Xavier Trias i l’alcalde de Roma, Ignazio Marino, intercanvien experiències sobre desenvolupament urbà, mobilitat, recollida selectiva i turisme : Servei de Premsa

Xavier Trias i l’alcalde de Roma, Ignazio Marino, intercanvien experiències sobre desenvolupament urbà, mobilitat, recollida selectiva i turisme

30/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit aquest migdia amb Ignazio Marino, alcalde de Roma. La reunió ha tingut lloc al Palazzo Senatorio del Campidoglio la seu de l’ajuntament de Roma i també hi eren presents Dominique Argant, responsable de la premsa estrangera de Roma Capitale; i el Tercer Tinent d’Alcalde d’Habitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives. L’alcalde Trias es troba a Roma per participar en la trobada Internacional per la Pau, organitzada per la Comunitat de Sant Egidi.

L’alcalde Trias es reuneix amb l’alcalde de Roma, Ignazio Marino

La reunió ha servit per tenir una primera presa de contacte entre Trias i Marino, alcalde de Roma des del passat mes de juny, i per estudiar possibles vies de col·laboració entre ambdues ciutats en diversos aspectes.

L’alcalde Trias ha convidat al seu homòleg romà a participar a l’Assemblea General de Medcités que se celebrarà el proper 21 i 22 de novembre a Barcelona. L’alcalde de Roma, que és el President de MedCités, ha anunciat que serà present a la reunió. Trias ha apostat per una participació activa de Roma per reforçar l’eficàcia de la xarxa. MedCités és una xarxa de 25 ciutats de la Mediterrània, la secretaria general de la qual està ubicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’activitat de MedCités està vinculada a la cooperació entre ajuntaments en temes relacionats amb el desenvolupament sostenible urbà amb una especial atenció a desenvolupar projectes a les ciutats del sud i l’est de la Mediterrània, prioritzant el Plans Estratègics i els serveis urbans en sentit ampli (residus, mobilitat, urbanisme, promoció econòmica, aigües, etc). Actualment, MedCités està evolucionant cap a una xarxa de ciutats interessades en el desenvolupament urbà sostenible i la planificació estratègica urbana. MedCités és una instància molt activa en l’àmbit de les entitats internacionals, regionals i locals a la Mediterrània i contribueix a reforçar la capitalitat de Barcelona en aquest àmbit.

El proper mes de novembre se celebra l’Assemblea General de MedCités. Aquesta assemblea és important perquè, després de dues dècades de funcionament de la xarxa, es pretén dotar-la de personalitat jurídica pròpia i ampliar el nombre d’associades amb ciutats interessades en les Estratègies de Desenvolupament Urbà.

En un altre àmbit, Xavier Trias ha explicat a Marino l’aposta que està fent Barcelona per esdevenir una ciutat de referència en el camp de les Smart Cities i, en aquest sentit, ha convidat Marino a que la ciutat de Roma s’adhereixi al Smart City Protocol i a participar a l’Expo World Congress, dels propers 19 al 21 de novembre. L’alcalde de Roma s’ha mostrat molt interessat i receptiu davant aquesta proposta.

Marino s’ha mostrat també molt interessat en l’experiència de Barcelona en àmbits com la mobilitat urbana i la recollida selectiva, i també en aspectes relacionats amb el turisme.





Paraules clau

Alcalde Trias/ roma/