Xavier Trias es reuneix amb els alcaldes de Rabat i de Quito per reforçar la col·laboració amb Barcelona : Servei de Premsa

Xavier Trias es reuneix amb els alcaldes de Rabat i de Quito per reforçar la col·laboració amb Barcelona

02/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc del 4t Congrés de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Rabat, Fathallah Oualalou, que estava acompanyat per Abdelmounim El Maadani, vice-alcalde de Cooperació International, Rachid Sassy, vice-alcalde d’Afers Socials, Culturals i Esportius, i Lebbar Karima, cap de la divisió de la Cooperació Descentralitzada. A la reunió també hi ha assistit el tinent d alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

El mes d’abril passat, Fathallah Oualalou i Xavier Trias van signar un Protocol d’Amistat i Cooperació que estableix un marc de cooperació per a concretar programes anuals o bianuals de treball conjunt i que constata l´aposta de Barcelona i Rabat per promoure de forma bilateral la cooperació entre les dues ciutats i les seves relacions econòmiques i culturals, i altres àrees de cooperació que s´identifiquin entre totes dues ciutats.

A la reunió d’avui, l’alcalde de Barcelona ha ofert al seu homòleg el suport tècnic de Barcelona a la ciutat de Rabat per implementar el Pla Comunal de Desenvolupament (PCD), un instrument estratègic per al desenvolupament de la ciutat marroquina.

Rabat ha fet una important renovació urbana en els darrers anys amb la construcció del tramvia (és el mateix model del de Barcelona), la recuperació del riu que separa Rabat de Salé, la reurbanització del port pesquer, una aposta per la creativitat i la innovació i un compromís mediambiental. L’any 2012 el conjunt monumental de Rabat va ser designat patrimoni Cultural de la UNESCO el que suposa una nova oportunitat (econòmica, turística, cultural) pel desenvolupament de la ciutat.

A la reunió també s’ha parlat de la possibilitat de realitzar accions conjuntes i complementàries amb Lió, ciutat agermanada amb Rabat i que alhora manté bones relacions amb Barcelona. L’alcalde Trias ha manifestat el seu suport a la cooperació trilateral entre les tres ciutats.

Després de la trobada amb l’alcalde de Rabat, Xavier Trias s’ha reunit amb l’alcalde de Quito, Augusto Barrera. Els dos alcaldes ha acordat establir col·laboració en àmbits de desenvolupament i planificació urbana i també en matèria cultural. L’alcalde de Quito ha proposat a la delegació barcelonina organitzar una setmana dedicada a Barcelona a la capital de l’Equador. L’alcalde Trias ha explicat l’aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat referent en l’àmbit de les smart cities. Barrera s’hi ha mostrat molt interessat, així com per conèixer l’experiència de Barcelona amb l’autobús elèctric.

L'alcalde participa a Rabat a les sessions de treball del Congrés de CGLU

Al llarg del matí, l’alcalde de Barcelona ha participat a la reunió del Consell Polític de la Comissió Mediterrània de la CGLU. En la seva intervenció, l’alcalde ha destacat la importància de facilitar la presència de les ciutats i les col·lectivitats locals en l’establiment de les polítiques i programes per la mediterrània. En aquest sentit, Xavier Trias ha afirmat que el treball amb la Unió per la Mediterrània (UpM) i amb les institucions europees és prioritari per als objectius de la Comissió.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ CGLU/ rabat/