Comencen les obres de reurbanització del carrer Balmes entre la plaça Molina i l’avinguda Diagonal, al districte de Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

Comencen les obres de reurbanització del carrer Balmes entre la plaça Molina i l’avinguda Diagonal, al districte de Sarrià-Sant Gervasi

24/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 24 de novembre s’inicien les obres de reurbanització del carrer Balmes entre la plaça Molina i l’avinguda Diagonal, en uns treballs que modificaran la secció del carrer amb l’ampliació de les voreres fins als 4’60 metres d’amplada i la implantació de quatre carrils de circulació (dos de circulació, un reservat al transport públic i un carril multiús).

L’actuació també comprèn la renovació dels embornals connectats a col•lectors existents o projectats, el clavegueram, el paviment i els serveis, la jardineria, l’arbrat, la senyalització, i el mobiliari urbà com papereres, bancs  i cadires. En aquesta actuació també s’instal•larà nou enllumenat urbà amb criteris del nou Pla Director d’Il•luminació de la ciutat, amb més llum a les voreres i lluminàries de tecnologia LED.

Les obres, amb un pressupost de 4.685.000 euros, tindran una durada aproximada de 14 mesos.

Aquesta urbanització se suma a la prevista del mateix carrer en el seu tram entre plaça Molina i plaça de Joaquim Folguera, que està pendent de la redacció del projecte durant 2014 i que s’ha començat a treballar amb la posada en marxa d’un procés participatiu amb els veïns engegat pel districte de Sarrià-Sant Gervasi per definir el futur projecte d’ampliació de voreres, renovació dels serveis i millora del mobiliari urbà i la senyalització.

Paral•lelament, el Govern Municipal preveu iniciar a principis de 2014 les obres del tram entre Gran Via de les Corts Catalanes i carrer Aragó, previstes dins el Pla de Manteniment Integral.  Es preveu una actuació de millora en uns 10.000 metres quadrats, amb l’ampliació de voreres i xamfrans, nou enllumenat de leds, nou arbrat amb rec automàtic i la renovació de senyalització vertical i horitzontal.

 

Modificacions de trànsit durant la primera fase de les obres

Les obres s’inicien el diumenge 24 amb l’actuació en el tram entre el carrer Laforja i la plaça Molina. Es començarà a treballar al costat Besòs, afectant la calçada i mantenint en tot moment 3 carrils de circulació. Els treballs en aquest tram inclouen l’execució d’un nou tram de col•lector i la retirada dels arbres existents a la vorera costat Besòs, i comportaran afectacions puntuals a la circulació també a la cruïlla amb els carrers Madrazo i Sant Eusebi.

En tot moment es mantindrà accés als guals existents al costat Besòs de Balmes.

A partir de mitjan de gener i fins al març de 2014, s’iniciarà una segona fase de les obres, que se centrarà en el tram entre la Travessera de Gràcia i la plaça Molina, afectant la vorera i la calçada i mantenint també tres carrils de circulació pel costat Llobregat del carrer, i l’accés als guals existents al costat Besòs de Balmes.

La resta de trams s’aniran programant a mesura que avancin aquests treballs.





Paraules clau

Diagonal/ Sarrià-Sant Gervasi/