Barcelona Catalonia presenta a Barcelona Meeting Point els projectes immobiliaris i logístics més destacats : Servei de Premsa

Barcelona Catalonia presenta a Barcelona Meeting Point els projectes immobiliaris i logístics més destacats

22/10/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Des del 23 al 27 d’octubre la capital catalana acull Barcelona Meeting Point, la fira immobiliària de referència a l’Estat que se celebrarà a Fira de Barcelona (B-236 – Palau 8 de Fira de Barcelona – Recinte Montjuïc). Barcelona Catalonia estarà present a l’edició d’enguany amb un estand conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català del Sòl, Incasòl.

La participació d’aquest any de Barcelona Catalonia a Barcelona Meeting Point destaca per oferir als inversors d’àmbit nacional i europeu, sobretot britànics, una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn.

Cal remarcar que a Barcelona, com a conseqüència de la recuperació econòmica de la ciutat i del seu model de finances sanejat, està aflorant una nova indústria relacionada amb la tecnologia i la mobilitat, amb el trasllat de molts projectes i companyies internacionals cap al nostre territori. En els darrers mesos i segons dades públiques per la consultora immobiliària CBRE, s’han registrat un important nombre d’operacions provinents de grans fons internacionals. En el decurs del 2013 Barcelona ha rebut 346 milions d’euros d’inversió, superant Madrid en l’activitat del segment d’oficines.

Barcelona Catalonia presenta enguany a Barcelona Meeting Point els projectes més destacats de l’àrea metropolitana, així com l’oferta logística més important vinculada al Corredor del Mediterrani. Aquests projectes mostren Barcelona com un entorn on es potencien les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, les noves tecnologies i els nusos estratègics de transports i parcs empresarials.

Els projectes que es presentaran són el Parc de l’Alba, la Sagrera, Smart City campus & Diagonal-Besòs campus (22@), Marina del Prat Vermell, Can Sant Joan, Mas Blau, Ripollet Park, Palau-Solità i Plegamans, Santa Perpètua de la Mogoda i Ca n’Alemany, entre d’altres. Aquests projectes, juntament amb l’oferta logística, mostren Barcelona com un entorn  on es potencien les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, la recerca, les noves tecnologies i els nusos estratègics de transports i parcs empresarials. També destaquen, entre d’altres projectes, les noves naus industrials de Ripollet que l’Incasòl presentarà durant el saló immobiliari.

A l’estand Barcelona Catalonia també hi serà present el Barcelona Urban Cluster (BUC). EL BUC és una associació recentment constituïda que aplega professionals i una desena d’organitzacions del sector immobiliari i urbanístic i que neix amb l’objectiu de promocionar els projectes immobiliaris de Barcelona i la seva àrea metropolitana en mercats locals i internacionals i generar. El BUC està concebut com una nova plataforma público-privada per generar negoci des d’una nova cultura de la col•laboració empresarial.

Així mateix, es presentaran els immobles que la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Patrimoni, acaba de treure a la venda -només uns mesos després de l’èxit en la venda a AXA Real State d’un lot de 13 edificis d’oficines situats a Barcelona-, un nou paquet de quatre immobles amb una ubicació excel•lent al centre de la ciutat amb usos molt amplis (comercial, oficines, habitatge i hoteler).

Enguany, tant l’Ajuntament de Barcelona com l’Incasòl estaran presents també al Saló Gran Públic del Barcelona Meeting Point mitjançant els seus respectius stands corporatius on presentaran l’oferta d’habitatge públic a Barcelona i Catalunya, respectivament.

 

Les experiències a Exporeal i MIPIM

Aquest mes d’octubre la ciutat de Barcelona i Catalunya van participar novament a ExpoReal, a Munich, on té lloc la fira immobiliària més important d’Europa, en la qual la capital catalana va promocionar la seva oferta de projectes urbanístics i espais econòmics, oferint als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a la ciutat i el seu entorn. En el transcurs de les jornades la delegació catalana va mantenir prop de 400 contactes professionals, despertant l’interès de potencials inversors en projectes específics i confirmant que Catalunya i Barcelona són una de les regions europees millor posicionades per atraure inversió estrangera.

A més, també es va presentar l’oferta logística a l’entorn del Corredor Mediterrani, amb la completa xarxa d’infraestructures que ofereix un teixit industrial i comercial amb tots els serveis logístics a empreses, exportadors i importadors, i operadors internacionals

La marca Barcelona i Catalunya també es ven amb força a França. Així es va poder constatar a la fira immobiliària MIPIM de Canes, que el passat mes de març va acullir més de 20.000 professionals de 79 països.  La participació d’aquest any de Barcelona-Catalonia a Mipim es va centrar  en oferir als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. A més, per primera vegada, es va presentar  l’oferta logística a l’entorn del Corredor Mediterrani. També es van incorporar a l’oferta de Barcelona-Catalonia 19 immobles que formen part del patrimoni de la Generalitat de Catalunya, edificis situats al centre de la ciutat de Barcelona, amb gairebé 153.000 m² destinats a usos comercials, d’oficines, habitatge, hostaleria i equipaments, com ara el sector docent, sanitari i cultural.

La presència de l’Ajuntament i de la Generalitat en aquestes dues fires, a través de Barcelona-Catalonia, té com a objectiu impulsar el desenvolupament de nous projectes immobiliaris, la inversió de capital internacional i afavorir la instal•lació d’empreses estrangeres capdavanteres al nostre país

Barcelona Catalonia és l’aposta de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics que consoliden l’àrea de Barcelona i Catalunya com a una de les regions europees millor posicionades per atraure inversió estrangera.

Aquesta afirmació ve avalada pel seu posicionament en prestigiosos rànquings i estudis internacionals com l’FDI Intelligence del Financial Times, segons el qual Catalunya és la segona regió d’Europa en volum d’inversió estrangera, tenint en compte que va atreure més de 1.921 milions de dòlars (1.439 milions d’euros), durant el primer semestre de 2013.

També Ernst & Young situa la ciutat de Barcelona com la tercera ciutat europea més atractiva per invertir, només darrere de Londres i de París. El fDi Magazine considera a Catalunya, 1a regió del sud d’Europa del futur (European Cities and Regions of the Future 2010/2013).





Paraules clau

barcelona catalonia/ barcleona meeting point/