Finalitza la remodelació de les Vivendes del Governador amb la urbanització de la zona verda al passatge de Verdum : Servei de Premsa

Finalitza la remodelació de les Vivendes del Governador amb la urbanització de la zona verda al passatge de Verdum

22/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Comencen les obres per urbanitzar la zona verda delimitada per la Via Favència i els carrers de Marín, Batllori i Almansa a la zona de les Vivendes del Governador, situada al barri de Verdum del districte de Nou Barris. Les obres, que han començat aquesta setmana, tindran una durada de dos mesos i està previst que finalitzin durant el mes de desembre d’aquest any.

Els treballs consisteixen en una nova pavimentació, nova xarxa de reg i de clavegueram i nou enllumenat i mobiliari urbà. Es plantarà nou arbrat i, per petició dels veïns, també s’instal·laran jocs infantils, i un espai per jugar a petanca que inclou 3 pistes i una guingueta pels jugadors. En total s’actuarà sobre una superfície total de prop de 1.000 m2 amb un pressupost d’uns 200.000 euros.

Aquesta actuació s’emmarca dins del projecte d’obres que es van realitzar durant l’any 2006 per la remodelació d’aquesta zona i que va consistir en la urbanització del carrer Góngora i dels espais públics interiors. Ara s’urbanitza l’espai que quedava pendent que inclou la vorera mar del carrer de Góngora, entre el carrer d’Almansa i el passatge de Verdum i l’últim tram d’aquest passatge comprès entre el carrer de Marín i la Via Favència.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha explicat que “la finalització d’aquestes obres és molt important pel barri de Verdum perquè s’enllesteix aquesta actuació de millora de l’espai públic pendent des de l’any 2006” i ha afegit “des del Districte considerem prioritària la millora i manteniment de l’espai públic perquè aquest repercuteix directament en la qualitat de vida dels nostres veïns”.

En concret, les actuacions a dur a terme, són les següents: al carrer de Góngora s’ha projectat una vorera de 5,5 m d’amplada, igual que l’executada a la fase II, entre el carrer de Batllori i el passatge de Verdum. També s’urbanitzarà el passatge de Verdum, passatge per vianants, entre els carrers de Marín i Via de Favència, formant un camí en ziga-zaga amb parterres a banda i banda de camí on s’instal·laran els jocs infantils.

La nova pavimentació es farà amb llambordes de formigó prefabricat tipus “Nou Barris” de color vermell de forma rectangular i es col·locarà una llosa prefabricada de formigó de color verd, entre la façana i els parterres del passatge de Verdum.

Pel que fa a la il·luminació, al carrer de Góngora, es col·locaran 2 fanals i al tram en ziga-zaga que es projecta al passatge de Verdum es farà amb una unitat de fanal “Prim” de 12m, amb 3 projectors de vapor de sodi. En quant a l’arbrat, al carrer de Góngora es plantarà un total de 5 unitats de Xicranda i al passatge es plantaran 3 unitats de Xicranda i 11 unitats del xiprer d’Itàlia. El sistema de reg serà per degoteig pels arbres plantats al carrer de Góngora i per aspersió als parterres del passatge de Verdum.





Paraules clau

Nou Barris/ Verdum/ Vivendes Governador/