Xavier Trias: “Barcelona vol ser al costat de tots els catalans i catalanes que reivindiquen el dret a decidir un futur més just i lliure per Catalunya” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Barcelona vol ser al costat de tots els catalans i catalanes que reivindiquen el dret a decidir un futur més just i lliure per Catalunya”

12/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit al Saló de Cent a la conferència que amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, ha ofert Carles Boix, catedràtic de ciència política i afers públics de la Universitat de Princeton. La conferència duia per títol “Dues cares de la mateixa moneda: el sistema internacional i la sobirania política de Catalunya, 1714-2014”. A l’acte hi ha assistit els tinents d’alcalde Joaquim Forn i Jaume Ciurana, regidors de la corporació municipal, diputats, representants de la Generalitat, membres del cos consulars, entre d’altres.

Conferència Onze de Setembre

Conferència Onze de Setembre

Trias ha afirmat que ahir es va viure una Diada Nacional “intensa i transcendent” amb una mobilització massiva sense precedents, amb l’afluència massiva de barcelonins i barcelonines a la Via Catalana, tant en el seu pas per la ciutat com ajudant a completar la Via Catalana desplaçant-se a molts altres indrets del país. En moments així es confirma el lideratge i la potència de Barcelona com a capital de Catalunya.

L’alcalde ha destacat que ahir molts catalans es van donar la mà per una causa justa: “La llibertat del nostre poble i la plenitud nacional del nostre país, projectant al món, una vegada més, la imatge d’un poble capaç d’expressar, de manera clara i contundent, pacífica i democràtica, que sap cap a on vol anar”.

Després d’escoltar la conferència, Trias ha destacat que Boix ha identificat molts dels motius que expliquen el moment històric que vivim com a país i ha posat de manifest alguns dels grans canvis que s’han produït en el context internacional a les últimes dècades i com afecten a la sobirania política de Catalunya. “Aquests canvis”, ha dit Trias, “evidencien que ens dirigim cap a un món cada vegada més interdependent, on els estats petits són perfectament viables”. Com ha recordat Trias, al llarg de la història, Catalunya sempre ha volgut exercir la seva plenitud nacional, “i Barcelona ha tingut molt a dir en tot aquest procés”.

Xavier Trias ha recordat que el passat dilluns s’inaugurava el nou Born, amb la vocació de ser un gran centre cultural obert a tothom, i que ens ajuda a descobrir la Barcelona de 1700 com una ciutat viva, dinàmica i comercialment activa. “Tres segles després, Catalunya torna a debatre quin ha de ser el seu futur polític, torna a demostrar que l’esperit d’aquells barcelonins i barcelonines que fa 300 anys van donar-ho tot pel nostre país continua ben viu i ens guia en el nostre anhel de llibertat. Barcelona vol ser al costat de tots els catalans i catalanes que reivindiquen el dret a decidir un futur més just i lliure per Catalunya”.

Com ha dit Trias, ens trobem en uns moments transcendentals i una majoria social molt important del país està reclamant nous camins, “i la capital de Catalunya haurà d’estar a l’alçada. Som el cap i casal i, com a alcalde, estic disposat a exercir aquest lideratge, amb el major suport social i polític possible”. “Barcelona, ha de liderar aquest nou camí, com a capital de Catalunya, mostrant fidelitat al país i al seu president”, ha finalitzat Trias.





Paraules clau

11 de setembre/ Alcalde Trias/ diada/