Xavier Trias: “Agraeixo a Cisco que triï Barcelona per presentar la revolució que suposa “l’Internet of Things” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Agraeixo a Cisco que triï Barcelona per presentar la revolució que suposa “l’Internet of Things”

30/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit avui amb el president de CISCO, John Chambers a l’Ajuntament de Barcelona, després que la companyia hagi escollit Barcelona per a celebrar l’Internet of Things Wordl Forum (IoT) que reuneix a 800 empresaris i professionals del sector tecnològic d’arreu del món per debatre sobre l’Internet del futur i la necessitat d’impulsar la formació de la propera generació de professionals de l’IoT. A la trobada també hi ha assistit el tinent d’alcalde Antoni Vives, i el gerent de IMI, Manel Sanromà així com el Vicepresident executiu de Cisco, Wim Elfrink, o el president de Latino Amèrica, Jordi Botifoll.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es reuneix amb el president de CISCO, John Chambers a l’Ajuntament, coincidint amb la celebració a la ciutat del Internet of Things World Forum

En la trobada l’alcalde ha agraït a Cisco “que triï Barcelona per desplegar i presentar el projecte de futur Internet de les Coses, una revolució que canviarà la nostra manera de viure”. Segons Trias “Compartim una visió sobre com la interconnexió de cada dia més dispositius i persones al mon pot contribuir a millorar la nostra qualitat de vida. És l’Internet del futur, que ja està transformant les nostres vides en camps tan transcendents com la salut, l’atenció social l’educació o el transport públic”.

Trias ha recordat que Barcelona “està fent una aposta important per posicionar-se com una ciutat intel·ligent al servei de les persones i que vol liderar aquesta nova economia de les ciutats”. És en aquest sentit l’alcalde ha recordat que “la ciutat s’ofereix com a banc de proves a nivell mundial per testejar noves solucions tecnològiques que millorin el dia a dia dels nostres ciutadans” i ha reiterat “la voluntat de liderar a través del City Protocol la definició a nivell mundial de quins han de ser els estàndards de les ciutats intel·ligents del segle XXI.”

 

Aliança de Barcelona amb la New York Academy of Science i CISCO

Trias i Chambers han compartit la necessitat de formar els professionals del futur en el camp de les TIC, donades les potencialitats econòmiques i socials de l’IoT. En aquest sentit, els dos s’han mostrat orgullosos de “l’estreta col·laboració” que han establert amb la prestigiosa New York Academy of Science de Nova York per poder implantar un programa educatiu per fomentar el coneixement de la ciència i la tecnologia entre les joves generacions, en concret el Programa d’Orientació Extraescolar de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, acrònim amb anglès)

“Per Barcelona formar part de l’Aliança Global STEM juntament amb CISCO i l’Acadèmia de les Ciències de Nova York, és una gran oportunitat per desenvolupar el talent especialitzat i les habilitats entre les generacions més joves”.

L’aliança és fruit de la trobada que l’alcalde va mantenir al maig a Nova York amb Cisco i amb el president i CEO d’aquesta prestigiosa institució, Ellis Rubinstein i amb Nancy Zimpher, Chair of the Academy’s Board of Governors.

 

Estreta col·laboració amb Cisco per convertir Barcelona en un hub d’innovació urbana

Trias i Chambers han repassat alguns dels projectes o estratègies que comparteixen per posicionar Barcelona com un autèntic hub de coneixement sobre innovació urbana. En aquest sentit destaca la seva participació a la Fundació BIT Habitat i el compromís de la companyia d’ubicar un Centre d’innovació a Ca l’Alier per fer de Barcelona el seu banc de proves per a la innovació i cercar les noves solucions per la innovació urbana.

L’Ajuntament de Barcelona i Cisco també van signar un acord el 2011 per desenvolupar el City Protocol i projectes pilot smart a Barcelona per provar noves solucions per a les ciutats. L’objectiu de Cisco és ser partner de Barcelona i poder testejar a la ciutat noves solucions .I també cooperar amb altres empreses i agents de l’entorn de la ciutat smart (universitats, empreses internacionals, locals, start-ups, etc). En aquest sentit destaca la implantació a la ciutat de diferents aplicacions tecnològiques a través de sensors. Aquestes solucions, que formen part de la propera Generació de Serveis Públics, tenen com a objectiu millorar la gestió de la mobilitat, els aspectes mediambiental de la ciutat o de la qualitat dels serveis que presta l’administració als ciutadans.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cisco/ innovació/ internet/ TIC/