi ha pres part la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón i el president del Consell de Gremis, Joan Guillén Espín.

Observatori de les discriminacions a Barcelona el 2019: qui discrimina, per què, i on passa

Divuit entitats de defensa de drets i que treballen en la lluita contra la discriminació i el servei municipal de l’Oficina per la No Discriminació (OND) ha publicat l’informe anual de l’”Observatori de les Discriminacions a Barcelona 2019”. Aquest informe, a més de recopilar i analitzar les dades recollides per les entitats i l’OND, aprofundeix en les problemàtiques, les estratègies per fer-hi front, així com els reptes que encara queden per endavant i recomanacions tant per a les administracions públiques com per a les entitats.

El Port Olímpic reprèn l’activitat de restauració avui

La transformació del Port Olímpic segueix avançant després que l’Ajuntament de Barcelona assumís, el passat mes d’abril, el lideratge i la gestió a través l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (BSM), en un moment de gran complexitat per la pandèmia i l’aturada de l’activitat econòmica.

L’Ajuntament de Barcelona llança un pla de xoc en salut mental dotat amb 1,5 M€ extraordinaris per abordar el patiment psicològic derivat de la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un pla de xoc en salut mental per fer front els efectes que pugui generar la Covid-19 a nivell emocional entre la ciutadania, un reforç important que es farà de la mà de les entitats que integren la Taula de Salut Mental de la ciutat i d’altres especialitzades en l’acompanyament i el suport psicològic. El pla està dotat amb 1,5 milions d’euros extraordinaris, un increment del 234% respecte als 640.000 euros que ja estava previst destinar aquest any als diferents programes municipals de salut mental que funcionen a Barcelona, igualment de la mà d’entitats especialitzades, que es mantindran en tot cas.

L’Ajuntament destina 1.000.000 euros a subvencions per incentivar la rebaixa dels lloguers comercials arran la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona donarà una subvenció per incentivar la rebaixa dels lloguers comercials arran la suspensió de l’activitat d’aquest sector durant l’estat d’alarma. La subvenció s’adjudicarà als propietaris de locals comercials de menys de 300 m2 que redueixin el lloguer als seus arrendataris de forma significativa durant un període mínim de sis mesos des de la declaració de l’estat d’alarma.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Ateneu Memòria Popular homenatgen la lluitadora antifranquista Maria Salvo amb motiu del seu centenari

Salvo és membre i fundadora del col·lectiu de Dones del 36 i va presidir l’Associació Catalana d’Expresos polítics i represaliats pel franquisme. Va patir les condicions de l’exili obligat, la tornada, la lluita clandestina, 16 anys en diferents presons franquistes i un difícil retorn posterior a la política. L’acte d’homenatge es podrà seguir per streaming i constarà de diverses peces audiovisuals, missatges de felicitació i un diàleg entre el catedràtic d’Història Contemporània Ricard Vinyes i i el periodista Sergi Picazo

El 40% de les terrasses de Barcelona han obert

El 40% de les 5.500 terrasses de Barcelona han obert avui, un cop la ciutat s’ha incorporat a la Fase 1 de la desescalada. Les obertures no s’han concentrat a primera hora, sinó que han anat obrint durant el dia, mentre que molts dels establiments que no han obert han traslladat la seva voluntat de fer-ho en els propers dies. Les dades s’han obtingut a partir de la informació dels serveis de Comerç de cada un dels districtes.

Barcelona impulsa un Pla Extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents per fer front a l’impacte de la Covid-19

El Pla compta amb un pressupost de 7 milions d’euros, un 33,54% més que l’any passat i oferirà 387.754 places d’activitats amb inscripció (40.139 més que l’any passat), equipaments oberts excepcionalment a l’agost i diferents programes d’activitats per tota la ciutat per poder donar una resposta extraordinària a les especials circumstàncies que viuran les famílies aquest estiu, amb especial atenció a les més vulnerables

Les platges de Barcelona obren a partir d’avui durant l’horari esportiu del vespre, de 20 a 23 hores

Totes les platges de la ciutat restaran obertes a partir d’avui també en la franja esportiva del vespre, de 20 a 23 hores, per passejar-hi o fer-hi esport de forma individual. Aquesta ampliació de l’horari es fa coincidint amb l’entrada de la ciutat de Barcelona en la fase 1 de desescalada i es preveu que permeti esponjar l’horari de passeig i esportiu del matí, de 6 a 10 hores, que és la franja en què les platges tenen una major afluència de persones.

La xarxa europea de recerca sobre l’habitatge (ENHR) escull Barcelona per ser la seu del seu congrés anual del 2022

L’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB), organitzaran una de les trobades internacionals més importants dels investigadors en l’àmbit de l’habitatge. El congrés serà el marc de presentació de la proposta de crear la Càtedra Housing Studies Barcelona, formada per les universitats públiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Ministeri d’Universitats, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i amb seu a l’ETSAB de la UPC.

Barcelona, a punt per entrar a la fase 1 de desescalada

La ciutat de Barcelona està preparada per entrar en la Fase 1 de la desescalda amb el reforç dels serveis per garantir que el procés es fa amb totes les mesures preventives i de seguretat per a la ciutadania. El canvi a la fase 1 per a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana està avalada per l’evolució a la baixa de les xifres de transmissió de la Covid-19, tot i que cal apel·lar a la prudència de la ciutadania perquè el nou coronavirus encara es troba en circulació activa. Igualment, la decisió ha estat compartida a la comissió creada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, encarregada de fer un seguiment continu de la malaltia i de la conveniència o no de sol·licitar l’avançament de fase. En concret, i a banda del reforç de la detecció i del sistema sanitari que gestiona el departament de Salut de la Generalitat, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha pogut constatar una reducció progressiva de les persones infectades per Covid-19 a la ciutat.

Més de 5.000 nens i nenes de Barcelona participaran a l’activitat esportiva escolar “El Joc Perdut des de casa”

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l‘Institut Barcelona Esports, convoca el proper  dijous 28 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Joc, una sessió especial del projecte escolar en horari lectiu, “El Joc Perdut”. Més de 5.000 nens i nenes que enguany participen en el projecte podran gaudir de la Jugada Final, l’activitat que posa punt final al programa, en aquesta ocasió de manera telemàtica i des de casa. L’acció serà retransmesa per Betevé a les 09.50 hores.

TMB es prepara per a la fase 1 amb diverses mesures que permetin el retorn dels usuaris

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es prepara per al pas a la fase 1 de la desescalada amb diverses mesures que permetin la recuperació progressiva del transport públic d’una manera segura. Les xarxes de metro i autobusos aplicaran a partir de dilluns vinent, 25 de maig, un conjunt d’accions per facilitar el retorn a la nova normalitat.

Barcelona suma nous itineraris segurs per a la ciutadania durant els caps de setmana

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta.