Xavier Trias destaca la lluita de Pau Casals al llarg de la seva vida per la pau, la justícia i la llibertat : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca la lluita de Pau Casals al llarg de la seva vida per la pau, la justícia i la llibertat

23/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit l’acte de commemoració dels quaranta anys de la mort Pau Casals al Saló del Tinell, organitzat per la Fundació Pau Casals i el Museu d’Història de Barcelona. A l’acte hi ha assistit Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Marta Casals Istomin, vídua de Pau Casals i vice-presidenta de la Fundació Pau Casals; Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals; i Antoni Ros Marbà, director i compositor, entre d’altres.

Commemoració del 40 Aniversari de la Fundació Pau Casals

L’alcalde ha afirmat que el d’avui és un “merescut reconeixement al llegat del violoncel·lista i el músic més universal de Catalunya, el llegat musical i humà del qual és avui més viu que mai”. Trias ha destacat la lluita de Pau Casals, “un músic i un compositor excepcional”, al llarg de la seva vida per la pau, la justícia i la llibertat; i que estimava profundament la terra on va néixer. “El desenllaç de la guerra civil el va obligar a marxar a l’exili, però duia sempre Catalunya al cor”.

L’alcalde ha recordat que Pau Casals va ser violoncel·lista del Liceu i va fundar a Barcelona l’Orquestra Pau Casals i l’Associació Obrera de Concerts, amb l’objectiu d’apropar la música a tothom, dissortadament la guerra civil va posar punt i final a aquestes magnífiques iniciatives. El record de Pau Casals, ha dit, és molt present en aquesta ciutat, la sala principal de L’Auditori porta el seu nom, també té un carrer, l’Avinguda Pau Casals; i ha explicat que Barcelona participa amb entusiasme dels actes de commemoració del quarantè aniversari de la seva mort.

“La música”, ha assenyalat Trias, “és un dels llenguatges més bonics que tenim per expressar els propis sentiments. La música no enfronta pobles, sinó que els agermana, i pot contribuir a fer un món millor”, i ha afegit que aquest és l’esperit de la Fundació Pau Casals.

“Som en temps d’incerteses, de complexitats. Temps difícils, on la cultura no és accessòria, sinó que ens fa lliures, no només ens defineix com a persones i ens confereix identitat com a poble, sinó que és una de les eines més potents que tenim per encarar el futur amb confiança”, ha finalitzat Trias.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ Pau Casals/