Notes de premsa

Trinitat Vella guanyarà una plaça dedicada als Drets dels Infants

Amb aquesta nova plaça, el consistori respon a la demanda de la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, formada per 20 entitats que treballen temes d’infància a la ciutat, i avança en la consecució d’accions previstes en el Focus Infància i Ciutadania 2017-2020 aprovat pel consistori l’any passat.

Barcelona recorda les víctimes dels atemptats del 17 d’agost i es solidaritza amb els seus familiars

Durant l’acte, que ha estat conduït per conduït per la periodista Gemma Nierga, 15 alumnes violoncel·listes de les escoles municipals de música de Barcelona han interpretat el Cant dels Ocells, joves de diferents religions han llegit un fragment del poema de John Donne en 8 llengües i 50 alumnes de les escoles municipals de música i del Conservatori han interpretat 4 peces musicals.

El districte de Ciutat Vella modifica els horaris de neteja nocturns en diversos emplaçaments per garantir el descans del veïnat

Ciutat Vella ha dut a terme tot un seguit de modificacions en els horaris de neteja nocturna al districte per tal de disminuir els elevats nivells de contaminació acústica que es detecten actualment a diversos emplaçaments del districte. Els canvis afecten a alguns emplaçaments del Gòtic Nord, Raval Nord i al Casc Antic, un cop es va demostrar l’efectivitat de la prova pilot feta l’estiu passat al carrer d’Escudellers.

La pregonera de la Festa Major de Gràcia 2018 destaca “el compromís i els valors que la festa representa”

La Festa Major de Gràcia 2018 ha començat avui amb un pregó en què la doctora Elena Carreras ha recordat la seva relació de dècades amb el barri, i en el què ha anat repassant la seva intensa vida associativa, a la qual ella ha estat estretament lligada. Carreras, cap del Departament d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Vall d’Hebron i reconeguda per la revista Forbes al 2014 com la millor de l’estat en la seva especialitat, ha posat en relleu el compromís i els valors que la festa i els guarnits dels carrers representen.

Gairebé 3.000 persones han passat pel Canòdrom en el programa de Grades Obertes 2018

Prop de 3.000 persones han assistit a les sis sessions del Programa Grades Obertes que s’ha celebrat durant el mes de juliol i començaments d’agost. Amb el cicle “Grades Obertes” es vol d’obrir l’espai al barri, responent així a la demanda de veïns i veïnes per tal que aquest equipament cultural programés també activitats per al veïnat, més enllà de les activitats que s’hi duen a terme habitualment.

El carrer del Pisuerga de les Corts estrena nova imatge

L’Ajuntament ha acabat les obres de reurbanització del carrer del Pisuerga, al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts. S’ha actuat sobre una superfície total de 6.000 metres quadrats per millorar les condicions de l’espai públic i adaptar-lo a les circumstàncies actuals de mobilitat, accessibilitat, seguretat, enllumenat i renovació de materials i serveis.

Entra en vigor la nova regulació per a grups de visitants al Mercat de Santa Caterina

Entra en vigor la nova regulació per a grups organitzats de visitants al Mercat de Santa Caterina. Tots els divendres i dissabtes de l’1 d’abril fins el 30 d’octubre se’ls hi impedirà l’entrada per tal de preservar l’actual model de mercat. Amb el decret d’alcaldia que regula aquesta entrada al mercat, l’Ajuntament dóna resposta a la petició que l’Associació de concessionaris del propi mercat va fer arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va signar ahir a Montevideo, Uruguai, amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, un acord per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

El primer tinent d’alcaldia  Gerardo Pisarello, signa un acord amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un nou model per agilitzar la gestió de la Llei de Dependència

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el desplegament d’un nou model per a la gestió de la llei de Dependència i l’elaboració dels Programes Individuals d’Atenció (PIA), la qual cosa suposarà l’entrada en funcionament progressiva de quatre centres específics que es dedicaran només a aquesta tasca, i que en una primera fase han estat concebuts com un dispositiu de reforç per accelerar els tràmits necessaris per al desplegament de la Llei de Dependència en la seva totalitat.

Desmantellats al Raval dos pisos ocupats il·legalment des d’on es distribuïen tot tipus de drogues

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Investigació de la comissaria de Ciutat Vella han desmantellat avui al Raval dos pisos ocupats il·legalment que funcionaven com a punt de distribució de drogues. Un dels domicilis escorcollats funcionava com a magatzem, on els detinguts guardaven les substàncies estupefaents que posteriorment venien al carrer i oferien a turistes de la ciutat.

27 persones reforcen la neteja de l’espai públic i el manteniment dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella

Un total de 27 persones reforcen durant aquests mesos el manteniment tant de l’espai públic com dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella. Aquestes persones formen part dels Projectes Integrals amb Contractació (PICs) i estaran contractats per l’Ajuntament de Barcelona fins al proper mes de novembre. En concret, es dediquen tant la neteja de l’espai públic com al manteniment dels edificis municipals.