Barcelona col·laborarà en la reforma de l’administració local del Marroc : Servei de Premsa

Barcelona col·laborarà en la reforma de l’administració local del Marroc

03/10/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit amb el ministre de l’Interior del Marroc, Mohand Laenser, a la seu ministerial a Rabat. En el marc de col·laboració entre Barcelona i la Direcció General de Col·lectivitats Locals del Ministeri de l’Interior del Marroc, l’alcalde Trias i el ministre Laenser han acordar que Barcelona aportarà la seva experiència en el procés de reforma de l’administració local del Marroc.

 

L'alcalde es reuneix amb el ministre de l'Interior del Marroc

 

L’Ajuntament de Barcelona aportarà la seva expertesa de gestió municipal en àmbits com els serveis mancomunats metropolitans, la participació ciutadana, la governança financera local i la planificació estratègica i urbanística. Aquesta col·laboració es desenvoluparà en el marc d’un acord amb el Programa de les Nacions Unides de Desenvolupament (PNUD) al Marroc. L’alcalde Xavier Trias ha assenyalat que “aquest acord expressa l’aposta ferma de Barcelona per col·laborar amb organismes multilaterals i posar en valor el paper fonamental dels governs locals en l’atenció a les persones”.

El Govern del Marroc està impulsant un procés de descentralització recollit en la nova Constitució aprovada l’any 2011 que preveu un projecte de regionalització del país i la transferència de competències i poder polític a les noves regions i als ajuntaments.





Paraules clau

administració local/ Alcalde Trias/ col·laboració/ marroc/