Maite Fandos: “L’Eurohockey League és una aposta per Barcelona i pel seu esport base” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “L’Eurohockey League és una aposta per Barcelona i pel seu esport base”

01/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha presentat avui l’Eurohockey League 2013, que es disputarà a la capital catalana els dies 11, 12 i 13 d’octubre. Maite Fandos, ha volgut destacar la importància de la competició: “Per a nosaltres, acollir aquests partits significa estar al més alt nivell organitzatiu internacional. Ens promociona com a seu qualificada per a l’organització i la celebració d’actes esportius internacionals del més alt nivell, que projecten la ciutat”. També ha recalcat el fet que presidents i alts càrrecs dels diferents estaments de l’hoquei –presents a la roda de premsa- siguin catalans, un fet que demostra la força i la representativitat d’aquest esport a Catalunya.

La Tinenta d’Alcalde ha estat acompanyada del Vicepresident de la Federació Europea de Hockey (EHF), Jordi Alcover, i del President de la Federació Catalana de Hockey  (FCH), Narcís Carrió. També han estat presents a l’acte el President de la Federació Internacional de Hockey  (FIH), Leandre Negre,  i el President de la Real Federación Española de Hockey (RFEH), Santiago Deó, juntament amb els màxims directius, entrenadors i jugadors de la Secció de Hockey del RC de Polo de Barcelona i representants d’altres clubs catalans.

Fandos ha destacat la llarga trajectòria de la capital catalana amb aquest esport i ha recordat com l’hoquei fou de les disciplines que més èxits aconseguí al llarg dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. “La gran representativitat de l’hoquei per a l’esport català i per Barcelona” és un dels eixos que emmarca la col•laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Europea de Hockey (EHF) que han propiciat la celebració a la capital de Catalunya de diversos partits de diferents fases de les lligues corresponents des del 2012 i  fins el 2015.
La Eurohockey League 2013 recalarà a Barcelona on hi participaran 12 equips de varis països europeus. En total seran més de 200 participants que juntament amb els organitzadors, voluntaris i espectadors, fan d’aquest un esdeveniment molt important també per a la ciutat de Barcelona. Enguany la competició comptarà amb la presència de l’equip local del RC Polo de Barcelona.

Una aposta per l’esport base

Així mateix, Fandos ha explicat també el compromís que s’ha forjat per a promoure l’esport base d’aquesta disciplina a la ciutat. Tant és així, que el proper dissabte 5 d’octubre una acció esportiva que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys comptarà amb un esdeveniment esportiu que preveu aplegar 160 nens i nenes. En aquest sentit i  durant la competició, concretament el dissabte 12 d’octubre, de 9.30 a 11.30, en el segon camp del CEM Pau Negre, s’organitzarà un trofeu entre els equips infantils del Catalònia, el FC Barcelona, el Reial Club de Polo i l’Iluro -de Mataró- que en total aplegaran al voltant d’un centenar d’infants.
Fandos ha reblat l’acte recordant que aquest esdeveniment sobretot significa promoció de l’hoquei a Barcelona on a més els “els clubs locals podran fruir de competicions de primeríssim nivell, de manera presencial” així com també gaudir del trofeu infantil que se celebrarà en el marc de la competició.





Paraules clau

hockey/