L’Ajuntament inicia l’enderroc d’un nou edifici al barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia l’enderroc d’un nou edifici al barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris

26/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal Barcelona Gestió Urbanística, ha iniciat les actuacions de deconstrucció d’un nou edifici al barri de Trinitat Nova, al carrer S’Agaró, 41-47. Aquesta actuació s’emmarca dins de l’àmbit de remodelació dels habitatges afectats per patologies estructurals d’aquest barri del districte de Nou Barris.

En aquest cas concret es tracta d’un bloc plurifamiliar, construït a l’entorn de l’any 1955, i que consta de planta baixa i tres plantes que compta amb un total de 16 habitatges. En total, s’actua sobre un solar amb una superfície ocupada de 434 metres quadrats i amb una superfície construïda de 2.188 metres quadrats

L’immoble  estava  pendent d’enderrocar a l’espera d’una resolució jurídica que permetés a l’Ajuntament de Barcelona a procedir al seu enderroc, ja que tot i que els seus habitants van ser reallotjats quedaven alguns ocupants.

Es preveu que el termini d’execució d’aquest projecte sigui de quatre setmanes i es desenvoluparà en tres fases:
– Establiment del perímetre de protecció i col•locació dels elements de seguretat.
– Treballs previs.
– Deconstrucció i condicionament del solar.

enderroc

Amb aquest enderroc, de la darrera fase d’adjudicacions d’habitatges, nomes quedarà pendent el bloc situat al carrer S’Agaró 33-39, que està previst poder enderrocar durant el primer trimestre del 2014.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha explicat que “aquesta actuació demostra que l’Ajuntament de Barcelona continua treballant en el barri de la Trinitat Nova i exercint les nostres competències en el procés de remodelació d’aquest barri” i ha afegit que “en aquest entorn també executarem durant aquest mandat el nou casal de barri, s’ha incrementat la presència de cossos de seguretat i s’està treballant en una campanya de civisme a la zona”. Finalment, Rognoni ha recordat que “per a nosaltres aquesta operació és una de les nostres prioritats essencials i amb aquests enderrocs donem resposta a una demanda veïnal”.

Aquesta actuació dóna continuïtat a les actuacions iniciades el passat mes de juliol amb l’enderroc de l’immoble situat al c/ s’Agaró 31. A la comissió de seguretat i mobilitat del mes de juny el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va prendre el compromís de buscar solucions a les problemàtiques que expressaven els veïns de Trinitat Nova i el 27 de juny, juntament amb la regidora del Districte, Irma Rognoni, es va reunir amb l’associació de veïns del barri per tal d’analitzar la situació existent.

El Govern Municipal es va comprometre a accelerar el procés per enderrocar l’immoble del c/s’Agaró 31 abans que finalitzés el mes de juliol. Durant la trobada també es va prendre el compromís d’incrementar la presència de la Guàrdia Urbana en aquest àmbit i des de l’1 de juliol els agents del cos de policia barceloní han passat a realitzar quatre patrullatges diaris a peu per la zona.

Procés de remodelació del barri de Trinitat Nova

L’Incasòl, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns de Trinitat Nova van signar l’any 1999 un conveni per la substitució  de prop de 900 habitatges que havien quedat obsolets des del punt de vista constructiu per diferents patologies estructurals,  en els carrers de Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna del barri de la Trinitat, a més de la nova urbanització de tot el sector que fa l’Ajuntament.

Des de 2003 fins ara, s’han acabat i lliurat 504 pisos en diferents fases del procés de remodelació. En concret, pertanyen als blocs de Chafarinas-60, Aiguablava- 189, el Bloc-C, el Bloc B1 i B2, i  el bloc G1.

L’Institut Català del Sòl ha iniciat recentment les obres de construcció del Bloc D, que consta de set escales amb un total de 103 habitatges i que conformen els pisos necessaris per finalitzar el procés de reallotjament. En concret han començat les obres de 38 d’aquets habitatges, el  65 restants està previst que es puguin iniciar durant el 2014, prèvia aprovació definitiva dels pressupostos generals de la Generalitat i la corresponent partida econòmica destinada al Bloc D de Trinitat Nova.

Des de l’Ajuntament, a la darrera Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient, es va aprovar una proposició que indicava que en cas que la Generalitat no posi els recursos suficients durant el 2014 per a aquestes actuacions pendents serà l’Ajuntament qui garanteixi la no paralització dels mateixos i, si és necessari, assumirà la inversió amb el reconeixement del deute corresponent.





Paraules clau

Nou Barris/ trinitat nova/