Trias referma el compromís de Barcelona amb el futur de la regió Mediterrània i afirma que el seu èxit passa per treballar en projectes comuns : Servei de Premsa

Trias referma el compromís de Barcelona amb el futur de la regió Mediterrània i afirma que el seu èxit passa per treballar en projectes comuns

25/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha afirmat aquesta tarda que la ciutat està compromesa amb el futur de la regió mediterrània, i ha destacat que l’èxit de la regió consisteix en treballar en projectes comuns. Trias ha participat aquest tarda en la inauguració de les Jornades cultuals de Palestina a la Mediterrània, organitzades pel Centre Euro-Àrab de Catalunya (CEAC). A l’acte, hi ha intervingut intervindran el president del Centre Euro-Àrab de Catalunya, Fouad Ahmad Assadi; l’ambaixador de Palestina a Espanya, Amar Mussa, i l’arquebisbe de l’Església Ortodoxa de Jerusalem, Atallah Hanna.

El Centre Euro-Àrab de Catalunya és una associació sense ànim de lucre, nascuda l’any 2008, integrada per persones tant d’origen àrab com català que pretén dur a terme un projecte mediterrani comú, impulsat pel diàleg, la cooperació i la reflexió des de l’àmbit local fins a l’internacional. Des del seu naixement, ara fa cinc anys, el Centre Euro Àrab ha focalitzat els seus esforços en l’intercanvi cultural entre les dues ribes de la Mediterrània. Com ha dit Trias aquest centre “és una iniciativa ja consolidada, que expressa el compromís de la societat civil catalana amb el procés euromediterrani”.

Com ha assenyalat Trias amb aquestes jornades “tenim l’oportunitat de conèixer millor la riquesa de la cultura i els valors de Palestina, i la seva llarga tradició i vocació mediterrània, que Barcelona compateix”. L’alcalde ha recordat que en les darreres dècades, Barcelona ha jugat un paper molt important en les relacions entre la Unió Europea i els països de la Mediterrània. Va ser a Barcelona on es va iniciar el Procés Barcelona, l’any 1995, un procés que al 2008 va donar peu a la creació de la Unió per la Mediterrània, de la qual Barcelona n’és la seu institucional.

“Barcelona està compromesa amb el futur de la regió mediterrània, creiem en ella i sabem que l’èxit de la regió consisteix en treballar junts en projectes comuns”, ha dit Trias afegint que per aquest motiu la franja de Gaza i Cisjordània és una àrea prioritària en el Pla Director de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament, amb un compromís de cooperació renovat pel període 2013-2016.

Xavier Trias ha destacat que Barcelona sempre ha treballat per “reforçar i reafirmar el potencial de la Mediterrània”. “És una tasca de tots aconseguir que la democràcia, la justícia i la llibertat segueixin configurant la Mediterrània com a espai intercultural, de convivència i de respecte”, ha finalitzat l’alcalde.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Mediterrània/