Xavier Trias: ?Fem una aposta per l´educació com un element clau de la transformació que les noves tecnologies poden aportar a la societat? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Fem una aposta per l´educació com un element clau de la transformació que les noves tecnologies poden aportar a la societat?

18/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha participat en la presentació del programa mSchools, un nou programa d´impuls a l´ús de la tecnologia mòbil en l´entorn educatiu que permetrà maximitzar el potencial que aquestes eines aporten en la gestió i creació de continguts, tant per als docents com per als alumnes. El seu objectiu és millorar el rendiment acadèmic dels alumnes de secundària i reduir la taxa d´abandonament dels estudis.

GSMA, a través de Mobile World Capital Barcelona, invertirà en aquesta iniciativa 2,5 milions fins 2018. La inversió inclou la gestió i el desenvolupament tecnològic específic, i es materialitzarà en una aportació de mig milió d´euros anual durant el període 2014-2018. Aquesta iniciativa és la continuació d´un programa pilot realitzat a principis d´aquest any per la pròpia GSMA i la Generalitat. Prop d´un milió d´estudiants de secundària de Catalunya treballaran a les aules amb tecnologia mòbil.

L´alcalde Xavier Trias ha explicat: ?Avui presentem una altra important iniciativa per a Catalunya i pionera a tot l´Estat, que posa en valor la Capitalitat del Mòbil: l´aposta per l´educació com un element clau de la transformació que les noves tecnologies poden aportar a la societat?.

Amb el programa mSchools es potencia que els dispositius mòbils ajudin els joves a millorar en els seus estudis i alhora són una eina per interactuar amb els pares i els educadors. L´alcalde ha remarcat: ?Volem ser una ciutat on es convisqui i s´eduqui amb la tecnologia mòbil?.

Xavier Trias ha declarat que: ?Barcelona ha estat sempre una ciutat compromesa amb l´educació i volem sumar tot això amb l´oportunitat que tindrem el novembre del 2014 amb el Congrés Internacional de Ciutats Educadores?.

L´alcalde Trias ha destacat la importància de la Capitalitat del Mòbil que ?està convertint Barcelona en un centre tecnològic permanent, i per això volem impulsar el teixit industrial existent, creant noves oportunitats de negoci i llocs de treball de qualitat ?. I ha afegit que el repte més important de Barcelona ?és connectar el projecte industrial, el Mobile World Hub, on es concentra gran part de l´activitat amb el talent dels emprenedors locals?.

Com a president de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, l´alcalde Xavier Trias ha fet un balanç d´algunes de les iniciatives aconseguides fins al moment, són àrees concretes: ?on hi ha una enorme oportunitat de canvi futur amb l´aportació de solucions mòbils?.

Dins el projecte industrial, s´està treballant en tres àmbits:

El mWallet que abasta tot el que està relacionat amb els mitjans de pagament i transaccions electròniques i la mobilitat vinculada al comerç.

Un segon àmbit molt important és el de la salut amb el mHealth, on s´ha creat una agenda estratègica de treball i es compta amb la participació d´hospitals, centres de recerca, empreses i professionals mèdics. Suposa gran estalvis de costos i millores en la qualitat de vida i de la salut de les persones.

I finalment, s´ha treballat en el projecte m4all amb l´objectiu d´aconseguir que les tecnologies evolucionin pensant en les persones, especialment aquelles que tenen necessitats especials o que estan en risc d´exclusió.

L´alcalde ha remarcat que ?aquests tres casos són només un petit exemple del que representa ser Capital Mundial del Mòbil i de tot allò que pot repercutir de manera positiva en la nostra ciutat?.

L´alcalde ha declarat: ?Ser Capital Mundial del Mòbil és un gran èxit per a Barcelona i per a Catalunya. Ens permetrà: posicionar-nos com a referents internacionals, noves oportunitats de negoci, creació de llocs de treball, millora del benestar i la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines i a impulsar sectors estratègics de futur?.

A la presentació també han intervingut Felip Puig, conseller d´Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i Anne Bouverot, directora general de GSMA.

Document relacionat:
Mobile World Capital i GSMA inverteixen 2´5M? en un programa educatiu per introduir el mòbil a les aules catalanes





Paraules clau

mobile world capital/