Notes de premsa

Acte de record i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 en el segon aniversari de l’acte terrorista

Autoritats, víctimes, familiars de víctimes mortals i membres dels cossos de seguretat i dels serveis sanitaris i d’emergències han assistit avui al matí a les Rambles a l’acte de recordi i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 que han organitzat l’Ajuntament de Barcelona i la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) en commemoració del segon aniversari dels fets.

El carrer Progrés, amb un guarnit inspirat en Harry Potter, primer premi al millor guarnit de la Festa Major de Gràcia

El carrer Progrés, que ha escollit els motius inspirats en Harry Potter, el protagonista de la saga de llibres de J.K. Rowling per al guarnit d’enguany de la Festa Major de Gràcia, s’ha endut el primer premi atorgat pel jurat del concurs de guarnits organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia. Les votacions s’han fet públiques avui en el tradicional acte d’entrega de premis que s’ha celebrat a la plaça de la Vila de Gràcia, amb la presència dels organitzadors de les festes dels diferents carrers.

Barcelona intensifica els esforços per fer complir l’ordenança pel que fa a la circulació i estacionament de patinets a l’espai públic

Barcelona ha intensificat aquesta segona quinzena d’agost la campanya per reforçar la vigilància i el control de patinets a la ciutat. Actualment ja s’han iniciat els treballs per a l’elaboració de la regulació dels patinets d’ús compartit amb les primeres reunions amb les empreses operadores i properament es treballarà en el marc del Pacte per la Mobilitat. L’Ajuntament presentarà aquest mes de setembre un document de treball per elaborar la primera proposta de regulació, com es va fer amb la normativa de motocicletes i bicicletes d’ús compartit.

El pregó de la Festa Major de Gràcia obre l’edició més inclusiva de la festa

“Totes les persones som diferents i alhora totes mereixem el respecte per les nostres diferències, siguin aquestes quines siguin. Volem una festa inclusiva i que inclogui a tothom!”. Aquestes han estat les paraules i la reivindicació de la Paola Manjón, una de les quatre pregoneres de la Festa Major de Gràcia 2019. Juntament amb la Cristina Pandis, la Xènia Galtés i la Noèlia Bautista, les quatre esportistes olímpiques, jugadores de bàsquet, amb discapacitat intel·lectual han fet la lectura del pregó de l’edició d’enguany.

Barcelona augmenta el control dels bicitaxis i treballa per enfortir-ne la regulació

Amb la voluntat de protegir el vianant i regular i compatibilitzar els usos de l’espai públic, Barcelona ha iniciat un increment del control dels bicitaxis que circulen a la ciutat. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat avui que “cal tendir a una reducció d’aquesta activitat a Barcelona i replantejar quin encaix hi té”. La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circulin d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles.

Batlle reunirà els consells de Prevenció i Seguretat de tots els districtes al setembre

Els consells de Prevenció i Seguretat de Districte són l’òrgan on es comparteixen amb les entitats veïnals i del districte diagnòstics i informació que permetin la participació, debat i compromís envers la convivència i la seguretat dels veïns i veïnes dels barris. En la seva composició, el més àmplia i representativa possible amb entitats i representació veïnal del territori, es vetlla especialment per la presència de representants dels consells de la Dona, i de Gent Gran del districte.

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

En funcionament el nou espai de jocs infantils del Parc de la Pegaso

Aquest espai de joc singular s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques clau de la ciutat. Una de les accions que preveu el pla és la instal•lació de zones de jocs singulars que obren més possibilitats de joc i exploració als infants i estimulen la seva activitat lúdica a l’aire lliure. L’àrea és adaptada per als nens amb diversitat funcional, de manera que puguin accedir als tobogans a través d’una rampa.

Mor un motorista en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu

Un motorista de 46 anys ha mort aquesta tarda en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu. L’accident, en el que també s’ha vist implicat un camió, s’ha produït cap a les 17:30 hores en el pk 0 de la Ronda Litoral sentit Llobregat. Com a conseqüència, s’han tallat a la circulació dos carrils de la ronda.

El 70% de joves entre 16 a 25 anys de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa troba feina o torna al sistema educatiu

El Primer Tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, s’ha reunit avui amb un grup d’antics-alumnes de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa i ha fet balanç d’aquesta mesura ocupacional. Es tracta de joves d’entre 16 i 25 anys residents a barris amb desigualtats socioeconòmiques, que gràcies al seu pas per les Cases d’Oficis, han trobat formació i obtingut experiència laboral.

Enderrocat el mur de l’Escola Mestre Gibert i Camins

L’Escola Mestre Gibert i Camins, del districte de Sant Andreu, es podrà ampliar després que s’hagi enderrocat aquesta setmana el mur del pati que el separava del solar contigu. L’enderrocament del mur, en mal estat de conservació i propietat fins ara de la finca veïna, ha estat una demanda de la comunitat educativa de l’escola al llarg dels darrers anys.

Barcelona estrena la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu

La transformació del carrer Gran de Sant Andreu en un vial pacificat ja és una realitat. L’Ajuntament ha finalitzat la reurbanització de la via en el tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i el carrer de Joan Torras, al districte de Sant Andreu, que ha permès augmentar l’espai per al vianant, millorar la qualitat urbana i afavorir el comerç de proximitat. Des d’ara, doncs, els veïns i veïnes disposen d’un nou eix de passeig amb zones d’estada al barri i la circulació de vehicles pacificada.

El canvi de fase de les obres de Glòries comporta restriccions nocturnes de circulació entre el 7 i el 9 d’agost

Les obres d’execució de l’estructura dels túnels viaris de les Glòries arriben aquesta setmana a un nou canvi de fase. Es desplaçaran els carrils de circulació de la Gran Via tant d’entrada com de sortida, durant les nits del 7 al 8 d’agost i la del 8 al 9 d’agost, en horari entre les 23h i les 5.30h. Durant aquesta franja horària hi haurà restriccions de circulació mantenint un carril de circulació a la Gran Via.

Nou espai de jocs infantils singulars al Parc de la Pegaso de Sant Andreu

Barcelona compta amb un nou espai de jocs infantils singulars al districte de Sant Andreu. Les tasques d’instal·lació de la nova zona de jocs del Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera, ja han acabat. La gran estructura en forma de pop ha quedat col·locada al seu emplaçament definitiu i durant el mes de juliol s’ha anat completant fins a la seva finalització.

Barcelona desplega una campanya informativa i sancionadora a les botigues de souvenirs de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó

L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat una campanya informativa i sancionadora a les botigues de souvenirs de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó, que ha consistit en un total de 183 inspeccions a locals on s’ha detectat fins al 40% d’incompliments de la nova normativa d’establiments comercials destinats a la venda d’articles de record o souvenirs. A Ciutat Vella, la campanya informativa i sancionadora es desplega a partir d’aquest agost i fins a finals d’any.

Una recerca inèdita treu a la llum els refugis construïts en època franquista a Barcelona

A grans trets, l’estudi d’anys de documents i arxius conclou que fins ben entrada la dècada dels anys 50, el règim franquista va intentar recuperar els refugis antiaeris republicans, i també en va realitzar de nous. També constata com, a partir del temor i pànic d’una intervenció aliada contra l’Estat espanyol, es va dictar el decret del 20 de juliol de 1943 sobre la construcció de refugis en les edificacions noves.

L’Ajuntament llança una campanya per promoure el comerç de la ciutat i dissuadir de la venda ambulant no autoritzada

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha posat en relleu que “l’objectiu de la campanya és que l’espai públic sigui per a tots i totes, i a la vegada, preservar els drets dels comerciants que creen riquesa i llocs de treball. Hem de deixar clar als milions de persones que ens visiten a la ciutat que a Barcelona no està permesa ni la venda ni la compra que no sigui legal”

Rosa Alarcón, designada presidenta de TMB i l’IMET

Els consells d’administració de Metro i Bus han designat avui Rosa Alarcón nova presidenta de TMB. Aquest matí s’han celebrat els actes de constitució dels consells d’administració de les dues principals empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), després d’haver estat nomenats els consellers pel plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ahir, 31 de juliol.

Barcelona instal·la un estand antimasclista a la zona d’oci nocturn del Front Marítim sota el lema ‘No és no’

L’estand, que s’ha ubicat a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer Trelawny, una zona de Ciutat Vella on es concentra força públic per l’oferta d’oci nocturn existent, estarà operatiu les nits de dijous, divendres i dissabte entre les 22 i les 5 hores. Aquest espai es destinarà a sensibilitzar, informar i atendre –si es produeixen-  assetjaments i agressions sexuals. Considerant-ne que ho són des de comentaris ofensius i degradants, insults, persecucions, tocaments no consentits fins a intents o consumació de violacions.