Trias: “La Biblioteca El Clot- Josep Benet és un pas més de la transformació de Les Glòries un gran centre social i cultural de Barcelona” : Servei de Premsa

Trias: “La Biblioteca El Clot- Josep Benet és un pas més de la transformació de Les Glòries un gran centre social i cultural de Barcelona”

23/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha inaugurat avui la biblioteca El Clot-Josep Benet a l’edifici Disseny Hub Barcelona. A l’acte també hi ha assistit el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, entre d’altres.

Inauguració Biblioteca del Clot "Josep Benet"

L’alcalde ha assenyalat que aquesta nova biblioteca, que dóna servei sobretot als veïns i veïnes dels barris del Clot i el Parc i la Llacuna del Poblenou, “és un equipament cultural magnífic”. Xavier Trias ha afirmat que “fa molts anys que les biblioteques han esdevingut punts de trobada”, i ha afegit que “ens ajuden a promoure la cultura des de la base, l’aprenentatge i la lectura, la formació i l’educació, esdevenint centres culturals de proximitat”.

“Les biblioteques són un pilar fonamental de la Barcelona de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”.

L’alcalde ha expressat la seva satisfacció pel fet que s’hagi batejat aquesta biblioteca amb el nom de Josep Benet, “una de les figures més destacades del catalanisme contemporani” i ha recordat que Benet va comprometre’s amb el país en un dels moments més foscos de la nostra història.

Trias ha destacat que aquesta biblioteca contribueix a fer de Les Glòries un gran centre econòmic, social i cultural de Barcelona. “La transformació que està experimentant Les Glòries és extraordinària, pràcticament única a Barcelona”, ha finalitzat Trias.

La Biblioteca El Clot-Josep Benet és un nou equipament cultural i de proximitat que dóna servei als més de 40.000 veïns dels barris del Clot i del Parc i la Llacuna del Poblenou, al Districte de Sant Martí. Es troba ubicada a l’edifici Disseny Hub Barcelona i té una superfície de 1.732 m2 repartits en dues plantes, organitzades de forma flexible i funcional per donar servei a diferents públics. Aquest és el primer equipament que s’obre al públic en aquest edifici. La biblioteca pren el nom de Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 – Sant Cugat del Vallès, 2008), polític, historiador i advocat, va ser una de les figures més destacades del catalanisme polític contemporani. La biblioteca disposarà d’una col•lecció de totes les seves obres publicades, cedida per la família. Actualment, amb la inauguració de la Biblioteca El Clot – Josep Benet, hi ha 39 biblioteques públiques que conformen la xarxa de Biblioteques de Barcelona, gestionada per un Consorci format per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

Biblioteca/ El Clot/