Barcelona s’uneix a la coalició per a la gestió sostenible dels boscos tropicals : Servei de Premsa

Barcelona s’uneix a la coalició per a la gestió sostenible dels boscos tropicals

05/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 6 i dijous 7 de novembre, el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, participa a la presentació de la EU Sustainable Tropical Timber Coalition, a Amsterdam, als Països Baixos (Concern Congres Centrum, Weesperstraat 113). El regidor signarà l’adhesió de l’Ajuntament de Barcelona a aquest grup de treball per crear mercats de fusta tropical sostenible a Europa i el món. L’objectiu principal d’aquesta coalició, creada en el marc del projecte europeu Sustainable Timber Action, és involucrar a les administracions públiques per assolir la gestió sostenible de fins a 10 milions d’hectàrees de bosc tropical l’any 2015.

Els participants a la coalició  -administracions, empreses, ong, etc- col•laboraran per dinamitzar i impulsar accions que dinamitzin la demanda de fusta certificada a Europa entre els sectors privat i públic.
A l’acte es presentaran els resultats finals del projecte Sustainable Timber Action project, amb el suport del programa d’ajudes de la Comissió Europea que promou la utilització de fusta d’origen sostenible entre les administracions europees.

Puigdollers i altres responsables del Programa Ajuntament+Sostenible, d’acord amb la política responsable de compra de fusta de l’Ajuntament de Barcelona, assistiran a la trobada anual de la xarxa Procura+, centrada enguany en la gestió sostenible de la fusta.

L’Ajuntament de Barcelona té en compte en les seves polítiques d’adquisició de productes i serveis una sèrie de criteris que garanteixin l’ús de fusta certificada, i va ser una de les primeres ciutats a institucionalitzar la política responsable de compra de fusta. La ciutat estableix uns criteris tècnics mínims d’obligat compliment per garantir l’ús de fusta provinent de processos de tala legal, amb criteris de sostenibilitat de les diferents certificacions de fusta, i introdueix un sistema gradual de preferència de les certificacions com a criteris d’adjudicació, que els diferents actors municipals incorporen en els seus processos de contractació.

Aquesta política és una de les línies d’accions del programa “Ajuntament + Sostenible”, que s’inscriu en els compromisos municipals de l’Agenda 21 de Barcelona. La seva missió és la introducció de criteris de sostenibilitat (ambientals i socials) en serveis i dependències municipals, treballant de forma transversal des de l’àrea d’Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans amb totes les àrees, districtes i instituts municipals, i amb altres actors clau de la ciutat com universitats, associacions de fabricants, proveïdors, ONGs, etc.





Paraules clau

medi ambient/ sostenibilitat/