Xavier Trias afirma el que el desenvolupament de la Mediterrània serà clau per al futur d’Europa : Servei de Premsa

Xavier Trias afirma el que el desenvolupament de la Mediterrània serà clau per al futur d’Europa

17/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda a l’acte d’inauguració de les activitats a Barcelona de la Universitat de les Nacions Unides (UNU), que es duran a terme a través del seu Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat. L’acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat, Artur Mas; i ha comptat amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; del tinent d’alcalde Jaume Ciurana; del rector de la UNU, David Malone; i de la directora de l’Institut universitari, Parvati Nair; entre d’altres. L’acte s’ha iniciat amb la conferència “Migration and Culture in the Mediterranean”, a càrrec del professor David Abulafia, de la Universitat de Cambridge.

L´alcalde Xavier Trias assisteix a la inauguració de les activitats a  Barcelona de la Universitat de les Nacion s Unides

L’alcalde ha donat la benvinguda a Barcelona a tots els assistents i especialment doctor David Malone, rector de la Universitat de les Nacions Unides. Com ha dit l’alcalde “aquest acte és molt més que una simple obertura”, és el punt de partida oficial d’una institució acadèmica que, a per un equip dirigit per la professora Parvati Nair, treballarà des de Barcelona.

Trias ha explicat que Barcelona és una ciutat que vol ser conegut al món pel seu compromís amb la cultura, el coneixement, la creativitat, la innovació, el benestar i la passió pel futur, i “aquest esdeveniment  confirma el nostre compromís, no només amb la ciència, el coneixement i la recerca també amb una institució internacional única com la de les Nacions Unides”.

L’alcalde ha agraït a l’UNU la seva confiança en Barcelona i ha afirmat “Barcelona sempre ha tingut un gran respecte i admiració per aquesta institució i els valors que representa: la pau, el benestar i el desenvolupament a tot el món. Volem fomentar els nostres llaços amb les Nacions Unides, i acollir altres importants institucions de l’ONU. Trias ha recordat que Barcelona té un acord amb ONU-Hàbitat per albergar les oficines aquí a Sant Pau d’Associacions d’Operadors d’Aigua Aliança Global (GWOPA) i el Programa de Resiliència Urbana. Aquests dies també se celebra a Barcelona un taller sobre planejament i serveis urbans d’ONU-Hàbitat.

L´alcalde Xavier Trias assisteix a la inauguració de les activitats a  Barcelona de la Universitat de les Nacion s Unides

L’alcalde ha celebrat la decisió que es va prendre fa anys de construir un nou Hospital de Sant Pau, que va permetre que s’alliberessin els pavellons que ara acullen, entre altres organismes, aquesta Universitat. Aquest indret, ha dit Trias, “és un lloc màgic i estem orgullosos que l’hagin triat”. ”Llocs com aquests ens projecten al món i ens fan sentir orgullosos del nostre passat i de la nostra societat civil que és qui va fer Sant Pau”.

Aquesta universitat tindrà la regió Mediterrània com un dels principals camps d’estudi. Trias ha recordat el compromís de Barcelona amb la Mediterrània i el paper que va jugar, tant Barcelona com Catalunya, a la dècada dels vuitanta per tal que Europa mirés al Sud. Trias ha afegit que “el que el desenvolupament de la Mediterrània serà clau per al futur d’Europa”. Com ha dit l’alcalde, “el moment és difícil i el repte és gran però la regió mediterrània té un potencial immens i si sabem trobar punts d’entesa anirem endavant”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Nacions Unides/ Universitat/