Notes de premsa

Aprovats els canvis de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries i del carrer del Secretari Coloma

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el canvi de denominació de l’avinguda del Príncep d’Astúries per avinguda de la Riera de Cassoles, al vial situat entre la Via Augusta i la plaça de Lesseps que limita els districtes de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. També s’ha completat l’expedient administratiu perquè el carrer del Secretari Coloma, vial situat entre la Travessera de Gràcia, la Travessera de Dalt i la Ronda del Guinardó, a Gràcia, torni a denominar-se carrer de Pau Alsina.

Es completa la reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas, al barri de Bon Pastor

Bon Pastor ha celebrat aquest matí la finalització de la reforma de la plaça Mossèn Joan Cortinas, després d’un any d’obres en que s’ha millorat l’accessibilitat, la continuïtat de les diferents zones, i la integració d’aquest espai de 8.000 m2 en el conjunt del barri. La inversió feta en el marc del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver ha estat de 2.064.414€.

Colom i Oliver aborden iniciatives comunes en la gestió i la sostenibilitat del turisme

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i la secretaria d’Estat de Turisme, Isabel María Oliver, s’han reunit avui a Barcelona en una trobada oficial on han abordat, entre altres qüestions, la gestió del turisme a les ciutats i la importància de les estratègies de turisme sostenibles, en marxa tant a Barcelona com des del govern de l’Estat.

Barcelona aplicarà criteris de gènere a tots els projectes urbanístics de la ciutat

El nou Manual d’urbanisme de la vida quotidiana recull metodologies i eines dirigides als equips tècnics municipals perquè els apliquin en la planificació, redacció i execució dels plans i projectes de transformació física de la ciutat. És fruit de les actuacions fetes pel Govern municipal per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme i fer que l’espai públic sigui més segur i atengui les necessitats dels homes i les dones de forma equitativa.

S’aprova inicialment el Pla Estratègic del Zoo

El Pla Estratègic del Zoo s’ha aprovat inicialment en el marc de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (CEUM) de l’Ajuntament de Barcelona. És un pas més del procés iniciat per l’Ajuntament de Barcelona per avançar cap a un nou model de Zoo.

Seleccionats els 5 finalistes del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2019 – Premi Mies Van der Rohe

Les 5 obres finalistes són: PC CARITAS a Melle d’ architecten de vylder Vinck Taillieu; Auditori i Centre de Congressos de Plasencia de Selgascano; Skanderbeg Square a Tirana de 51N4E, Anri Sala, Plant en Houtgoed i iRI; Terracehouse Berlín de Brandlhuber + Emde, Burlon i Muck Petzet Architekten, Transformació de 530 habitatges – Grand Parc Bordeaux Dels arquitectes Lacaton & Vassal, Frédéric Druot Architecture i Christophe Hutin Architecture

Barcelona atorga el 13è Premi Ignasi Fina de Salut Laboral a un programa de l’Hospital Vall d’Hebron per ajudar els seus professionals a combatre l’estrès

L’Ajuntament de Barcelona ha entregat aquest dilluns el 13è Premi Ignasi Fina de Salut Laboral a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de la ciutat. Ho ha fet en reconeixement al programa de mindfulness que aplica el centre per atendre els i les professionals que treballen en l’àmbit de la medicina intensiva, habitualment sotmesos a situacions d’estrès emocional i interpersonal.

La primera Biennal Ciutat i Ciència captiva una ciutadania àvida de coneixement científic

La Biennal Ciutat i Ciència baixarà aquest vespre el teló de la seva primera edició després de proposar un munt d’activitats gratuïtes i pensades pel conjunt de la ciutadania durant els darrers 5 dies. Aquesta trobada ha comptat amb la col·laboració de personalitats del món acadèmic, de la investigació, l’educació i la ciència de la ciutat i d’arreu, amb l’objectiu de reflexionar de manera oberta amb tothom que s’hi volgués acostar.

Barcelona opta per la banca pública per renovar el seu endeutament del 2018

L’Ajuntament de Barcelona manté el seu nivell d’endeutament en els nivells més baixos de la última dècada, 836M€, desprès de la reducció de 138,4M€ a l’inici del mandat. Així mateix des de l’any 2014 al 2018 el pes de la banca tradicional s’ha reduït del 74,9% a 43,1% degut a l’entrada de noves fonts de finançament per renovar les operacions.

Les ciutats europees s’alcen a favor de la vida i la defensa dels drets humans

Les ciutats de Barcelona, Madrid, Saragossa, València, Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo han fet avui una cimera a Roma per teixir una aliança per reclamar als governs espanyol i italià, i també a la Unió Europea, que aixequin immediatament els bloquejos administratius de les ONG de rescat marítim a la zona SAR del mar Mediterrani i que obrin els ports per a l’acollida de persones rescatades al mar. Les ciutats reunides avui a Roma representen més de 12 milions de persones.

Ada Colau s’adreça a les institucions europees: “la celebració d’aquest judici representa el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per mostrar la seva preocupació pel judici als dotze líders polítics independentistes que començarà el proper 12 de febrer.