Xavier Trias: “El mercat de Sant Antoni és una inversió productiva perquè genera llocs de treball nous i reactivarà tota l’economia de la zona” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “El mercat de Sant Antoni és una inversió productiva perquè genera llocs de treball nous i reactivarà tota l’economia de la zona”

26/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias, ha fet una visita a les obres del Mercat de Sant Antoni acompanyat de Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats i Gerard Ardanuy, regidor de l’Eixample. Les explicacions tècniques les ha fet l’arquitecte responsable del projecte de remodelació Pere Joan Ravetllat.

Visita al Mercat de Sant Antoni
L’alcalde ha declarat: “Aquesta remodelació és molt important perquè permetrà potenciar els elements característics de la seva singular arquitectura, i modernitzar-lo per oferir els millors serveis a comerciants i clients”.

El mercat de Sant Antoni, que l’any 2007, va celebrar els seus 125 anys, és un dels pols d’atracció comercial més importants de la zona. Trias ha remarcat: “Aquest mercat es convertirà en una icona per aquesta ciutat. Fa poc ens ha passat amb els Encants i quan estigui acabat també ens passarà amb el Mercat de Sant Antoni”.

L’alcalde ha destacat que “la inversió en el Mercat de Sant Antoni és una inversió productiva. Els Encants, el Ninot i aquesta, són inversions productives perquè genera llocs de treball nous i reactivarà l’economia de tota la zona”. I ha afegit: “Ho fem perquè hi ha gent que hi viu però hi ha gent que hi té el seu lloc de treball i cal potenciar les relacions entre la gent del territori”

La visió actual del mercat, elevat i sostingut per les columnes és espectacular i permet veure l’estructura del mercat buit, nítid i en suspès. Aquesta setmana ja ha començat a construir-se l’enorme llosa de formigó a nivell de carrer que ha de permetre l’excavació posterior de les quatre noves plantes subterrànies que tindrà el futur mercat de Sant Antoni.

L’actual fase d’obres es va adjudicar per un import de 12,9 milions d’euros i el pressupost de tota la remodelació del mercat és de 60 milions d’euros. La previsió de finalització de l’obra és a finals del 2015 o primer trimestre de 2016.

L’alcalde ha declarat que la intenció és “de prémer l’accelerador de manera que siguem capaços d’avançar el temps d’execució de les obres del Mercat solapant una fase d’obres amb una altra”.

L’alcalde Trias ha destacat que “l’Ajuntament fa una aposta molt clara per la remodelació dels mercats com a dinamitzadors de barri i creadors d’ocupació i per aquest motiu el 2013 hem inaugurat les remodelacions de Provençals, Guineueta i Encants i estem fent la remodelació de 7 mercats més de la ciutat: Sants, Ninot, Boqueria, Sant Martí, Bon Pastor, Vall d’Hebron i Guinardó”.





Paraules clau

mercat/ sant antoni/