Gràcia completa la pacificació de la Riera de Sant Miquel : Servei de Premsa

Gràcia completa la pacificació de la Riera de Sant Miquel

03/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, 4 de novembre, s’iniciarà l’obra de renovació de la Riera de Sant Miquel, per a convertir aquest carrer en plataforma única entre els carrers Luis Antúnez i Avinguda Diagonal. El carrer es convertirà en plataforma d’un únic carril de circulació de 3,5 metres d’amplada.

Aquesta és la darrera operació per a convertir aquest carrer en una via pacificada, perquè tant els veïns com la comunitat educativa guanyin un espai públic de qualitat, minimitzant-se l’impacte del trànsit rodat a la vida quotidiana d’aquests.

“Aquesta obra forma part del compromís del districte amb els veïns i veïnes del carrer, que juntament amb les AMPES de les escoles de la zona havien sol•licitat una pacificació del trànsit de la Riera de Sant Miquel. Amb aquesta operació, i el canvi de sentit, lliurem el carrer del trànsit dels vehicles que optaven per pujar per Riera de Sant Miquel com a drecera”, ha explicat la regidora de Gràcia, Maite Fandos.

Els treballs implicaran, a més d’aquesta pacificació del trànsit, la ordenació i el canvi de mobiliari urbà a la placeta de Sant Miquel; el canvi de vorada al costat Besòs entre Luis Antúnez i el carrer Esparraguera; en el canvi de paviment de vorera al costat Besòs entre Esparreguera i Diagonal; l’ampliació de la vorera costat Llobregat, entre Diagonal i Sèneca; el canvi de paviment de vorera al costat Llobregat, entre Sèneca i Luís Antúnez, i el soterrament de línies aèries d’enllumenat públic.

Les obres s’han planificat de manera que no s’entorpirà el pas de vianants en cap moment. Els treballs es realitzaran en tres fases amb la següent programació:

– Fase 1: Novembre. Treballs al tram entre els carrers Luís Antúnez i Sèneca, treballant primer al costat Besòs i posteriorment al costat Llobregat. El trànsit de Riera Sant Miquel quedarà tallat entre Sèneca i Lis Antúnez. Es mantindrà en tot moment pas de vianants per una de les dues voreres i l’accés a aparcaments i veïns. S’evitarà el moviment de maquinària d’obra en el tram d’entrada i sortida de les escoles.

– Fase 2: Finals novembre- mitjans desembre. Treballs al tram entre Sèneca i el lateral de Diagonal, treballant primer al costat Besòs i posteriorment al costat Llobregat. El trànsit del carrer estarà tallat en aquest tram. .

– Fase 3: Finals de desembre. Treballs d’aglomerat. S’aprofitarà per a canviar la secció actual de Sèneca de dos carrils de circulació a una secció final d’un únic carril de circulació i un d’aparcament de motos i contenidors. En finalitzar aquesta fase, es reobrirà el carrer al trànsit.

Està previst que tota l’operació estigui finalitzada a principis de la tercera setmana de desembre,  per no entorpir la campanya de Nadal.





Paraules clau

Gràcia/ Riera de Sant Miquel/