Xavier Trias: “El comerç de proximitat és un sector clau per a la recuperació econòmica de la nostra ciutat” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “El comerç de proximitat és un sector clau per a la recuperació econòmica de la nostra ciutat”

08/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet el parlament de cloenda de la 8a Convenció del Comerç de Catalunya. La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), ha organitzat la seva trobada anual amb més de 200 professionals del sector, on sota el lema “Oberts al futur”, han reflexionat i debatut sobre la història del comerç i el que ha representat per a la ciutat i el país i també sobre les perspectives de futur.

L’acte s’ha celebrat al Born Centre Cultural i referint-se a aquest nou equipament, l’alcalde ha declarat que “ha conservat part de la ciutat del segle XVIII, on, ja aleshores, el comerç era un tret característic de Barcelona”.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet el parlament de cloenda de la 8a Convenció del Comerç de Catalu nya.

Xavier Trias ha defensat que en moments de dificultat econòmica: “És necessari seguir impulsant iniciatives que contribueixen a dinamitzar el comerç i la reactivació econòmica perquè el comerç de proximitat és un sector clau per a la recuperació econòmica de la nostra ciutat, i també de benestar”.

En el seu parlament, l’alcalde de Barcelona ha agraït a tots els membres de la Confederació de Comerç, als gremis, als eixos comercials, a les associacions, als mercats i a tots els comerciants la feina feta perquè: “tots i cadascú de vosaltres sou un gran exemple a seguir pel vostre esforç i esperit de superació, per buscar sempre la qualitat i l’excel·lència”.

L’alcalde ha defensat el model de comerç de la ciutat: “Barcelona té un model comercial propi, un comerç urbà de proximitat, que fomenta la riquesa, la creació de llocs de treball i la cohesió social”. I ha afegit: “Però al mateix temps, un comerç que mira cap a l’exterior i que projecta la marca Barcelona a tot el món”.

L’entorn de crisi econòmica ha estat una de les referències constants al llarg de la Jornada i també en les paraules de l’alcalde: “Per sortir de la crisi, Barcelona ha d’exercir el seu lideratge com a capital de Catalunya, com a motor de la recuperació econòmica i creació d’oportunitats al servei del nostre país”. I referint-se al comerç ha remarcat que “hem de ser valents i ser capaços de fer iniciatives i fer el camí que convé al propi comerç; l’administració ha de posar ordre i fer les coses ben fetes; però el comerç també ha de liderar”.

Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, ha participat en la inauguració de la Jornada i ha declarat: “Des de l’Ajuntament de Barcelona tenim el compromís i la coresponsabilitat de seguir treballar plegats per la reactivació econòmica de la ciutat i per ajudar al sector comercial a disposar de tots els instruments necessaris per seguir esdevenint motor econòmic de Barcelona”.





Paraules clau

comerç/