Barcelona commemora els 25 anys de la proclamació de la ciutat com a seu olímpica : Servei de Premsa

Barcelona commemora els 25 anys de la proclamació de la ciutat com a seu olímpica

17/10/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde Xavier Trias assistirà avui a la commemoració dels 25 anys de la proclamació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics de 1992. La celebració, que congregarà els principals protagonistes d´aquell moment històric –entre els quals, Narcís Serra i Pasqual Maragall– es farà al nou Centre d´Estudis Olímpics i de l´Esport ´Joan Antoni Samaranch´, situat a l´Estadi Olímpic Lluís Companys.

A l´acte també hi assistiran la quarta tinent d´alcalde, Maite Fandos, el Secretari general de l´Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, Joan Garrigós, membre de l´executiva del COE i president de la Federació Espanyola de Montanyisme i Escalada, i Maria Teresa i Joan Antoni Samaranch Salisachs.

A les 13.32, i coincidint amb el moment exacte en què Joan Antoni Samaranch va pronunciar el nom de Barcelona en l´acte del Comitè Olímpic Internacional de Laussane, l´any 1986, es projectarà el vídeo amb imatges d´aquell instant.

El Centre d´Estudis Olímpics i de l´Esport recull la documentació que prové del fons tant olímpic com esportiu de la trajectòria de Samaranch. La documentació està classificada en funció de tres temàtiques: Barcelona´92, Olimpisme i Esport, i de forma transversal, la trajectòria com a dirigent esportiu de J.A.Samaranch.





Paraules clau