Acord per facilitar l’accés de gossos al metro de Barcelona : Servei de Premsa

Acord per facilitar l’accés de gossos al metro de Barcelona

27/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona fa un pas més en la bona convivència entre persones i animals. La regidoria de Presidència i Territori ha assolit un acord amb Transports metropolitans de Barcelona (TMB) a partir del qual l’operador de transport públic impulsarà una modificació del reglament de viatgers del metro, que ha d’aprovar la Generalitat, per tal de facilitar l’accés amb restriccions de gossos a partir de l’estiu de l’any que ve. Aquest era un compromís recollit en el Programa d’Actuació Municipal (PAM 2012-2015) que la regidoria de Presidència i Territori ha treballat tant amb l’operador del transport públic com amb les entitats animalistes i protectores d’animals, en el marc de la comissió de treball creada pel Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals.

D’aquesta manera Barcelona s’equipara amb diverses ciutats europees, com ara Berlín, Brussel·les, Amsterdam o Ginebra) i permetrà l’accés de gossos al metro, sempre que vagin amb corretja no extensible i morrió. A Ferrocarrils de la Generalitat també s’admet l’accés d’animals domèstics, amb limitacions vinculades a l’ocupació de l’espai dels vagons. L’acord pel metro preveu algunes limitacions, per tal d’afavorir precisament la bona convivència i la seguretat, també dels propis animals. Així, els dies laborables no serà possible pujar al metro amb un gos a les franges considerades hores punta, ni tampoc quan es produeixi alguna celebració multitudinària.

L’acord preveu la creació d’una comissió de seguiment entre els responsables de TMB i els tècnics de la regidoria de Presidència i Territori per tal de garantir la correcta implantació de les mesures i afavorir el procés de normalització de l’accessibilitat. En aquest sentit, s’ha fixat un termini de sis mesos per avaluar el correcte funcionament de la iniciativa a partir que aquesta entri en vigor. Actualment al metro només hi poden accedir petits animals domèstics en gàbies o cistells, així com també gossos d’assistència i gossos de seguretat de la pròpia empresa.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha anunciat l’acord aquest matí durant una visita al Saló Animaladda, que se celebra al Palau Sant Jordi. Jordi Martí ha manifestat que l’acord amb TMB ha de ser interpretat com un fet normal pel que fa a la convivència amb els animals. A més, s’ha mostrat convençut que “la responsabilitat, el sentit comú i la tinença responsable d’animals serà la nota predominant”. En el metro s’aplicaran els mateixos criteris i requeriments de civisme que marca l’ordenança de tinença d’animals.

 

Premi FEDAN a l’Ajuntament de Barcelona

La Federació d’Entitats pro Drets dels Animals i la Natura (FEDAN) va entregar ahir una menció especial a l’Ajuntament de Barcelona del Premi Segle XXI, que s’entrega a les administracions i institucions que més han destacat en la seva actuació a favor dels animals i la natura. La regidoria de Presidència i Territori, responsables de les polítiques de benestar animal, va rebre el guardó en reconeixement a la feina desenvolupada a favor de la convivència, la tinença responsable i la promoció de les adopcions d’animals. S’ha destacat la posada en marxa del nou web www.bcn.cat/adopta, el foment del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), la bona feina dels seus tècnics i voluntariat, i la col·laboració amb entitats del sector, amb qui es treballa conjuntament. El guardó el va recollir el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, en el marc del Saló Animaladda.

La FEDAN es va constituir el 1992 i actualment està formada per 30 entitats, associacions i col·lectius animalistes i ecologistes de tot Catalunya.





Paraules clau

gossos/ metro/