L’Ajuntament il·luminarà la seva façana de blau en ocasió del Dia Mundial de la Diabetis : Servei de Premsa

L’Ajuntament il·luminarà la seva façana de blau en ocasió del Dia Mundial de la Diabetis

12/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 13 de novembre, a les 19:00 hores, la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona s’il•luminarà de color blau, en commemoració del Dia Mundial de la Diabetis, dins de la iniciativa promoguda per l’Associació de Diabètics de Catalunya, i que es du a terme a tot el món, i al que s’hi uneixen diversos edificis emblemàtics.

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, presidirà l’acte, que s’iniciarà a les 19 hores al balcó de l’edifici amb el desplegament d’un faldó amb els símbol de la circumferència blava que té, com a logo, el Dia Mundial de la Diabetis, i posteriorment, assistirà a l’encesa de la façana des de la plaça Sant Jaume.

Iniesta estarà acompanyada pels representants de l’Associació de Diabètics de Catalunya; de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; del Consell Assessor sobre la Diabetis; de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya; de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària; de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, i de la Sociedad Española de Diabetes
El color blau, així com el cercle blau, són els símbols que s’empren arreu del món per representar la unió de tothom en la lluita contra la diabetis. Amb aquesta jornada es vol sensibilitzar sobre la importància de la detecció precoç en la diabetis, una malaltia que afecta el 13% de la població a partir dels divuit anys.

El Dia Mundial de la Diabetis, adreçat a conscienciar sobre la detecció precoç i prevenció de la malaltia, se celebra cada 14 de novembre. La jornada també té com a objectiu iniciar accions per millorar el coneixement de la patologia entre els propis professionals de la salut, entre les persones que la pateixen i entre la ciutadania.

A Catalunya, hi ha més de 560.000 persones diagnosticades de diabetis, segons l’Enquesta de Salut 2011-2012. Cal considerar, però, que fins a un 13% de la població major de 18 anys podria estar afectada sense saber-ho. La diabetis és una malaltia que genera, entre altres, complicacions cròniques vasculars (infart de miocardi, ictus, lesions al ronyó, a la vista, als peus, al sistema nerviós). La diabetis no té cura, i per això el futur passa per la prevenció amb la incorporació d’hàbits de vida saludables.





Paraules clau

diabetis/