Les Corts reurbanitza i pacifica el carrer Déu i Mata : Servei de Premsa

Les Corts reurbanitza i pacifica el carrer Déu i Mata

07/08/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de reurbanització del carrer Déu i Mata, entre els carrers Avinguda de Sarrià i Entença i del Passatge de les Cinc Torres, entre el carrer Déu i Mata i el carrer Taquígraf Garriga, a tocar de l´avinguda Diagonal, al Districte de les Corts.

A l´actualitat, ambdós carrers tenen una secció amb calçada i voreres segregades, i segons el tram son d´un únic o doble sentit de circulació. Amb aquesta obra, a grans trets, es vol pacificar el trànsit i es crea una nova secció de plataforma única per fer aquests vials més amables pels vianants. El pressupost de les obres és de 590.000 euros i està previst enllestir-les el proper mes de desembre.

El tinent d´alcalde i regidor de Les Corts, Antoni Vives, ha destacat que ?´la transformació del carrer Déu i Mata és molt important perquè conforma un nou espai a Les Corts on es reforça la convivència entre el trànsit rodat i els vianants, un fet que reforça la vida de barri en aquets punt neuràlgic del Districte?. Vives ha afegit que ?aquesta actuació, a tocar de l´Avinguda Diagonal simbolitza l´esperit que mou les transformacions que impulsa Hàbitat Urbà i que van encaminades a fer barris de velocitat humana en una ciutat hiperconectada?.

L´actuació de reurbanització consisteix en:

– Retirada dels tots elements urbans existents (pilones, senyalització etc.)
– Demolició de les voreres i demolició del paviment existent
– Nou clavegueram al passatge de les Cinc Torres. Connexió dels nous embornals al
clavegueram existent al c/ Déu i Mata i reparació de part de la claveguera.
– Creació de nova secció de plataforma única pacificada a ambdós carrers (excepte un tram del c/ Déu i Mata on la secció serà diferenciada).
– Execució de noves voreres i nova secció de ferms.
– Soterrament de les línies elèctriques i telefòniques aèries restants al c/ Déu i Mata.
– Col·locació de nou arbrat i enllumenat públic
– Col·locació dels nous elements urbans (bancs, senyalització etc).

C/Déu i Mata (c/ Entença – Passatge de les Cinc Torres)

La longitud de l´eix és de 95 m. aproximadament i mantindrà el mateix sentit de circulació actual (c/ Entença a Passatge Cinc Torres). La secció proposada, completament pacificada amb plataforma única, tindrà una calçada de 3,6 m i voreres de 2,6 m i 1,8 m d´amplada mínima.

C/Déu i Mata entre l´Av. Sarrià i el Passatge de les Cinc Torres

La longitud de l´eix és de 104 m aproximadament, i tindrà un únic sentit de circulació (Av. Sarrià a Passatge Cinc Torres). Aquest tram de carrer, es divideix en tres seccions. El primer i el tercer subtrams seran pacificats amb plataforma única, mentre que el segon serà semi‐pacificat amb plataforma diferenciada.

Passatge de les Cinc Torres

La longitud d´aquest carrer és de 43 m aproximadament, i passarà a ser d´un únic sentit de circulació de vehicles, enlloc del doble sentit actual. Tindrà una secció pacificada amb plataforma única, amb un calçada de 3,6 m d´amplada i voreres de 3,1 m d´amplada mínima.





Paraules clau

Les Corts/ urbanització/