L’alcalde Trias agraeix el treball de les associacions veïnals per transformar els barris de Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Trias agraeix el treball de les associacions veïnals per transformar els barris de Barcelona

16/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui als actes de celebració dels 50 anys de l’associació de veïns de Torre Llobeta-Vilapiscina, la més antiga de la ciutat, on ha destacat el treball de les associacions veïnals en la transformació dels barris de Barcelona. “La tradició associativa veïnal és una de les característiques d’aquesta ciutat que ens fan sentir més orgullosos”, ha explicat l’alcalde, que ha subratllat el paper rellevant de les entitats veïnals “en aquests moments difícils, on moltes famílies ho passen malament”. L’alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni,

L’associació, que ha rebut el premi Nou Barris i la Medalla de Plata de la Ciutat, ha celebrat avui el seu aniversari amb un acte a la plaça de Torre Llobeta, al districte de Nou Barris. Durant l’acte, l’alcalde ha volgut fer un reconeixement de totes les associacions de veïns de la ciutat, com a “promotors de moltes de les millores que han fet avançar en el benestar i la qualitat de vida de totes les persones”, i ha posat l’accent en la mateixa entitat i la seva determinació per a la transformació del barri de Torre Llobeta.

“Fa cinquanta anys, quan aquesta associació de veïns es va constituir, la Torre Llobeta no era més que una antiga masia mig derruïda”, ha recordat l’alcalde. “Avui, en canvi, és un Centre Cívic de referència, ple d’activitats per als veïns i veïnes”. Xavier Trias ha destacat també el cobriment de la Riera d’Horta després de les inundacions patides al barri a principis dels anys seixanta. “Ara és el carrer Cartellà, però aquells moments en concret van ser molt durs i tots els veïns i veïnes vàreu demostrar que la vostra solidaritat i voluntat de servei no té límits”, ha afegit.

Xavier Trias ha recordat que un dels primers actes ciutadans que va celebrar després de ser investit alcalde va ser la inauguració del Centre Esportiu Municipal de les Cotxeres de Borbó, on uns mesos més tard també es van obrir el Casal de Gent gran i la biblioteca. “Ara estem fent els darrers passos per acabar de dignificar tota l’illa de Cotxeres Borbó i obrir-la a un ús ciutadà, així com la reforma del Pavelló Esportiu Virrei Amat, que començarem aviat”, ha explicat.





Paraules clau

associacions/ Nou Barris/ Torre Llobeta-Vilapicina/ veïns/