L’alcalde Trias destaca a Brussel·les que Barcelona està utilitzant el poder de les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca a Brussel·les que Barcelona està utilitzant el poder de les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones

05/09/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat avui a Brussel·les que la capital catalana ja està utilitzant el poder de les noves tecnologies per millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent. Xavier Trias ha participat aquest matí a la GSMA Mobile 360 Europe, una jornada de treball que organitza a Brussel·les l’associació mundial que agrupa les operadores i les companyies de telefonia mòbil i, en aquest marc, ha ofert el potencial de Barcelona per acollir i desenvolupar els nous projectes de la indústria del mòbil d’arreu del món que volen fer més fàcil la vida a les persones.

Sessió d’obertura de la GSMA Mobile 360

L’acte ha estat inaugurat aquest migdia per la Vice-presidenta de la Comissió Europea i responsable de l’Agenda Digital, Neelie Kroes, i també hi ha assistit representants destacats de la Comissió, membres d’entitats i institucions reguladores i principals executius d’empreses com Telefònica, Orange, IBM, Ericsson, o Hutchinson Whampoa, entre d’altres.

L’alcalde, que ha estat convidat com a President de la Fundació de la Mobile World Capital, ha presentat el que Barcelona està desenvolupant en el camp de la connectivitat a les ciutats en el marc del seu paper com a capital mundial de les tecnologies mòbils, tot destacant que aquestes “estan contribuint a transformar la nostra vida quotidiana, impactant en. Aspectes tant bàsics com la salut, l’energia, el transport , l’ocupació, l’emprenedoria o l’educació, per citar-ne alguns”.

En la seva intervenció, Trias ha detallat els projectes que Barcelona està ja desenvolupant per a convertir-se en una ciutat connectada, “i com estem fent servir les tecnologies mòbils per donar resposta a les necessitats dels nostres ciutadans; perquè aquesta és una de les nostres principals prioritats: utilitzar el poder de les noves tecnologies per millorar el benestar i la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

L’Alcalde ha assenyalat que la Capital Mundial del Mòbil “està ajudant a desenvolupar Barcelona amb un nou marc econòmic per al futur, amb l’objectiu de posicionar-la com a ciutat de negocis, estimular la recuperació econòmica i promocionar el talent empresarial de Barcelona”.

Trias ha recordat que la Mobile World Capital compta amb dos potents motors: el Mobile World Congress i el Mobile World Hub. Barcelona ha estat la seu del Mobile World Congress durant els últims 8 anys, i ja és l’esdeveniment més gran del món dedicat a la tecnologia mòbil. En la passada edició, aquest 2013, va aplegar més de 70.000 persones, més de 1.500 empreses, obté més de 300 milions de dòlars en ingressos i genera més de 6.500 llocs de treball temporals. Però el fet d’haver-se convertit en la Mobile World Capital, ha suposat la transformació de Barcelona en un centre tecnològic permanent. Així, l’Alcalde Trias ha indicat que el repte més important que la Mobile World Capital compta avui en dia és el seu projecte industrial, el Mobile World Hub.

El Barcelona Mobile World Hub està desenvolupant diferents Centres de Competència dedicats a la promoció i la penetració de la tecnologia mòbil en la societat i per millorar el benestar de les persones i la qualitat de vida. L’Alcalde ha detallat els més significatius. Un d’ells és el mWallet, que comprèn tots els sistemes de pagament sense contacte aplicades a les transaccions electròniques i el comerç. Els diferents serveis públics i comercials de Barcelona, estan adoptant aquests nous sistemes. Trias ha recordat el recent llançament de l’aplicació apparkB, que permet als ciutadans de Barcelona pagar directament des dels seus telèfons pel temps exacte d’estacionament del seu cotxe al carrer sense haver d’anar al parquímetre.

Un altre àmbit que Trias ha volgut destacar és el de la salut, amb la missió de promoure la millora del benestar i la salut dels ciutadans per la personalització dels serveis basats en la tecnologia mòbil. Aquesta àrea compta amb la participació d’hospitals, centres de recerca, empreses i professionals de la medicina, i es proposa dur a terme iniciatives en diferents àrees com l’educació per a la salut, cronicitat, Salut Mental o Mobile Pharma. En aquest camp, Barcelona treballa també en una Carpeta Personal de Salut, on els ciutadans podran consultar el seu historial mèdic en qualsevol moment des del seu telèfon mòbil. A parer de Trias, “la tecnologia mòbil és fonamental per millorar la salut de les persones, en termes de benestar i qualitat de vida”.

L’educació és un altre àmbit en què Barcelona està desenvolupant solucions mòbils, ha exposat l’Alcalde Trias. El juliol passat, i juntament amb GSMA, la Mobile World Capital va presentar a Barcelona un altre projecte, l’mSchool, que té l’objectiu de millorar els resultats acadèmics amb la introducció de tecnologies mòbils en l’educació secundària. mSchools també té com a objectiu la promoció de l’esperit emprenedor entre els estudiants, ajudant-los a desenvolupar aplicacions específiques, “i és que volem viure en una ciutat on tothom pugui aprendre l’ús i les aplicacions de les tecnologies mòbils”.

L’Alcalde Trias també ha volgut destacar que la capitalitat del mòbil “dóna l’oportunitat a Barcelona de connectar el seu projecte industrial amb el talent empresarial local, una oportunitat molt important per a les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat; una oportunitat que ens ajudarà a promoure futurs sectors estratègics, com són les ciutats intel·ligents, el vehicle elèctric, l’economia verda, la biomedicina, el processament d’aliments i la logística”.

Xavier Trias ha acabat la seva intervenció assegurant que “Barcelona és una ciutat amb un potencial únic que vol ser coneguda internacionalment com una ciutat de la cultura, el coneixement, la creativitat , la innovació i el benestar”, i ha convidat amb conjunt d’executius de les principals empreses tecnològiques de tot el món aplegades a la reunió de GSMA Mobile 360, “a venir i conèixer de primera mà la inversió i les oportunitats econòmiques que Barcelona està oferint actualment per atreure nous projectes. Som una capital internacional amb una potent marca de ciutat, que atrau cada any a milions de turistes i visitants de tot el món; estem en una posició privilegiada per desenvolupar nous i reeixits projectes basats en una economia moderna com és la tecnologia mòbil”.

“Treballant com a Capital Mundial del Mòbil, conjuntament amb GSMA, farem que tots aquests nous projectes siguin una realitat. Des de Barcelona, en col·laboració amb les seves empreses, i amb altres ciutats del món, desenvoluparem amb èxit la indústria del mòbil i, el més important, farem la vida de les persones més fàcil”, ha conclòs Xavier Trias.





Paraules clau

mobile world capital/