L’alcalde de Barcelona destaca la col·laboració i el treball conjunt com a eines per avançar en matèria de seguretat i convivència : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona destaca la col·laboració i el treball conjunt com a eines per avançar en matèria de seguretat i convivència

25/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de medalles al mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona que s’ha dut a terme al Saló de Cent. El lliurament, que es realitza amb motiu de la festa patronal d’aquest cos policial, també ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, amb el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez i amb el gerent de l’àrea de Seguretat i Mobilitat, Joan Delort.

Lliurament Medalles al Mèrit de la Guàrdia Urbana

Enguany, la conferència inicial de l’acte, on s’ha lloat el paper de la policia democràtica, ha anat a càrrec de la periodista i escriptora, Pilar Rahola.

L’alcalde de Barcelona ha felicitat i ha agraït la seva tasca a tots els guardonats, destacant el seu treball i el seu compromís, “tant des de dins com des de fora de la Guàrdia Urbana per construir una Barcelona més ordenada, més cívica, més segura, millor i més convivencial, una ciutat del benestar”. Trias ha volgut deixar clar que tots els presents a l’acte d’avui “sou un exemple a seguir per tota la gent d’aquesta ciutat”.

L’alcalde ha valorat el paper i la tasca que diàriament realitza el cos de policia barceloní a la capital catalana i ha ressaltat “la vocació de servei, el civisme, l’esperit de col·laboració i l’afany de millora de la Guàrdia Urbana de Barcelona”, un cos del qual “tots ens sentim molt orgullosos”. Trias ha explicat que aquests també són valors que comparteixen la resta de cossos de seguretat, i altres persones i institucions que avui han estat presents al Saló de Cent, i ha afegit que “són els valors que volem per a Catalunya en general i per a Barcelona en particular”.

L’alcalde s’ha referit al moment polític que s’està vivint i ha deixat clar que és en aquests moments quan Barcelona ha d’exercir el seu lideratge com a capital de Catalunya i ha remarcat que “l’obligació de la ciutat és donar serveis eficients per garantir la convivència i la cohesió social de la gent”.

En aquest sentit Xavier Trias ha recordat que en aquest aspecte la Guàrdia Urbana hi té un paper molt destacat i ha afirmat que “només des de la col·laboració i el treball conjunt podrem fer les coses”, en referència a la seguretat i la convivència. L’alcalde ha afegit que “tenim una tasca comuna que és garantir la convivència i els cossos de seguretat i la societat civil hem de ser capaços de col.laborar”. L’alcalde ha finalitzat assegurant que “les coses es fan lluitant i treballant cada dia”, i ha afirmat que “no hem de defallir en l’objectiu que tots volem, que Barcelona sigui una ciutat ordenada, cívica i segura”.

Durant l’acte d’avui s’ha fet el lliurament de medalles d’honor al mèrit a aquells agents de la Guàrdia Urbana que han tingut alguna actuació destacada i a aquelles persones i institucions ciutadanes que han col·laborat amb la Guàrdia Urbana en el manteniment de la convivència i la seguretat a Barcelona. En total s’han repartit 86 medalles (1 d’or, 31 d’argent i 54 de bronze).

Dins del capítol de guardons atorgats a la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’agent Francisco Javier Paris ha rebut la medalla d’honor al patiment en categoria d’or i l’agent Albert Cortadellas en categoria d’argent, en reconeixement a una intervenció en la qual, estant de servei a la Ronda del Mig, van patir lesions quan un turisme va col.lisionar contra ells. També han rebut medalles d’honor al mèrit en categoria d’argent el sostinspector Eduard Fornells, i els agents Manuel González, Lucas Herrera i Cristian Corbalán per diferents intervencions policials en actes rellevants.

Pel que fa a les medalles atorgades a persones i institucions ciutadanes que han col·laborat a millorar els àmbits d’actuació de la Guàrdia Urbana destaquen les medalles a la fiscal degana d’Instrucció, Mercedes de la Peña, a l’Intendent Sotscap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona de Mossos d’Esquadra, Joan Portals, al degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí, al president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, al director general del Temple Expiatori Sagrada Família, Xavier Miralles o al president de l’Associació de Veïns de Vilapiscina-Torre Llobeta, Joaquim Forns, entre d’altres.

 





Paraules clau

guàrdia urbana/ gub/ medalles/ mèrit/