Sònia Recasens destaca els pressupostos de 2014 com “la principal eina social” per a assolir els reptes de la ciutat : Servei de Premsa

Sònia Recasens destaca els pressupostos de 2014 com “la principal eina social” per a assolir els reptes de la ciutat

20/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d’Economia, Empresa i Ocupació d’aquest dimecres ha donat inici a la tramitació corresponent a l’aprovació del pressupost municipal per a l’any 2014, que se sotmetrà a la votació definitiva a la sessió del Plenari Municipal del divendres 29 de novembre. La seva aprovació anirà vinculada a una qüestió de confiança plantejada per l’alcalde.

En aquest primer tràmit, el projecte de compte general del Govern municipal ha rebut el vot favorable d’UpB. Durant el debat corresponent al dictamen sobre el pressupost –que ha estat votat en contra pel PSC, PP i ICV-EUiA–, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha ressaltat la importància de tirar endavant “la principal eina social que pot oferir l’Ajuntament a la ciutadania per assolir els reptes plantejats en aquests moments”. També ha assenyalat que cal aprofitar la “potencialitat, el volum inversor i el sanejament que pot injectar aquest pressupost a l’economia de la ciutat”.

El pressupost expansiu que ha dissenyat el Govern municipal per al 2014 està xifrat en 2.574 milions d’euros, equivalent a un increment de l’11,1% respecte l’estimació de tancament del 2013. A més, compta amb una potent capacitat inversora dotada amb 426,3 milions d’euros, un augment del 22,1%. Aquesta xifra podria arribar als 527,8 milions si s’hi sumen els 101,5 provinents de l’operació de la nova gestió dels aparcaments municipals que es destinaran íntegrament a polítiques d’habitatge.

La tinenta d’alcalde ha remarcat que el Govern municipal ha ofert des del primer moment als grups de l’oposició “els espais de debat i de consens necessaris per tirar endavant aquest projecte de pressupostos”. Així mateix, ha tornat a apel•lar al diàleg “no només per ara, sinó per tot el que esdevindrà” més enllà de la tramitació dels comptes, per tal de poder executar polítiques per cobrir les necessitats dels ciutadans i ciutadanes en el context actual de dificultats econòmiques. En aquest sentit, ha instat els grups municipals a “negociar en futur, posant sobre la taula noves inversions, projectes i programes” que no suposin tirar enrere actuacions i compromisos adquirits per pressupostos d’exercicis anteriors.

D’altra banda, Recasens ha posat en valor la bona acceptació que ha tingut el pressupost al llarg de tot el procés participatiu, en el qual s’ha exposat en els consells de districte, el Consell de Ciutat, el Consell Econòmic i Social de Barcelona i l’Audiència Pública. “Hem pogut veure debats on la ciutadania ha reconegut i ha agraït la transparència, el rigor i la fortalesa de l’Ajuntament per entomar els reptes que té plantejats la ciutat”, ha explicat Recasens.

Els pressupostos tenen com a eixos principals la reactivació econòmica, l’atenció a les persones i la regeneració urbana de la ciutat. És per això que gairebé la meitat de la despesa corrent –903,1 milions– es destinen a polítiques socials i a garantir el manteniment, la seguretat i la millora de la qualitat urbana de tots els barris i districtes de la ciutat. Els comptes garanteixen també preservar valors imprescindibles de cara a conservar la credibilitat de Barcelona davant els ciutadans i el seu entorn, com són l’estabilitat, una bona liquiditat i la solvència financera. I, a més, això ho permeten sense pujar impostos, mantenint congelades les ordenances fiscals.





Paraules clau

pressupostos/