L’Ajuntament de Barcelona enderrocarà l’edifici de l’antiga Clínica Quirón : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona enderrocarà l’edifici de l’antiga Clínica Quirón

15/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha autoritzat una partida de 650.000€ per a la redacció i execució del projecte d’enderroc de l’edifici de l’antiga Clínica Quirón, situat a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, números 5-11, al barri de la Salut del districte de Gràcia. El consistori ha encarregat a l’empresa Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) que dugui a terme les obres per a enderrocar l’edifici per tal d’avançar en el procés per a la construcció dels futurs equipaments en aquest espai, un cop el concurs per adjudicar la construcció i gestió d’una residència assistida per a gent gran ha quedat desert.

El concurs especificava la construcció d’un casal per la gent gran i un casal de barri per la Salut. L’Ajuntament es referma amb aquest compromís i seguirà treballant per aconseguir-ho i convertir l’espai en un pol que promogui l’activitat econòmica de l’entorn i doni servei a una zona altament poblada de la ciutat.
Està previst que a finals del primer trimestre del 2014 es comenci a executar l’enderroc de l’antiga clínica, amb una durada estimada de les obres d’uns cinc mesos.

 

En marxa les obres del Patronat Municipal de l’Habitatge per ampliar el parc d’habitatge públic amb  400 nous pisos protegits

El solar i l’edifici que ocupava l’antiga Quirón van ser adquirits pel consistori el mes de desembre passat per un import de 9,5 M€, amb l’obtenció de 45 M€ per a que l’Ajuntament pogués finançar diferents promocions d’habitatge protegit a la ciutat i incrementar el parc d’habitatge públic de la ciutat amb uns 400 nous pisos entre 2013 i 2015. Es tracta de promocions que estaven aturades per falta de crèdit i que tenen un fort impacte veïnal, com la tercera fase de remodelació del barri del Bon Pastor (Sant Andreu) i un complex d’habitatges i equipaments a Pere Quart (Sant Martí), i els primers habitatges a Can Batlló (Sants-Montjuïc). El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona ja ha iniciat la majoria de les obres previstes.

Concretament, ha iniciat les obres de la tercera fase de la remodelació del Bon Pastor, que constarà de tres edificis amb un total de 167 habitatges, 121 dels quals ja estan en construcció i 46 en procés de licitació d’obres. Els edificis estan situats als carrer Biosca, Alfarràs i Pg. Mollerussa. La remodelació del Bon Pastor preveu substituir 784 cases barates, amb problemes d’humitats i poques condicions d’habitabilitat, per un nou barri de prop de 1.000 habitatges construïts amb criteris sostenibles i d’estalvi energètic. La remodelació del barri també inclou la urbanització amb noves zones de vianants, l’eliminació de barreres arquitectòniques, el soterrament de les xarxes de serveis, la implantació de sistemes d’il•luminació més eficients,  la instal•lació integral de jocs infantils.

També s’han iniciat les obres al complex d’equipaments i habitatges a Pere IV, conegut com Ca l’Isidret, comprès entre els carrers Josep Pla, Pere IV, Paraguai i Camí de Ca l’Isidret., amb  més de 1.300 m2. El complex ha estat llargament reivindicat pels veïns al districte de Sant Martí i inclou un casal de gent gran, un casal de barri, 29 habitatges dotacionals, 54 habitatges en dret de superfície i aparcaments.

Així mateix es manté la previsió de poder iniciar a principis del 2014 la construcció dels primers pisos a l’àmbit de Can Batlló. L’actuació consta de cinc unitats d’habitatges, de les quals s’iniciaran  les dues primeres promocions: habitatges en dret de superfície i habitatges per a afectats urbanístics. En concret, el 2014 començaran les obres de 26 habitatges al carrer de la Constitució i de 26 més al carrer de Parcerisa.





Paraules clau

Antiga Quirón/ Gràcia/ La Salut/