Els inquilins dels 152 habitatges de lloguer assequible de Torre Baró ja han començat a instal·lar-se al barri : Servei de Premsa

Els inquilins dels 152 habitatges de lloguer assequible de Torre Baró ja han començat a instal·lar-se al barri

07/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els nous veïns de Torre Baró comencen a mudar-se al barri i es preveu que al setembre ja estiguin ocupats tots els habitatges que l´Ajuntament ha decidit subvencionar A primers d´agost ja s´han adjudicat el 91,45% dels habitatges, o el que es el mateix s´han adjudicat 139 pisos del total dels 152. La resta es preveu que s´adjudiquin durant el mes d´agost.

Es tracta dels 152 habitatges de l´Av. Escolapi Càncer, 1-5, 2,4-6 i 11-17 que es trobaven buits i que l´Ajuntament ha decidit subvencionar i posar en lloguer assequible a través del registre de Sol·licitants d´Habitatge de Protecció Oficial

Fins ara s´han signat 87 contractes i la resta està previst que se signin al setembre. Durant el mes d´agost i per tal de podar donar servei als nous veïns l´Ajuntament, a través de l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i juntament amb l´empresa REGESA, ha previst un dispositiu per poder assistir als veïns durant la mudança i ocupacions dels habitatges.

El 67% dels adjudicataris tenen entre 35 i 65 anys, el 59% són famílies d´un o dos membres i el 43%? de 3 i 4 membres i provenen majoritàriament de Torre Baró i Ciutat Meridiana (contingent territorial) però també d´altres barris de Barcelona com el Poble Sec, Raval, Camp de l´Arpa, Sant Martí de Provençals, Sant Andreu, Horta ect.

El nivell d´ingressos es situa majoritàriament (90%) entre els 11.929? (mínim exigit) i 2,33 vegades l´IRSC (equivalent a uns 25.000 ?).

Pla d´acollida als nous veins

El Districte de Nou Barris i l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports han preparat un dispositiu d´acollida pels nous veïns. En el moment de la signatura del contracte de lloguer, l´Ajuntament ha lliurat als veïns i les veïnes un fullet informatiu sobre els serveis i equipaments públics de la zona nord de Nou Barris. És a dir, informació sobre centres escolars, de salut, biblioteques, mercats, residències, centres esportius, etc.

A més a més, està prevista l´actuació de 3 educadors del Servei d´Intervenció en Comunitats de la Zona Nord que assessoraran els veïns per tal de garantir la bona convivència tant a la comunitat com al barri. En aquest sentit, els educadors, conjuntament amb el tècnic de barri municipal, propiciaran el contacte amb les associacions existents al barri, qüestió en què també participaran les associacions de veïns dels tres barris de la zona nord: Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona.

De manera complementària, l´Ajuntament està passant una enquesta que el permetrà conèixer amb exactitud el nombre de persones que ocuparan les noves llars i els perfils socioeconòmics, és a dir, edats, sexe, estudis, ingressos, etc. Amb aquestes dades, l´Ajuntament podrà redimensionar amb les diferents administracions competents els recursos necessaris del territori ( places escola bressol, primària, instituts, dimensionament de l´atenció primària, places en residència de gent gran, equipaments de proximitat, transport públic, etc.).

L´oferta dels pisos de lloguer assequible s´emmarca en un pla per regenerar la part baixa de Torre Baró però el pla també contempla la millora del transport públic, gràcies a un acord de col·laboració assolit entre l´Ajuntament i l´Associació de Veïns de Torre Baró, un pla de dinamització comercial que complementarà l´oferta ja existent i donarà serveis a tot el barri.

Així mateix està previst que als setembre comencin les obres de remodelació de la plaça dels l´Eucaliptus, ubicada al centre d´aquestes promocions, espai on es farà un acte de benvinguda a les noves famílies.

Veure nota en format PDF





Paraules clau

habitatges/ torre baró/