Els IES Joan d’Àustria i Infanta Isabel del districte de Sant Martí tindran una sala d’actes renovada : Servei de Premsa

Els IES Joan d’Àustria i Infanta Isabel del districte de Sant Martí tindran una sala d’actes renovada

13/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El pressupost 2014 del districte de Sant Martí destina recursos a garantir una millor qualitat de vida als veïns dels diferents barris del districte. Una de les actuacions previstes en el pressupost de l’any vinent és una reforma de la sala d’actes que comparteixen els instituts de secundària IES Joan d’Àustria i IES Infanta Isabel del barri de Sant Martí de Provençals. Més de 1.600 alumnes en sortiran beneficiats. El més destacable però, és que aquest auditori passarà a ser gestionat pel Centre Cívic de Sant Martí i per tant, els veïns del barri i del districte podran gaudir d’aquest nou equipament.

stmarti_1

Els instituts comparteixen un mateix edifici que està situat a Selva de Mar 211. La sala d’actes ja va ser objecte d’una reforma integral per part de la Generalitat de Catalunya que va finalitzar en Juliol de 2010. Aquesta actuació va consistir en la reforma dels paraments interiors de la sala, l’adequació a la normativa de pública concurrència i la de protecció contra incendis, el reforç de les jàssenes metàl·liques de la coberta i la implantació d’un nou nucli de serveis per a públic. Aquesta obra però, va restar inacabada.

La nova actuació prevista pel districte consisteix en les obres necessàries per posar en funcionament la sala i té per objecte la remodelació dels camerinos situats en la planta soterrani, l’adequació de l’escenari, la col·locació de les cadires de la sala i la posada en funcionament de totes les instal·lacions. La sala disposa d’un aforament de 373 butaques:  270 en planta baixa i 103 en la planta altell de l’amfiteatre.

stmarti_2

Dins d’aquesta actuació de remodelació també està previst fer la reforma del vestíbul d’entrada a la sala, que en l’actualitat és comú en els dos instituts, de manera que sigui una entrada independent a l’horari de funcionament dels centres educatius.

Aquestes obres de millora permetran donar per acabada la reforma de la sala d’actes i els alumnes dels dos instituts podran fer-ne ús abans d’acabar l’actual curs 2013-2014.

També per als veïns del barri serà una sala més on podran realitzar les activitats que organitza i gestiona el Centre Cívic Sant Martí de Provençals molt proper a l’edifici dels dos instituts.

 

Dades:

–       Superfície:  455 m2

–       Pressupost:

–       Estimació despeses explotació 25.000 € que inclou:

–       Inici d’obres:  desembre 2013

–       Final d’obres: abril 2014

 

Uns equipaments educatius amb història

Als anys seixanta amb el desenvolupament de la zona de La Verneda va començar a arribar molta població jove. Es van construir carrers, es van fer nous habitatges i es van instal·lar botigues i mercats. Aquests nous veïns van començar a tenir criatures i es van obrir escoles públiques i privades al barri.

Per atendre l’educació dels joves, es van crear dos centres de secundària – un per a nois i un altre per a noies, com era costum a l’època -, en uns terrenys que havien estat camps de conreus. L’arquitecte Francesc Adell va dissenyar dos centres del mateix estil en una unió angular. El de nois es va dir Joan d’Àustria i el de noies Infanta Isabel d’Aragó.

L’any 1962 l’Institut Infanta Isabel va començar a funcionar parcialment amb l’ensenyament del Batxillerat Elemental, tot i que es va inaugurar oficialment el 1963. L’Institut Joan d’Àustria també ha complert 50 anys. Des d’aleshores sempre s’ha fet el possible per millorar les infraestructures dels dos instituts. Amb la reforma de la sala d’actes es tanca una demanda de professors i alumnes que suposarà una millora per totes les seves activitats culturals i artístiques.

 





Paraules clau

instituts/ Sant Martí/