Alcalde Trias: “Hem d’inundar la ciutat de noves tecnologies per demostrar que som una ciutat smart” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “Hem d’inundar la ciutat de noves tecnologies per demostrar que som una ciutat smart”

20/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participa al Barcelona SmartCity Tour, organitzat conjuntament l’Ajuntament de Barcelona i TMB. Al llarg del recorregut per la ciutat, la comitiva formada per representants de TMB, de l’àrea d’Hàbitat Urbà, de Fira de Barcelona i d’empreses tecnològiques, ha pogut conèixer algunes de les aplicacions o solucions que s’han desenvolupat recentment a la ciutat amb la voluntat de contribuir a la implantació d’una ciutat intel•ligent i que avui dia ja són una realitat a Barcelona, sigui en els seus serveis, en els transports públics, els aparcaments o en altres àmbits de l’espai urbà en transformació com ara la zona del Born, a Ciutat Vella.

Smart City Tour

La comitiva s’ha desplaçat amb un autobús híbrid biarticulat i en un autobús articulat de gas natural comprimit de TMB, aturant-se a la parada de metro d’Universitat. Allà Trias ha explicat que amb aquest recorregut “fem una demostració del què pot donar de si el desenvolupament de les noves tecnologies en el dia a dia dels ciutadans”. L’alcalde ha recordat l’aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat de referència en Smart City on les noves tecnologies es posin al servei de les persones, “avui veiem exemples de l’aplicació de la tecnologia a aspectes concrets de la nostra vida quotidiana, com és el transport públic”. Trias ha insistit en què aquesta aposta per a les noves tecnologies només té sentit si les posen al servei del benestar i la qualitat de vida de les persones i del conjunt de la ciutat i per poder donar més i millors serveis. “ Hem de fer arribar la informació a la gent perquè faci un ús massiu de les noves tecnologies i vegi que els son útils”.

“Avui comencem a veure una realitat, hem d’inundar la ciutat de noves tecnologies per demostrar que som una ciutat smart. Hem de fer que els barcelonins i barcelonines coneguin aquestes innovacions i les facin seves”, ha dit Trias. L’alcalde s’ha referit a la nova xarxa de bus que s’està desplegant a la ciutat, a l’aparició de les primeres smartquesines, a les millores que s’introduiran en el camp de la il•luminació gràcies al Pla Director que s’està desplegant a la ciutat o a la gestió eficient de la recollida d’escombraries. “ En els propers 3, 4 o 5 anys s’ha de desenvolupar tots aquests avenços a través de concursos i anar avançant per implantar-los a una velocitat prudencial”.

L’alcalde ha assenyalat que en el camp de les noves tecnologies “o estàs al capdavant i ets referent o quedes enrere. Barcelona vol ser referent i fa una aposta clara, amb ajut d’altres ciutats, institucions, empreses, organitzant trobades internacionals com l’Smart City Expo o promovent xarxes com la City Protocol Society”. Trias ha destacat també un altre aspecte fonamental de les noves tecnologies, i és que serveixen per crear nova economia i contribueixen a crear nous llocs de treball. “El futur de la ciutat, sense abandonar la resta del que és Barcelona, va lligat a això. Si col•laborarem amb altres ciutats, empreses, universitats, Barcelona és imbatible”.

Trias ha destacat que l’aposta de les smart cities va “estretament vinculada” a la Capital Mundial del Mòbil que és Barcelona i ha agraït l’esforç que estan fent empreses tecnològiques com JCDecaux, Intel, Cisco, Admira Ficosa per innovar i contribuir a posicionar la ciutat “com una ciutat d’èxit i un referent a nivell europeu malgrat el context de crisi en el que es troba”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ smart city/