L´Alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de Jaime Arias, un mestre i referent del millor periodisme que ha donat el país : Servei de Premsa

L´Alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de Jaime Arias, un mestre i referent del millor periodisme que ha donat el país

12/10/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu condol pel traspàs del periodista Jaime Arias, que va morir ahir a l’edat de 90 anys. L´Alcalde ha afirmat que “amb Jaime Arias desapareix un dels representants d’una generació de periodistes extraordinària que van superar amb nota els moments tan difícils que els va tocar viure a l’Estat espanyol i a Europa, després de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial”. “Amb el rigor, el compromís amb la veritat i la defensa dels valors cívics i democràtics van aconseguir exercir la seva professió amb molta honestedat i qualitat”, ha afegit.

L´Alcalde ha assegurat que el barceloní Jaime Arias “ha estat un mestre de periodistes, una persona íntegra i un referent del periodisme del nostre país”. “Amb el seu periodisme, sempre amb una mirada a l’exterior, situava Barcelona a l’alçada d’una capital europea”, ha dit Xavier Trias.

Destacant des de ben jove amb els seus primers treballs per a l’agència Mencheta, Xavier Trias ha exposat que Jaime Arias serà sense dubte recordat per l’exercici de la seva professió a les pagines del La Vanguardia, “diari que el va acollir fa més de 40 anys, on ha ocupat una llarga llista de responsabilitats, i on va escriure els seus articles, sempre lúcids i amb una alta capacitat d’anàlisi i interpretació de la realitat, fins fa tot just pocs mesos”.





Paraules clau

condol/ jaime arias/ periodisme/