La Mercè fa sortir al carrer gairebé 1,5 milions de persones : Servei de Premsa

La Mercè fa sortir al carrer gairebé 1,5 milions de persones

24/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Mercè, la festa major de Barcelona, ha registrat un ple total en la gran majoria de les activitats programades. Segons la primera estimació de públic, la Mercè tancarà aquesta edició amb una assistència aproximada d’1.480.000 persones, que han gaudit al llarg de 5 dies de les més de 200 activitats programades als diferents escenaris de la ciutat. La Mercè ha tornat a apostar per una oferta de qualitat i diversificada, capaç d’arribar a tota mena de públic i a persones de totes les edats.

La commemoració del Tricentenari Bcn ha estat un tema transversal en la festa major d’aquest any. A la ciutat de la Bullícia recreada al Parc de la Ciutadella s’hi sumarà la Cavalcada de Gegants de la Mercè, que tindrà lloc aquesta tarda, amb un itinerari especial i la presència dels Gremis d’Artesans i la Coronela. Al Born Centre Cultural ha continuat la representació de l’Auca del Born de Jordi Casanovas, amb 5.000 espectadors, així com la jornada de portes obertes del nou equipament, que al llarg dels 5 dies de festa ha rebut 60.000 persones.
Des del passat 11 de setembre, han visitat el Born Centre Cultural més de 130.000 persones. Les activitats al Parc de la Ciutadella han tingut una assistència total de més de 76.000 persones. També ha tingut un paper destacat l’oferta lúdica i cultural de Viena, la ciutat convidada d’aquest any.

Les projeccions a la façana de l’Ajuntament han tornat a ser aquest any un dels punts que han suscitat més interès per l’espectacularitat del seu muntatge. Més de 81.000 persones han pogut gaudir del mapping creat per l’artista Franc Aleu.

Els escenaris més concorreguts han estat el Parc del Fòrum i l’avinguda Maria Cristina. El Fòrum, que ha acollit una àmplia oferta de concerts en els últims dies, ha reunit prop de 170.000 persones, una xifra que el consolida com l’espai de la festa major amb més assistència de públic. Seguidament, un total de 134.000 persones han gaudit dels concerts programats a l’avinguda Maria Cristina. Un altre escenari amb oferta musical que ha portat també una gran quantitat de gent ha estat l’avinguda de la Catedral, amb gairebé 45.000 persones. El Festival BAM ha reunit prop de 112.000 persones i els concerts de Mercè Música prop de 65.000.

El Castell de Montjuïc ha acollit propostes de circ contemporani. Prop de 20 companyies de circ d’arreu del món s’han aplegat al Castell durant 3 dies, oferint espectacles de les més diverses tècniques i disciplines. Un total de 83.000 persones han participat en aquestes activitats. Les activitats del Castell de Montjuïc s’han programat sota el paraigües del festival MAC (Mercè Arts de Carrer), que ha acollit cantants virtuals, robots, projeccions de gran format i una ampla mostra del bo i millor del teatre de carrer de casa nostra i de l’escena internacional. Un total de 170.000 espectadors han gaudit de les activitats d’aquest festival d’Arts de Carrer.

La ciutat ha tornat a viure una festa de la Mercè massiva, on tots els serveis municipals han treballat per garantir que les activitats s’hagin pogut celebrar correctament i sense cap incident destacable, gràcies també a l’actitud cívica dels milers de ciutadans que han participat en les propostes lúdiques i culturals.

La pàgina web de la Mercè ha rebut 735.000 visites, i 114.805 persones han seguit la festa a través de les xarxes socials Twitter (60.996), Facebook (30.163) i Line (23.646). En total s’han generat 7.710 piulades amb l’etiqueta #merce2013, s’han pujat 6.520 fotos a Instagram amb l’etiqueta #InstaMerce i #Merce13. Per últim, 24.248 persones s’han descarregat l’aplicació mòbil de la Mercè.

 





Paraules clau

mercè 2013/