L’alcalde Trias participa a la inauguració del Fòrum Universal de les Cultures Nàpols 2013 : Servei de Premsa

L’alcalde Trias participa a la inauguració del Fòrum Universal de les Cultures Nàpols 2013

15/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 18 de novembre, a les 18:30 hores, l’alcalde de Barcelona i president de la Fundació Fòrum, Xavier Trias, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, assistirà a la cerimònia d’inauguració del IV Fòrum Universal de les Cultures Nàpols 2103. En l’acte, que se celebrarà al Teatro di San Carlo, també intervindran el president de la Regió de Campània, Stefano Caldoro i l’alcalde de Nàpols, Luigi de Magistris. Després dels parlaments se celebrarà un concert inaugural interpretat per l’orquestra del Teatro di San Carlo.

Del 18 de novembre del 2013 al juny de 2014 se celebrarà a la ciutat italiana de Nàpols el Fòrum Universal de les Cultures, la quarta edició de l’esdeveniment que va néixer a Barcelona l’estiu de 2004.

El desembre de 2007 la ciutat de Nàpols va ser escollida com a seu d’aquest esdeveniment internacional. El Fòrum Nàpols 2013 compta amb el lideratge de la ciutat de Nàpols i el suport dels governs de la Regió de Campània i central , i de la UNESCO .

El Fòrum Nàpols 2013 no utilitzarà un únic espai per a les seves activitats sinó que té com a objectiu posar en valor tota la ciutat. Nàpols farà servir el seu centre històric i altres llocs representatius ( Piazza Forcella, la tomba de Virgili, l’estació de la Piazza Municipi ), la Mostra d’ Oltremare, els districtes de Nàpols i altres ciutats de la Regió de Campània ( Pompeia, Ravello, Caserta, Benevento) com a escenaris del IV Fòrum Universal de les Cultures, creant un espai global de convivència a través de la realització de diverses activitats i expressions culturals.

Nàpols reprèn bona part del llegat deixat per Barcelona 2004, Monterrey 2007 i Valparaíso 2010, sota els quatre eixos – diversitat cultural, desenvolupament sostenible, condicions per la pau i coneixement- amb especial èmfasi en el mar. Pel que fa als formats, el Fòrum celebrarà diàlegs, exposicions i espectacles. També es realitzaran dues de les activitats més representatives de l’esdeveniment: el projecte escolar i el Campament de la Pau. Totes les expressions estan estructurades d’una manera relacionada i en funció dels eixos temàtics. L’organització del Fòrum es planteja com una experiència que canviarà la imatge de Nàpols i revitalitzarà el seu compromís com a patrimoni de la humanitat de la UNESCO.

La Fundació Fòrum Universal de les Cultures, creada en acabar el Fòrum de Barcelona 2004, és l’entitat responsable de preservar el llegat, difondre les idees i els compromisos del Fòrum, i promoure les noves edicions de l’esdeveniment. El seu objectiu principal és consolidar el Fòrum Universal de les Cultures com un procés de canvi de les ciutats situant la cultura en el centre del seu desenvolupament.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Fòrum Nàpols/