El trànsit al tronc central de la Ronda General Mitre entre els carrers de Balmes i Mandri es restringirà des de diumenge 3 de novembre : Servei de Premsa

El trànsit al tronc central de la Ronda General Mitre entre els carrers de Balmes i Mandri es restringirà des de diumenge 3 de novembre

02/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dins de les obres de reurbanització de la Ronda General Mitre, des de diumenge 3 de novembre a les 15:00 hores no es podrà circular pel sentit Llobregat del tronc central del tram entre Balmes i Mandri. El sentit Besòs es tallarà la nit de dimarts 5 a dimecres 6, amb el que quedarà anul•lat totalment el trànsit pel pas soterrat, de manera que tots els vehicles hauran de passar des d’aquest moment pels laterals.

Aquest és un dels canvis més substancials en l’esquema de la circulació viària de la zona, dins dels treballs de millora que es van iniciar el passat 21 d’octubre i que afectaran una superfície de 43.076 m2 amb l’objectiu de convertir aquesta via en un bulevard amb més espai per al vianants i el transport públic de superfície, millorar la seguretat viària, eliminar les barreres arquitectòniques i millorar l’espai públic.

El tronc central es mantindrà tallat per realitzar l’anivellament del carrer i eliminar el pas soterrat definitivament, per poder fer-hi un dipòsit de recollida d’aigües freàtiques.

Les actuacions també preveuen alternatives en el transport públic en superfície, ja des de dissabte 2 de novembre, que s’anul•larà la parada d’autobús existent al lateral del sentit Llobregat entre Balmes i Mandri, i es desviarà la línia 16, que circula en sentit Llobregat per Via Augusta – Santaló – Prats de Molló – General Mitre. La mateixa línia 16 en sentit Besòs no veurà afectat el seu recorregut en aquesta fase de les obres.

Per facilitar la sortida dels autobusos de la línia H6 de la parada col•locada al costat muntanya de General Mitre entre Balmes i Bertran, es col•locarà un semàfor exclusiu per bus que s’activarà únicament quan detecti la presència d’una unitat d’aquesta línia.

El dilluns 4 de novembre també es tallarà l’accés al lateral sentit Besòs de la Ronda General Mitre des de la rotonda de Doctor Fleming, excepte per als autobusos de TMB. Es prohibirà el gir des del carrer Ganduxer cap el sentit Besòs de General Mitre, i des del carrer Prats de Molló cap al sentit Besòs de General Mitre. També es tallarà l’accés al lateral sentit Besòs de General Mitre des del carrer Modolell, restant en atzucac el tram de Modolell entre Prats de Molló i General Mitre. I es prohibirà el gir des de Muntaner cap al lateral sentit Besòs de General Mitre.

En les fases posteriors s’anirà reconfigurant la circulació de vehicles, mantenint sempre dos carrils per sentit.

 

Es recomana evitar el tram en obres i buscar itineraris alternatius

Per optimitzar els desplaçaments a la ciutat, es recomana evitar el tram en obres de la Ronda General Mitre, i buscar itineraris alternatius molt abans d’arribar a la zona d’influència dels treballs.

Així, es recomana als conductors que entrin a la ciutat per la plaça Cerdà i en sentit Besòs que busquin alternatives per la Gran Via de les Corts Catalanes, els carrers de l’Eixample, la Diagonal i la Via Augusta, com a itineraris recomanats per arribar al centre de la ciutat, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

En sentit Llobregat, es recomana utilitzar el túnel de la Rovira o l’avinguda Vallcarca, per arribar a Sarrià, les Corts, els Túnels de Vallvidrera o la ronda de Dalt, i agafar els carrers de Lepant, Sardenya i l’avinguda príncep d’Astúries per dirigir-se al centre de la ciutat.

Els carrers més petits del barri de Sant Gervasi amb final i inici a la Ronda General Mitre també veuran afectada la circulació, amb la prohibició de girs i del pas transversal.

mitre

 

Reforç de la comunicació

Des de mitjan octubre s’ha iniciat una campanya de comunicació amb l’enviament de prop de 3.000 cartes a veïns i comerciants i la col•locació d’uns 500 avisos d’escala per informar de l’inici d’obres. A més, durant els dies previs a l’inici d’obres i al tall de trànsit, des d’Hàbitat Urbà s’ha previst dos punts d’informació permanent per als ciutadans i conductors, a la confluència de la Ronda General Mitre amb el carrer Mandri i a la cruïlla amb el carrer Balmes, per informar de les obres, les afectacions i els principals itineraris alternatius recomanats. Aquests punts informatius –amb cinc informadors- van funcionar el passat 17 d’octubre, prèviament a l’inici de les obres, i els dimecres 30 i dijous 31 d’octubre, prèviament al tall de trànsit de la calçada central que restringirà a dos carrils per sentit els quatre carrils actuals.





Paraules clau

Balmes/ Mandri/ Ronda General Mitre/ trànsit/