Notes de premsa

Barcelona celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil amb activitats per a fomentar el benestar emocional dels més joves

Avui se celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil que enguany, sota el lema “Descobreix el teu ser interior. Parla” se centra en el benestar emocional de la joventut. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través dels serveis infoJOVE, ha desplegat un seguit d’activitats i de materials de difusió amb l’objectiu de proporcionar eines i recursos per a fomentar el benestar emocional de la població jove de la ciutat.

[INCLOU MATERIAL FOTOGRÀFIC] Barcelona retira l’escut de Joan Carles I de l’obelisc de la plaça del Cinc d’Oros

L’obelisc de la plaça del Cinc d’Oros, al districte de l’Eixample, conserva un escut del rei emèrit, Joan Carles I, en la seva base. Aquest element està descontextualitzat en un espai que actualment té una denominació recuperada de la tradició popular com és la del Cinc d’Oros i que, històricament, va ser ideat per posar en valor la República i recordar al president de la Primera República espanyola, Francesc Pi i Margall.

Ada Colau es reuneix amb el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit aquesta tarda amb el secretari general de la ONU, António Guterres, en el marc d’una trobada organitzada per l’organisme internacional conjuntament amb la xarxa de ciutats C40, i que ha comptat amb la participació d’una representació d’alcaldes i alcaldesses de diverses ciutats del món. C40 és la xarxa mundial de ciutats creada l’any 2005 amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. L’alcaldessa és, a més, és l’envida especial de la xarxa mundial de ciutats CGLU a Nacions Unides.

La Guàrdia Urbana entrega les seves medalles al Mèrit i d’antiguitat

Aquest migdia, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte d’entrega de les medalles internes al Mèrit i d’antiguitat a comandaments i agents de la Guàrdia Urbana corresponents a l’any 2020. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Troballa d’una làpida epigrafiada de la necròpolis jueva de Montjuïc

El passat mes de gener un ciutadà va localitzar una làpida epigrafiada procedent de la necròpolis jueva de Montjuïc (segles IV-XIV) a l’avinguda Miramar, 76. Després d’una intervenció arqueològica d’urgència, aquesta es va recuperar i ara es troba al Centre de Conservació de Bens Mobles del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) on es procedirà a la neteja acurada de l’element, es farà la transcripció i traducció del text i l’estudi epigràfic corresponent.

Les jornades reAct consoliden l’aposta de Barcelona per un nou model econòmic més competitiu, sostenible i equitatiu

Barcelona ha celebrat avui l’acte de cloenda de les jornades de treball reAct, on persones expertes de diferents àmbits han debatut durant quatre dies sobre les prioritats de la nova agenda econòmica per als propers 10 anys. Les sessions s’han articulat sobre diferents eixos a l’entorn de com reactivar l’economia post-Covid i repensar com construir una ciutat més competitiva, resilient i sostenible, amb taules de treball sobre Barcelona com a capital digital, referent en economia verda, “Sports tech”, economia blava i la nova ocupació.

El Pla de Barris intensifica l’acció a Nou Barris i Horta-Guinardó amb un pressupost de 54 milions i gairebé 200 accions al territori en els propers quatre anys

La propera edició del Pla de Barris incideix a la zona muntanya de la ciutat i activa gairebé 200 projectes al Carmel i Can Baró, amb 11 milions d’euros de pressupost, i a Nou Barris amb més de 43 milions. Malgrat tenen característiques diferents, els dos districtes comparteixen algunes línies de treball. Per exemple, l’habitatge és un dels eixos centrals del Pla de Barris del Carmel, i a Nou Barris també s’hi fan actuacions en el marc del programa de finques d’alta complexitat i es mantenen projectes com el de suport psicològic per a persones en situació de vulnerabilitat residencial que es duu a terme a la Zona Nord.

Barcelona prepara el retorn del Mobile World Congress

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, han mantingut aquest matí una reunió de treball a l’Ajuntament de Barcelona, per seguir avançant amb la preparacio de la nova edició del Mobile World Congress, que tornarà a la capital catalana del 28 de juny a l’1 de juliol.

El festival Acció Cultura Viva tanca la convocatòria amb més d’un miler de propostes registrades

Durant els mesos d’abril i maig, la Comissió de Programació, formada per diferents entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona, arrencarà el treball de selecció de propostes. Les persones que la conformen es reuniran en diverses sessions per escoltar, llegir, valorar, contrastar, seguir escoltant i entendre les múltiples i diverses propostes, i per, finalment, fer-ne una primera selecció.

Un nou MACBA per a Barcelona

El Consell General del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el màxim òrgan de govern del MACBA, ha donat a conèixer avui el veredicte, per àmplia majoria, del jurat d’experts independent que ha resolt el concurs públic d’ampliació del Convent dels Àngels a favor de la proposta Galeria, de l’estudi UTE Harquitectes i Christ & Gantenbein.

L’Ajuntament obre al barri de Torre Baró el segon centre d’atenció odontològica gratuïta per a persones vulnerables

El barri de Torre Baró compta des d’aquest mes d’abril amb un nou centre d’atenció odontològica gratuïta per a persones vulnerables. L’obertura del nou local ha permès incrementar les hores d’atenció del dentista un 33%, fins a les 121 hores setmanals, mentre que les hores per a procediments d’higiene dental han augmentat un 50%, fins a les 56 hores setmanals.

L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona centre de Disseny publiquen una guia per orientar els restaurants en la implantació del delivery i el take away

L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona centre de Disseny han publicat la guia “Com implementar amb èxit el delivery i take away al teu negoci de manera sostenible” per facilitar al sector de la restauració els consells necessaris per poder incorporar el delivery i el take away als negocis. La guia recull la visió de sis experts en els àmbits de tendències i innovació, gestió de l’espai, sostenibilitat, branding, comunicació i implementació.

Celebració de la Primavera Republicana als districtes

Recull dels actes de celebració de la Primavera Republicana als districtes. Barcelona commemora els noranta anys de la proclamació de la Segona República amb deu actes simultanis a cadascun dels deu districtes de la ciutat el 14 d’abril a partir de les 18 h.