Barcelona i Israel s’uneixen per promocionar l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic : Servei de Premsa

Barcelona i Israel s’uneixen per promocionar l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic

10/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha signat aquest diumenge un conveni de col•laboració amb StarTau, un centre de servei a emprenedors israelites pertanyent a la Universitat de Tel Aviv. D’aquesta manera, la capital catalana enforteix vincles amb Israel amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic, les iniciatives empresarials i la innovació, així com potenciar l’intercanvi d’experiències i coneixements en aquests àmbits. L’acte s’ha celebrat a Tel Aviv, en el marc del viatge de la Generalitat i l’Ajuntament a Israel per reforçar les relacions institucionals i econòmiques amb Catalunya i la seva capital. Per part de StarTau, la firma ha anat a càrrec del seu director general, Oren Simanian.

Barcelona i Israel s’uneixen per promocionar l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic

Trias ressalta que la cooperació entre Barcelona i Tel Aviv en aquest àmbit és molt positiva perquè “permet sumar els esforços de dues ciutats referents a nivell internacional i que els seus països estableixin sinergies en la projecció i dinamització de la seva economia”. Alhora, contribuirà a “reafirmar aquestes dues grans urbs com a autèntiques plataformes de llançament de les empreses i el millor entorn per al seu creixement, consolidació i internacionalització”.

Amb aquest acord, l’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, i StarTau es comprometen a elaborar marcs que connectin emprenedors, empreses i organitzacions a Israel i a Barcelona. Això es durà a terme fomentant l’intercanvi de talent per facilitar el creixement i expansió internacional de les empreses de les dues regions. En aquest sentit, la capital catalana ha convidat StarTau a participar el proper febrer en el Mobile World Congress per tal que el saló serveixi de plataforma per als emprenedors israelians del sector de les noves tecnologies i la innovació.

Ambdues entitats realitzaran un treball conjunt que permeti identificar petites i mitjanes empreses a nivell internacional com a col•laboradors per a tirar endavant tot tipus de projectes de cooperació empresarial. També promocionaran els seus emprenedors i companyies clients amb accions que impulsin el desenvolupament internacional a través dels seus propis canals de networking. Així mateix, el document preveu que tant Barcelona Activa com StarTau tinguin accés als seus equips de suport, serveis i assessorament en diversos aspectes per a fer negocis als respectius països.

StarTau es va crear l’any 2009 a la Universitat de Tel Aviv per tal de donar suport a l’activitat econòmica d’Israel, i avui dia és el centre més gran i més actiu d’emprenedoria d’aquest país. Dóna servei a empreses de diverses àrees i d’arreu del món, i els ofereix mentorització per a iniciar una exitosa iniciativa emprenedora.





Paraules clau

Alcalde Trias/ emrpenedoria/ israel/ mobile world capital/